آموزش طرز تهیه نان حلوایی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم
کره 65 گرم
شکر 50 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
مایه خمیر خشک 7 گرم
شیر 75 گرم
نمک یک چهارم قاشق چای خوری
وانیل 1 پینچ
آرد 220 الی 230 گرم
مواد لازم رومال:
شیر 1 قاشق چایخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 1 عددرنگ زرد زعفرانی چند قطره
طرز تهیه
1. ابتدا مایه خمیر و یک قاشق چای خوری از شکر دستور را در ظرفی بریزید. شیر ولرم را به آن اضافه نمایید، کمی هم بزنید و با درپوش کنار بگذارید تا حدود 8 الی 10 دقیقه بماند و به اصطلاح مایه خمیر عمل آید.
2. در ظرفی دیگر زرده تخم مرغ ها، شکر باقی مانده و وانیل را با همزن دستی کمی بزنید. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد اضافه کنید و هم بزنید. بعد مایه خمیر عمل آمده را اضافه کنید و در آخر آرد باقی مانده را کم کم اضافه کنید.
3. در حدی که چسبندگی خمیر گرفته شود کافی است. خمیر را سنگین نکنید، این خمیر را کمی ورز دهید سپس کره را کم کم به خورد خمیر دهید و همچنان ورز دهید، با اضافه کردن کره به خمیر، خمیر کمی شل می شود که با ورز دادن و استفاده از کل کره این حالت کمتر می شود.
4. در صورت نیاز دست تان را به آرد آغشته کنید تا حالت شل و وارفتگی خمیر گرفته شود. 10 دقیقه خمیر را ورز دهید سپس کف و دیواره های ظرف بزرگی را با یک قاشق چای خوری روغن مایع چرب نمایید. خمیر را چانه کرده در ظرف قرار دهید.
5. روی خمیر را نیز چرب کنید، روی ظرف پارچه بیندازید یا سلفون بکشید و در محل نسبتا گرمی قرار دهید تا حدود دو ساعت استراحت کند و خمیر ورآید. پس از آن که خمیر ور آمد، دست تان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید. سپس در حد 20 ثانیه ورز دهید.
6. بعد به چانه های صد گرمی تقسیم کنید. هر چانه را روی سطح آرد پاشی شده با وردنه به صورت مستطیل به ابعاد 11×19 درآورید به گونه ای که طول مستطیل جلوی شما باشد.
7. سپس کمی حلوا بردارید و با فاصله نیم سانتی متر از لبه ها به صورت یک نوار باریک حلوا قرار دهید. در طول دیگر مستطیل با یک رول بر خطوطی با فاصله یک سانتی متر از هم ایجاد کنید.
8. بعد از سمتی که حلوا را قرار دادید خمیر را رول کنید، به خطوط ضلع روبرویی (شکاف ها) که رسیدید لبه آن ها را با قلم مو کمی با آب خیس نمایید.
9. سپس تا انتها رول نمودن را ادامه دهید. بعد لبه های خمیر را با کمی آب خیس کنید و به طرف خودتان برگردانید تا خمیر به صورت گرد درآید و در سینی فر چرب شده با روغن جامد قرار دهید.
10. پس از فرم دادن به تمامی خمیرها، سینی را در محل نسبتا گرمی قرار دهید تا خمیرها تغییر حجم دهند. سپس با قلم مو به آرامی رومال نمایید و در فر از پیش گرم شده به دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی 10 الی 15 دقیقه بپزید در حدی که روی نان طلایی شود.
طرز تهیه رومال
برای آماده سازی رومال تمام مواد را با هم ترکیب نمایید.
نکته
1. در صورت عدم دسترسی به روغن جامد آشپزخانه می توانید از روغن صاف یا کاغذ روغنی نیز برای کف سینی فر استفاده نمایید.
2. شیر باید ولرم باشد نه سرد نه داغ، در حدی که انگشت را نسوزاند اما گرمای شیر با انگشت حس شود.
3. آرد مناسب برای تهیه نان، آرد نان فانتزی است که می توانید از نانوایی های نان فانتزی خریداری کنید
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه