آشپزي و شيريني پزي اشپزی با گوشت قرمز

طرز تهیه دمپخت شیرازی

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه دمپخت شیرازی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
دمپخت شیرازی یکی از غذاهای سنتی و محلی استان فارس است و از غذاهای معروف شیراز محسوب می شود. دمپخت شیرازی بیشتر در زمستان و همراه با ترشی یا سالاد شیرازی خورده می شود. دمپخت شیرازی را اکثرا با گوشت درست می کنند، اما در صورت تمایل می توانید با مرغ هم درست کنید.

مواد لازم:

برنج 4 پیمانه
گوشت گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
سیر 4 حبه
کلم برگ ۱ عدد کوچک
هویج ۳ عدد متوسط
عدس 1 پیمانه
سبزی شامل شوید، ریحان، ترخون و جعفری به میزان دلخواه
روغن: به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
ادویه به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه

1. برای شروع پخت، ابتدا عدس را پاک می کنیم و در یک ظرف با مقداری آب ولرم حدود 2 تا 3 ساعت خیس می کنیم. سپس پیازها را به صورت خلالی خرد می کنیم و با مقداری روغن در یک تابه سرخ می کنیم.

2. وقتی پیازها کمی نرم شدند، گوشت را به صورت قیمه ‌قیمه خرد می کنیم و به تابه پیاز می ریزیم. کمی هم زرد چوبه می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت طلایی شود.

3. در ادامه هویج و سیر را به شکل نگینی و ریز خرد می کنیم، بعد به همراه عدس خیس شده به مواد تابه اضافه می کنیم و نمک، فلفل و ادویه هم می ریزیم و خوب همه مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست و طعم دار شوند.

4. حالا مواد را داخل یک قابلمه می ریزیم و دو لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا عدس و گوشت بپزد. بعد از اینکه گوشت کامل پخته شد، کلم برگ و سبزی های خرد شده را هم به قابلمه اضافه می کنیم و حدود ۲۰ دقیقه صبر می کنیم تا بجوشد.

5. بعد از 20 دقیقه، برنج را در قابلمه می ریزیم. دقت کنید در این مرحه آب برنج به اندازه یه بند انگشت بالاتر از سطح مواد قابلمه باشد. در صورت نیاز مقداری هم نمک اضافه می کنیم.

6. موقع جوشیدن دمپخت، گوشت ها را از مواد جدا می کنیم. چون ممکن است گوشت ها به ته قابلمه برود و بسوزد. وقتی آب برنج کاملا به خورد برنج رفت، گوشت ها را روی برنج می چینیم و دم کنی و درب قابلمه را می گذاریم و حدود 30 الی 40 دقیقه روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا دمپخت شیرازی ما دم بکشد.

7. بعد از اینکه دمپخت دم کشید، کمی روغن داغ روی برنج می ریزیم و بعد از چند دقیقه حرارت را خاموش می کنیم. دمپخت آماده شده را در دیس می کشیم و به همراه یک سالاد شیرازی خوشمزه سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این دمپخت شیرازی خوشمزه لذت ببرید.
طرز تهیه دمپخت شیرازی

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی