سورانه، غذای مطبوع و محلی استان کرمانشاه است که به بورانی شبیه است و معمولاً در اوایل فصل بهار تهیه می شود.
گیاه سورانه گیاهی خودرو و شبیه تره و سیر که در انتها به رنگ ارغوانی است و علت نام گذاری آن در زبان محلی به همین دلیل است.
مواد لازم جهت تهیه سورانه:
گیاه سورانه: ۱ دسته
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیازداغ: ۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون: به میزان لازم
رب انار: ۳ الی ۴ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل سیاه: به قدر کافی
شکر: در صورت نیاز
طرز تهیه سورانه:
برگ های سورانه را از هم جدا کرده و انتها و سر زرد برگها را با قیچی جدا کنید.
سپس برگ ها رو خوب شسته و بعد از خشک شدن، آن ها را به طول ۲ سانتی متر قیچی کرده و با زردچوبه و روغن زیتون کمی تفت دهید.
سپس یک الی یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بپزد.
در این فاصله گوشت را هم با روغن زیتون کمی تفت دهید و نمک و زردچوبه و فلفل بزنید و گوشت را به سورانه اضافه کنید تا با هم بپزد.
بعد رب انار اضافه کنید و بچشید اگر ترش بود با اضافه کردن شکر چاشنی را خوشمزه تر کنید. البته بسته به غلظت و مزه رب انار ممکن است مقداری که به غذا اضافه میکنید نسبت به مقدار داده شده فرق کند.
در مرحله آخر نیز پیاز داغ را بریزید و چند جوش که زد شعله را خاموش کنید.
نوش جان…
نکته:
مدت زمان پخت این غذای خوشمزه در حدود ۳۰ دقیقه است.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه