تغذيه سالم خواص مواد غذايي سلامت سلامت جسمي

خوراكي هاي روز مره اي كه مي توانند کشنده باشند !

برخی مواد غذایی باید با احتیاط مصرف شوند زیرا مصرف بیش از اندازه آنها می‌تواند به مسمومیت‌های بعضا کشنده منجر شود. با این مواد غذایی آشنا شوید ...
تقویم فارسی اندروید

برخی مواد غذایی باید با احتیاط مصرف شوند زیرا مصرف بیش از اندازه آنها می‌تواند به مسمومیت‌های بعضا کشنده منجر شود. با این مواد غذایی آشنا شوید:

مسموميت غذايي
مسموميت غذايي

1- لوبيا سبز

لوبیای سبز از جمله خوراكي هاي محبوب به شمار می‌رود، اما پنج تا شش عدد آنها اگر نپخته باشند، می‌توانند جان کودکان خردسال را به خطر بیندازند. لوبیا سبزهای خام دارای لکتینی به نام ” PHA” هستند که می‌توانند منجر به خونریزی شدید معده شوند. لکتین‌ها پروتئین‌هایی هستند که نقش‌شان تسهیل اتصالات سلول به سلول است. PHA در مقدار بالا یک ماده سمی محسوب می‌شود. حرارت دادن لوبیای سبز PHA را از میان می‌برد.

2- حبوبات

همه ما می دانیم که حبوبات دارای خواص بسیار زیادی هستند و ما از اونها در تهیه سالاد، در غذاهای برنجی و در سوپ ها استفاده می کنیم. همچنین، حبوبات از ارکان مهم رژیم گیاهخواری هستند زیرا سرشار از مواد مغذی، فیبر، پروتئین، کربوهیدرات، فولات و آهن هستند. اما این مواد غذایی سالم، یک وسیله دفاع شخصی از خودشون دارند که برای ما مضر است. حبوبات حاوی مقدار زیادی لکتین (Lectin) هستند. لکتین، نوعی پروتئین است که مانند حشره کش عمل می کند و می تواند باعث بیماری ما شود.

به همین دلیل توصیه می شود که حبوبات رو حتماً به مدت حداقل ده دقیقه بجوشانیم تا سم طبیعی اونها از بین برود. پختن حبوبات در آبی که به نقطه جوش نرسیده است، ممکن است که این سم طبیعی رو بدتر کند. پس حتماً باید آب به جوش بیاید. استفاده از کنسرو حبوبات مانعی ندارد زیرا حرارت کافی بر روی اونها اعمال شده است.

3-بادام

خیلی از ما بادام رو به عنوان یکی از انواع مغزها می شناسیم اما بادام در واقع، نوعی دانه است و خیلی از بادام هایی که ما فکر می کنیم خام هستند، در واقع خام نیستند. علت هم این است که بادام های خام، تلخ هستند و به طور طبیعی حاوی سیانید هستند. بله درست خواندید، سیانید! همان ماده ای که در قرص های آفت کش وجود دارد!

خرد کردن، گاز زدن و جویدن و تخریب بادام به هر طریقی، سیانید رو فعال می کند. در آزمایشی که بر روی یک زن ۶۷ ساله در سال ۱۹۸۲ انجام شد، خوردن ۴ تا ۵ بادام تلخ، باعث نشئگی سبک، تهوع و انقباضات شکمی گردید و وقتی که تعداد مصرف به ۱۲ عدد بادام تلخ رسید، بعد از ۱۵ دقیقه، فرد دچار درد شکمی شدید شده و در نهایت به بیمارستان منتقل شد. البته این خانم زنده ماند اما تا نزدیکی مرگ قدم بر داشت.

بنا بر اونچه که گفته شد، فروش بادام تلخ در کشور آمریکا، قدغن شده است و توصیه می شود که از بادام شیرین و سایر انواع بادام استفاده شود.

4- هسته سیب، هلو، آلو و گیلاس

هسته سیب، هلو، آلو و زردآلو و گیلاس مانند اونچه که درباره بادام تلخ گفته شد، حاوی سیانید است که وقتی شکسته، جویده یا خرد می شود، سیانید موجود در اون هم فعال می شود. معمولاً خوردن یک هسته از این نوع میوه ها، عکس العمل منفی ایجاد نمی کند اما اگر بیش از یک عدد دانه یا هسته اونها خورده شود، می تواند اثرات منفی ایجاد کند. پس حواسمون باشد که از این به بعد وقتی که سیب می خوریم، دانه های وسط اون رو حتماً جدا کنیم و نخوریم.

5- برگ هاي ریواس

برگ های سبز انتهای ریواس، پر از ترکیبات اسید اگزالیک و احتمالاً گلیکوزیدهای آنتراکوئینون، هستند. کمترین ضرری که این ترکیبات دارند این است که باعث گیجی، سوزش دهان و شکم درد می شوند و در حالت های بدتر می توانند منجر به بروز سنگ کلیه، تشنج و حتی کما شوند. خلاص شدن از شر این برگ ها کار ساده ایست. فقط باید مراقب جایی هم که این برگ ها رو می ریزیم باشیم چون ممکن است که حیواناتی رو هم که به سراغ زباله ها می روند، بیمار کنند.

6- قسمت هاي سبز سیب زمینی

خود سیب زمینی مشکلی ندارد اما برگ های سبز و ساقه اون حاوی سولانین هستند. سولانین، حتی در مقادیر بسیار کم هم سمی است. پس باید از خوردن بخش های سبز سیب زمینی که در زیر پوست اون قرار دارند یا به صورت جوانه از سیب زمینی، بیرون زده اند، باید جدا شده و دور ریخته شوند. اثرات سولانین شامل: هذیان، اسهال، تن و در حالت های بدتر، توهم، کاهش شدید دمای بدن، شک و فلج، می باشد.

7- جوز هندی

جوز هندی در مقدار بسیار اندک به عنوان یکی از طعم‌دهنده‌ها و ادویه‌های مخصوص آشپزی و شیرینی‌پزی به حساب می‌آید. اما مصرف یکجای این ادویه به میزان بیش از چهار گرم می‌تواند موجب بروز حالت تهوع، توهم و در موارد شدیدتر بیهوشی شود. مصرف این مقدار از جوز هندی در کودکان مسمومیت شدید و مرگ‌آور به همراه دارد.

8- گوشت خام

 مصرف گوشت خام هر چند مرگبار نیست اما می‌تواند موجب ایجاد کرم‌های نواری در دستگاه گوارش شود. عفونت روده و کاهش وزن می‌تواند از عوارض این نوع از عفونت باشد.

9- كنسروها

مواد غذایی داخل قوطی‌های کنسرو یا شیشه‌های کنسرو شده می‌توانند مرگ‌آور باشند. ذخیره‌سازی نادرست یا آلودگی در ورقه‌های فلزی قوطی‌های کنسرو می‌توانند مواد سمی تولید کرده که به سرعت در مواد غذایی حل می‌شوند. قوطی‌های کنسرو و شیشه‌های حاوی مواد کنسرو شده باید همواره در جای خنک و به دور از نور نگهداری شوند.

10- كباب

درست کردن کباب یکی از تفریح‌های مورد علاقه مردم به شمار می‌آید. اما کباب کردن هم می‌تواند پیامدهای سرطان‌زا به همراه داشته باشد. حرارت بالا می‌تواند موجب ساخت هیدروکربن‌های پلی آروماتیک شود. به ویژه اگر چربی گوشت به درون آتش ذغال چکه کند. هر چه گوشت کبابی سیاه‌تر شده باشد، شمار مواد مضر که درون گوشت جمع ‌شده‌اند نیز زیادتر است.

11- گوجه فرنگي

محل اتصال ساقه گوجه‌فرنگی و قسمت‌های سبزرنگ گوجه‌فرنگی می‌توانند تا ۱/۲ درصد حاوی سولانین باشد. ۵۰ گرم سولانین می‌تواند موجب سردرد، حالت تهوع و استفراغ شود. برای همین نیز باید از مصرف گوجه‌فرنگی‌های کال دوری کرد و محل اتصال ساقه را همواره با احتیاط جدا کرد.

منابع: يكا – پارسينه

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی