آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه انواع بورك ، غذاي محبوب تركيه

در اين پست از هفت گنج ، طرز تهيه انواع بورك را به علاقمندان آموزش مي دهيم. با ما همراه شويد و طرز تهيه انواع بورك خوشمزه را فرا بگيريد...
تقویم فارسی اندروید

در اين پست از هفت گنج ، طرز تهيه انواع بورك را به علاقمندان آموزش مي دهيم. حتما در فيلم ها و سريال هاي تركيه اسم بورك زياد به گوشتان خورده و كنجكاو شديد كه بدانيد بورك چيست كه انقدر در تركيه طرفدار دارد. با ما همراه شويد و طرز تهيه انواع بورك خوشمزه را فرا بگيريد…

طرز تهيه بورك
طرز تهيه بورك

1- بورك پنيري ، پيش غذاي خوشمزه

مواد لازم:

  • خمیر فیلو: 1بسته
  • پنیر سفید: 250گرم
  • گوجه فرنگی: 2عدد
  • فلفل ترک: 5عدد
  • زرده تخم مرغ: 1عدد

طرز تهیه بورك پنيري

بورک پنیری پیش غذای لذیذ ترکیه ای می باشد که نام آن peynirli börek می باشد.
خمیر فیلوها را روی سینی فری که قبلا چرب شده و کاغذ روغنی دارد ردیفی چیده و وسط آن پنیر گذاشته
طرز تهيه بورك پنيري
طرز تهيه بورك پنيري
و بعد آن را بسته و برعکس کرده و محکم بقچه میکنیم.
طرز تهيه بورك پنيري
طرز تهيه بورك پنيري
با چاقو شکافی میان آن ایجاد کرده و داخل شکاف فلفل و گوچه فرنگی گذاشته و با فرچه روی آنها زرده تخم مرغ زده و داخل فری که قبلا با 180 درجه سانتی گراد گرم شده بمدت 20 دقیقه می پزیم.
طرز تهيه بورك پنيري
طرز تهيه بورك پنيري
نکته: در تهیه بورک پنیری به جای خمیر فیلو میتونید از یوفکا یا خمیر پیراشکی بدون شکر هم استفاده کنید.

بورك گوشت (kıymalı Börek) 

بورك گوشت
بورك گوشت

مواد لازم 

  • خمیر یوفکا:4عدد
  • گوشت چرخکرده:250گرم
  • پیاز: 1عدد
  • فلفل دلمه: 1عدد
  • گوجه فرنگی:1عددو يا يك قاشق غذاخوري رب
  • تخم مرغ : 2عدد
  •  شیر: 1لیوان
  • روغن: نصف استکان
  • نمك ، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه بورک گوشت

بورک گوشت نوعی پیراشکی گوشت لذیذ ترکیه ای است که به آن  kıymalı Börek می گویند.
پياز ريز شده را در تابه تفت مي دهيم كمي كه سبك شد گوشت چرخ كرده را به همراه كمي نمك و فلفل و زردچوبه اضافه كرده و حرارت مي دهيم ، بعد از اينكه گوشت تفت داده شد ، گوجه فرنگي خرد شده (و يا رب را )و سپس فلفل دلمه اي نگيني شده را با مواد داخل تابه مخلوط مي كنيم و چند دقيقه حرارت مي دهيم.
بعد از اينكه مواد خوب تفت داده شد ، تابه را كنار مي گذاريم و در ظرف ديگري تخم مرغ ، شير و روغن را با هم مخلوط مي كنيم ، كف سيني و يا ظرفي كه مي خواهيم در فر بگذاريم را چرب مي كنيم و يك لايه يوفكا كف آن پهن مي كنيم ، لازم نيست كه يوفكاها به شكل منظم و صاف در ظرف قرار گيرد ، به شكل چروك و فشرده مي تواند باشد ، كافي است كه در ظرف پهن شود و قرار گيرد.
از مخلوط تخم مرغ و شير كمي روي يوفكا مي دهيم ( مثلا ۴-۳ قاشق غذاخوري ) و بعد دومين يوفكا را پهن مي كنيم (يوفكاها به شكل چين خورده روي هم قرار مي گيرند ) مجددا از مخلوط تخم مرغ و شير روي آن مي دهيم و بعد از تركيب گوشتيمان روي يوفكا مي دهيم ، وحالا لايه سوم كه باز هم شير و تخم مرغ و باقيمانده مخلوظ گوشت را اضافه مي كنيم و در نهايت چهارمين يوفكا را روي بقيه لايه ها پهن مي كنيم و لايه هاي پاييني را با اين يوفكا كاملا مي پوشانيم .
كمي از مخلوط شير و تخم مرغ روي آخرين لايه هم مي دهيم و با چنگال چند سوراخ روي آن ايجاد مي كنيم.
حالا سيني را در فر ۱۸۰ در جه كه از قبل گرم كرديم مي گذاريم ، تا جايي كه روي يوفكاها طلايي شود .بعد از اينكه از فر خارج كرديم به اندازه دلخواه برش مي دهيم و سرو مي كنيم .
ميتوانيد روي بورك را قبل از اينكه در فر بذارم كمي خشخاش و كنجد بريزيد

بورك مرغ

بورك مرغ
بورك مرغ

مواد لازم : (براي 4 نفر)

  • کره : ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع : ۱ فنجان قهوه خوری
  • نشاسته : ۱ قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزای رنده شده:  ۱ لیوان
  • خمیرآماده:(یوفکا): ۱ عدد
  • ران بدون استخوان:  ۴ عدد
  • اسفناج : ۲۵۰ گرم
  • قارچ : ۱ لیوان
  • تخم مرغ : ۲ عدد
  • کنجد:  ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن ذرت : ۱ لیوان
  • نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه:

ران مرغ را همراه با نمک و فلفل و کره سرخ کنید و کنار بگذارید تا سرد شود

سپس اسفناج را ریز ریز خرد کرده وبا ۲ قاشق روغن مایع سرخ کنید

قارچ های ریز شده ،پنیر رنده شده ، نشاسته و نمک و فلفل سیاه را اضافه کرده و بهم زنید

یوفکا را ۴ قسمت کرده و ران مرغ را در قسمت پهن آن بگذارید

در قسمت وسط مرغ از مخلوط اسفناج بگذارید سپس یوفکا را به شکل سیگار بپیچید .

تخم مرغها را با باقیمانده روغن مایع بهم زده ابتدا بورک مرغ را در این مخلوط تخم مرغ و روغن و سپس در آرد اغشته به کنجد غوطه ور کنید و در سینی چرب شده فر بچینید و در درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد فر که از قبل گرم شده است بپزید

بورك شكلاتي

بورك شكلاتي
بورك شكلاتي

مواد لازم ، دسر خوشمزه تركي

  • خمیر یوفکا مستطیلی : یک بسته
  • شکلات تخته ای : ۲۰۰ گرم
  • پسته : ۱۰۰ گرم
  • عسل : ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
  • کره ذوب شده : به میزان کافی
  • پودر قند : برای تزیین

 

طرز تهیه بورك شكلاتي :

شکلات را در ظرف مناسبی ریخته و آن را با حرارت غیرمستقیم ( توسط بخار آب ) ذوب می کنیم ، سپس عسل و پسته را به آن اضافه کرده و خوب با هم مخلوط می کنیم .
خمیر را از فریزر خارج کرده و میگذاریم تا لایه های خمیر کاملا از هم باز شوند . یک لایه از خمیر را برداشته و روی آن را توسط قلم مو به کره ذوب شده آغشته می کنیم تا سطح خمیر کاملا مرطوب شود . سپس لایه دوم را روی لایه اول قرار داده و همانند قبل مرطوب می کنیم .
مقداری از مخلوط شکلاتی داخل خمیر میریزیم .
دو طرف خمیر را به داخل تا می کنیم .
خمیر های آماده را به صورت رول می پیچیم .
رول های آماده را در سینی فر قرار داه و روی آن را کره ذوب شده می مالیم . سینی را درون فری که از قبل با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتي گراد گرم شده به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار داده ، تا سطح خمیر طلایی شود .
پس از آماده شدن سطح رول ها را با پودر قند تزیین می کنیم .

نکته : در این دستور می توانید پس از رول کردن خمیرها ، آنها را در روغن سرخ کنید .

گردآوري و نوشته شده توسط گروه هفت گنج – اختصاصي

www.7ganj.ir

*كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به هفت گنج مجاز نيست.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی