بنا به درخواست شما عزيزان ، در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه شيره خرما را به علاقمندان آموزش داده ايم . با ما همراه شويد…
طرز تهيه شيره خرما در خانه به همراه نكات مهم www.7ganj.ir
مواد لازم:
خرمای بدون هسته و کلاهک
آب جوش:به مقدار وزن خرما
طرز تهیه:
خرماها را شسته و از وسط نصف كنيد و هسته آنرا جدا كنيد و در يك قابلمه گود ريخته و روي آن آب جوش بريزيد و بگذاريد نيم ساعت بماند.
بعد از اين مدت قابلمه را روي حرارت گذاشته و اجازه دهيد آب به جوش بيايد.
وقتي آب جوش آمد زير شعله را كم كنيد و بگذاريد 5 دقيقه بجوشد تا نرم شود.
پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها كاملا نرم شود.
سپس قابلمه را از روي حرارت برداشته و بگذاريد نيم ساعت ديگر در همان آب بماند.
بعد از این مدت خرماها را در صافي ريخته و با دست آرام آرام فشار دهيد تا شيره جدا شده و از صافي خارج شود.
دقت كنيد كه گوشت و پوست خرما از صافي رد نشود.
حال شيره را دوباره روي حرارت بگذاريد تا آرام آرام بجوشد و غليظ شود.
در اين مدت بايد شيره را مدام هم بزنيد تا ته نگيرد.
نكات مهم:
- بهتر است براي تهيه شيره خرما از خرماهاي شيره دار استفاده كنيد. استفاده از خرماي بدون شيره و خشك خيلي براي اين كار مفيد نيست.
- دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.
- اگر غلظت شيره خرما كم باشد زود كپك ميزند ، بنابراين سعي كنيد يا غلظت شيره را بيشتر كنيد و يا اينكه به مقدار كم تهيه كنيد.
- این شیره رو تو جای خشک و خنک و تو ظرف در بسته میتونید تا یک سال نگه دارید.
- ممكن است رنگ شيره خرماي خانگي اندكي تيره تر از رنگ معمول آن باشد.
نوشته شده توسط گروه 7 گنج
اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
***كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز ميباشد.
اگه قرار بر این باشه که هر چیزی رو بجوشونی شراب میشه پس برای چای خوردن هم آب رو نجوشونید شاید شراب چایی نوش جان کنید،شیره خرما انگور انجیر توت غلظت داره برای تبدیل به شراب با اون غلظت اصلا شرابی درست نمیشه،خیلی شکاکید نخورید.عقل که خدا داده برای همین مواقع.
شیره خرما ما بعداز حرارت ترش شده علت چیست ؟و باید چکار کرد؟
سلام این حرف ها رو نزنید من رفتم سایت مرکز ملی پاسخگیی به سوالات دینی پرسیدم که شرط جوشوندن زیاد برای حرام نشدن به غیر از انگور برای خرما صدق میکنه یا نه که جواب دادند نیازی به این کار نیست چون مواد حرام کننده رو به شیره خرما اضافه نمیکنند
با سلام
اگه برای تهیه شیره خرما ابتدا هسته خرما ها را جدا نکنیم و بجوشانیم وهمراه با تفاله ها هسته ها را بگیریم مشکلی پیش میاد ؟
لطفا جواب بدهید ممنونم
سلام خرما رو نمیدونم ولی در مورد انگور وقتی که آبش رو روی حرارت قرار میدی وقتی که به جوش میاد شراب میشه تا وقتی که دو سوم آبش بخار میشه و اون یک سوم باقیمانده حلاله و شیره انگور
دوستان عزیز اگر شیره خرما یا هر ماده قندی در غلظت کمی با اب مخلوط ودر ظرف درب بسته که یک ذره هوا وارد نشه که اغلب از قفل هوا استفاده میشه بعد از 20 روز تبدیل به الکل میشه پس اگر درب باز باشه و اکسیژن وجود داشته باشه باکتری بنام استو باکتر قند رو تبدیل به استیک اسید میکنه که همون سرکه است.حالا اگر شیره خرما غلیظ باشه نه الکل میشه نه سرکه و تا یکسال تقریبا خراب نمیشه پس درست کنید و نوشجان کنید . پس سعی کنید غلیظ درست کنید که نترشه . فکر اینکه الکل بشه رو بریزید دور . کوچیک شما کارشناس ارشد شیمی هستم.
خیلی ساده میشه فهمید که شراب شده یا نه
کافیه یه قاشق ازش برداری و جلو آتیش بگیری
اگر مشتعل شد شراب شده
ملت خجسته ما رو
فکر شرابن!
که حرامه و نجسه و ….
درست نکن برو بخر شیره خرما
شراب مگه درست کردنش به این سادگیاس؟
کافر همه را ب ویش خود پندارد
زیاد نخوری سنگوب نکنی
بابا شراب کلاروشش فرق داره.شیره ها خیلییی پرخاصیتن این چه حرفیه که تبدیل ب شراب بشن با جوشیدن.اخه ما خیلیچیزارو داریم میجوشونیم اما شراب نمیشن.مث انار و خرما و توت و انگور و خیلی میوه ها.سیستم تولید شراب کلا چیز دیگس.من امروز میخوام برای دخترم ک دچار کمخونی شدع شیره خرما درست کنم خدا کنه خوب بشه شیره ام..ممنون
با جشوندن خالی ک تبدیل ب شراب نمیشه افزودنی داره تخمیر داره و….
شیره خرما و انگور و توت را به مقدار مساوی مخلوط و صبح و شب هر بار یک قاشق میل کنید کم خونی شما برطرف میشود البته راههای دیگه ای هم هست
این شیوه صنعتی تهیه شیره خرماست.در روش سنتی ویا طبیعی خرماها را در مخزنی که در استان بوشهر به تاپو معروف است تهیه می کنند که بسیار غلیظ است .درشیوه صنعتی از خرماهای کم کیفیت ویا حتی خرماهای فروش نرفته ی سال پیش استفاده می کنند
جوشاندن هر چیزی باعث شراب نمیشه ولی در مورد انگور و خرما باید احتیاط کرد من شنیدم اگه در قابلمه رو نذارین تبدیل نمیشه
سلام ببخشید این جوشاندن باعث تبدیل به شراب نمیشه و نجس بشه اصلا تفاوت این با شراب چیه
دوست عزيز اگر بخواي هر جوشاندني رو مساوي تبديل به شراب بدوني كل شيره ها و مرباها چنين وضعيتي دارند ! به غير از جوشاندن چه راهي براي تغليظ ميشه پيدا كرد به نظرتون ؟
سلام . من خودم شیره به همین روش گرفتم ولی یکی از دوستان ما رو ترسوند که مبادا تبدیل به شراب شده باشه می گفت شاید چیزی به اون اضافه می کنن مثل شیره انگور که خاک سفید به اون اضافه می کنن و استدلال خود من هم همین بود که اگه قرار باشه هر جوشاندنی باعث شراب بشه پس رب انار که چیزی به اون اضافه نمیشه چطور شراب نمیشه.
ممنون
بدون نگراني مصرف كنيد، نوش جان…
خوردن شراب از جهت زایل شدن عقل حرام است. فکر نمیکنم کسی با خوردن شیره انگور و خرما مست بشه. حساسیت نداشته باشید. با خیال راحت بخورید
تشکرازشما .
متشكر از شما دوست عزيز …