آشپزي و شيريني پزي خورشت ها

طرز تهیه خورش قرمه سبزی

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه خورش قرمه سبزی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۴۰ دقیقه
زمان پخت ۱۲۰ دقیقه

مواد لازم برای 5 نفر

پیاز نگینی خرد شده 1 عدد
گوشت گوسفندی 400 گرم
لوبیا قرمز 1 پیمانه
پیاز داغ 3 قاشق غذا خوری
لیمو عمانی 7 عدد
سبزی سرخ شده(تره،جعفری،گشنیز،شنبلیله) 400 گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آبلیمو و آبغوره به مقدار لازم

طرز تهیه

1-بتدا سبزی رو پاک کرده وجداگانه شسته، سبزی ها را ریز جدا خرد میکنیم .داخل قابلمه ای یک وسوم اون رو روغن ریخته تره ریزخرد شده رو اضافه میکنیم روی حرارت بالا،مرتب هم زده وقتی تره آبش گرفته شد که حدود ۲۰-۳۰ دقیقه طول میکشه بعد گشنیز و جعفری خرد شده رو اضافه میکنیم۵ دقیقه حرارت میدیم(جعفری و گشنیز چون لطیف هستند روی حرارت طولانی عطر شون رو از دست میدن برای همین بعداز تره اضافه میکنیم)

2-موقعی که سبزی رو از روی حرارت میخواهیم برداریم شنبلیله را اضافه میکنیم۲تا۳ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه بعد حرارت رو خاموش میکنیم.(شنبلیله رو میتوانید قبل تر خشک کنید و شنبلیله خشک رو به غذا اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود و غذا عطر فوف العاده ای داشته باشد)بعد سبزی سرخ شده راروی یک سطح شیبدار قرار داده تا روغن اضافی آن گرفته شود.

۱3- پیمانه لوبیا را با یک قاشق چایخوری ۱ ساعت قبل تر با آب ولرم خیس کنید،بعد آب اون رو دور ریخته و با آب کافی با حرارت بالا بپزید.بعضی ها لوبیا را با گوشت می پزند که باعث می شه لوبیا تمام روغن گوشت را به خودش بگیره و بوی نامطبوعی بگیره.

۲-4الی ۳ ق غ روغن داخل یه قابلمه روی حرارت ریخته بعد پیاز نگینی خرد شده و گوشت خرد شده رو اضافه میکنیم، ۱ ق م زردچوبه و مقدار کمی فلفل سیاه اضافه کرده،مرتب هم زده تا پیاز آب بشه و آبش به داخل گوشت نفوذ کنه.

5-وقتی گوشت خوب تفت خورد ۴ لیوان آب جوش اضافه میکنیم،وقتی گوشت پخته شد سبزی سرخ شده رو با ۱ ق چ نمک اضافه کرده تا رنگ سبزی داخل خورش بمونه شعله باید ملایم باشه و اگر هم آب خورش کم هست میتوانیم هر وقت نیاز بود ۱ استکان آب جوش اضافه کنیم به هیچ وجه آب سرد اضافه نمی کنیم.

6-و پیاز داغ رو هم اضافه کرده حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان میدیم تا بجوشه و ۱۵ دقیقه آخر پخت لوبیای پخته شده رو اضافه میکنیم وقتی خورش جا افتاده حرارت رو خاموش کرده و آبلیمو و آبغوره رو اضافه کرده(روی حرارت اضافه نمیکنیم)

7-قبل تر لیمو عمانی رو چند تا سوراخ روش ایجاد کرده ۱۵-۲۰ دقیقه داخل آب جوش ریخته تا خیس بخورد وقتی نرم شد ۱۰تا۱۵ دقیقه آخر به خورش اضافه میکنیم،اگر زودتر لیمو عمانی رو داخل خورش اضافه کنیم خورش تلخ میشه و نباید بیش از حد تو قابلمه باشد.

سایر نکات

مقدار سبزی که به صورت خام نیاز هست : 4 دسته تره، 2 دسته جعفری، 2 دسته گشنیز و 1 دسته شنبلیله
مقدار سبزی به خودتان بستگی دارد اما نسبت تره به جعفری و گشنیز دو برابر و نسبت شنبلیله نصف جعفری هست.
نسبت سبزي هاي مختلف در قورمه سبزی بستگي به ذائقه خانواده دارد.ولي در هر حال اگر تره زياد باشد طعم خورش تند مي شود. شنبليله خورش قورمه سبزی نبايد زياد باشد چون خورش تلخ مي شود.
نکته:لوبیا باید با حرارت بالا و آب کافی پخته شود ، چون اگر حرارت ملایم باشد و آب کم بریزندمجبورند مرتب در حین پخت آب اضافه کنندو باعث می شود پوست لوبیا ازش جدا شود و غلاف لوبیا باز شود.
برای سرخ کردن سبزی اگر میخواهید داخل فریزرقرار دهید حتما از روغن جامد استفاده شود چون روغن مایع هم ضرر دارد و هم بوی نامطبوع میگیردو از روغن پیاز داغ هم برای سرخ کردن سبزی استفاده نشودسبزی بوی بد میگیرد.
طرز تهیه خورش قرمه سبزی

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی