آموزش طرز تهیه خورش فسنجان با کوفته قلقلی گیاهی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۰ دقیقه
زمان پخت ۱۲۰ دقیقه
مواد لازم برای 5 نفر
مغز گردو چرخ شده 300 گرم
رب انار 6 قاشق سوپ خوری
شکر 3 قاشق سوپ خوری
پیاز 1 عدد
روغن مایع به مقدار لازم
مواد لازم برای کوفته
سویا ریز 1 پیمانه
پیاز متوسط 1 عدد
آرد نخودچی به مقدار لازم
زردچوبه و ادویه دلخواه به مقدار لازم
طرز تهیه
1-پياز را نگيني خرد كرده و در مقدار كمي روغن داخل قابلمه مناسبی تفت دهيد تا نرم و طلايي شود، سپس گردو را به آن اضافه کرده و حدود ٤-٣ دقيقه تفت دهيد. فقط مواظب باشید گردو نسوزد و ته نگيرد. حالا مقداري آب داخل قابلمه بریزید؛ در حدي كه خورش شل نشود.
2-صبر کنید تا آب جوش بیاید و گردو چنددقیقهای بجوشد، نرم شود و به روغن بيفتد. در این مرحله مقداری رب انار و شكر به خورش اضافه کرده و بهآرامی هم بزنید. رب انار و شکر را به میزانی که دوست دارید اضافه کنید.
3-حالا کوفتهقلقلیها را آماده کنید. سويا را چند دقیقهای در آب گرم خیس کنید تا نرم شود، سپس در آبكش بریزید و آن را خوب فشار دهید تا آب اضافهاش گرفته شود. بعد آن را چرخ کنید. پياز را رنده كرده و آب آن را بگیرید، سپس به سویای چرخ شده اضافه کنید. مقداری زردچوبه، ادويه و نمك هم بریزید و تا جایی كه مواد حالت چسبندگي پیدا کنند، آرد نخودچی اضافه کنید و خوب ورز دهید. مایه کوفته را چند ساعتي داخل يخچال استراحت دهيد.
4-بعد از اینکه مایه را از یخچال بیرون آوردید، کوفتهقلقلیهايي بهاندازه گردو درست كنيد و سپس آنها را در مقداري روغن سرخ کنید.
5-وقتي فسنجان کاملا به روغن افتاد، کوفتهقلقلیهاي سرخشده را به آن اضافه كرده و حرارت زیر قابلمه را خاموش كنيد، سپس بلافاصله خورش را سرو كنيد.
سایر نکات
در خورش فسنجان میتوانید از نسبت مساوي مغز گردو و مغز بادام زمینی هم استفاده كنيد.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه