آموزش طرز تهیه عاشوره(آشوره) . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
2 لیوان گندم(از شب قبل روی گندم آب بریزید به اندازه ای که 4_3 بند انگشت روی گندم بیاد و یک بار بجوشانید و بدون اینکه آبش را بیرون بریزید تا روز بعد نگه دارید)
1 لیوان نخود(از شب قبل خیس شده)
1 لیوان لوبیا سفید(از شب قبل خیس شده)
1 لیوان زردآلو خشک(1 ساعت قبل خیس کنید و قبل از پخت خرد کنید)
1 لیوان کشمش(1 ساعت خیس کنید)
1 پنس نمک
شکر(طبق ذائقه خودتان اضافه کنید)(معمولا بیشتر از مقدار گندم میریزند مثلا برای دو لیوان گندم سه یا چهار لیوان شکر میریزند)
1 عدد پرتقال(رنده پوست پرتقال و آب پرتقال)
1 لیوان شیر
آب
1 عدد چوب دارچین
برای تزیین:
گردو
پودر دارچین
کشمش
1 کاسه انار
طرز تهیه
نخود و لوبیا را از شب قبل در ظرف های جدا خیس کنید. گندم را از شب قبل با آب که 4_3 بند انگشت روی گندم بیاید یک بار بجوشانید و تا روز بعد به همان صورت نگه دارید. روز بعد نخود و لوبیا را جدا بپزید، زردآلو خشک و کشمش را یک ساعت خیس کنید. بدون اینکه آب گندم را دور بریزید داخل قابلمه ای که میخواهید عاشوره را آماده کنید بریزید و آب اضافه کنید و با حرارت کم حدود 4.5_4 ساعت گاهی هم بزنید و تا وقتی که گندم کاملا نرم شود بپزد. کف رویش را جمع کنید. در این زمان کنار دستتان آب جوش داشته باشید. بسته به نوع و تازه گی گندم لازم است چند بار آب اضافه کنید. زردآلو خشک را آبکش کنید و ریز خرد کنید. کشمش را آبکش کنید. نخود ، لوبیا سفید ، زردآلو خشک ، 1 چوب دارچین ، رنده پوست پرتقال ، آب پرتقال و کشمش را داخل قابلمه بریزید کمی هم نمک بریزید . 15_10 دقیقه بجوشانید و شکر را اضافه کنید. اگر به نظر شما غلیظ هست آب جوش بریزید.1 لیوان شیر را اضافه کنید(شیر را برای اینکه رنگ عاشوره روشن شود میریزند) چوب دارچین که داخل عاشوره هست را بیرون آورید. وقتی گرم است داخل کاسه ها بریزید و وقتی که خنک شد با هر چیزی که دوست دارید تزیین کنید.
نکته:
مواد عاشوره را میتوانید طبق سلیقه و ذائقه خودتان انتخاب کنید. دستورات زیادی هست که برنج ، انجیر و سیب هم میریزند گاهی پوست پرتقال را همراه با سفیده پوست ریز خرد میکنند و در آب جوشانده آبکش میکنند و داخل عاشوره میریزند. اگر دوست دارید قوام عاشوره غلیظ باشد میتوانید حدود 2 قاشق نشاسته گندم را در آب حل کنید و موقع جوشیدن بریزید
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه