آموزش كامل طرز تهيه باميه به همراه شربت بار + نكات مهم
1,067,850 بازدید
6 دقیقه مطالعه
ماه رمضونه و بازار زولبیا و بامیه داغه و چقدر خوب میشه آدم خودش تو خونه این شیرینیها رو تهیه کنه. در ادامه طرز تهيه باميه خانگي را به همراه شربت بار به علاقمندان آموزش ميدهيم .با ما همراه شويد ...
ماه رمضونه و بازار زولبیا و بامیه داغه و چقدر خوب میشه آدم خودش تو خونه این شیرینیها رو تهیه کنه. در ادامه طرز تهيه باميه خانگي را به همراه شربت بار به علاقمندان آموزش مي دهيم .با ما همراه شويد …
باميه
مواد لازم براي تهيه باميه :
آرد یک پیمانه =125 گرم
آب 1 پیمانه= 250 سیسی
تخممرغ 2 عدد
روغن جامد یا مایع 2 قاشق سوپخوری
شربت بار 2 قاشق سوپخوری
نمک خیلی کم
وانیل شکری نصف قاشق مرباخوری یا وانیل خالص یک هشتم قاشق مرباخوری
* ابتدا شکر و آب و گلاب را در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم (حتماً حرارت ملایم باشه نه اینکه بخواد قلقل بجوشه) قرار بدین. تا زمانی که شکر کاملاً حل بشه، تقریباً ۱۰ دقیقه.
شربت بار
* بعد زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدین ۴ – ۳ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
شربت بار (شربت زولبیا بامیه )
اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) اونو هم بزنید.
با یه قلم مو که به کمی آب آغشته کردید دور قابلمه رو تمیز کنید چون اگه همین شکرها بعداً داخل شربت بریزه باعث شکرک زدن شربت بار می شه.
آبلیمو رو بریزید و بعد از یکی دو دقیقه از روی حرارت بردارید. شربت بار آماده هست.
بعد از برداشتن از روی حرارت ۲ قاشق سوپخوری گلوکز اضافه کرده و مخلوطکنید.
نكات تهيه شربت بار
برای تهیه بامیه خوب باید شربت خوبی داشته باشیم. شربت باید کاملاً کشدار و غلیظ و براق باشد و شکرک نزده باشد.
اگر جایی زندگی میکنید که رطوبت دارد میتوانید داخل این شربت یک یا دو قاشق گلوکز بریزید تا بامیه و زولبیا خمیر نشود.
با این مقدار شربت میتونید 2 بار بامیه درست کنید.
شربت بار رو روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکرک نزنه.
حالا ميرسيم به طرز تهيه باميه :
طرز تهیه باميه
برای تهیه بامیه ابتدا آب و شربت بار و روغن و نمک رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدین.
توجه : اگر بخواهیم زولبیا و بامیه رنگ قهوه ای و برشته شده داشته باشند از شربت قوام آمده 2 قاشق داخل مواد آنها اضافه میکنیم.
طرز تهيه باميه
به محض اینکه جوشهای ریزی روی سطح آب اومد تمام آرد رو یک دفعه اضافه کنید.
طرز تهیه بامیه در منزل
سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع بشه.
نکته مهم :حتماً و حتماً حرارت رو کم کنید.
توجه : مشکلی اصلی که بسیاری در تهیه بامیه دارند این است که فکر میکنند وقتی آرد را به مواد اضافه کردیم چون مواد سفت میشود باید آنها را از روی حرارت برداریم. در حالی که باید بگذاریم بعد از اضافه کردن آرد، این مواد 10 – 20 دقیقه کاملاً آرد داخل مواد بپزد.
طرز تهیه بامیه خانگی
با پشت قاشق خمیر رو در داخل قابلمه یا ماهیتابه پخشکنید. تا زمانی که از روی حرارت بردارید بایستی مدام این کار رو انجام بدین.
توجه :تقریباً 15-10 دقیقه طول میکشه.
طرز تهیه بامیه با تصویر
همون طوری که در تصویر مشخصه به سطح ماهیتابه کمی از خمیر چسبیده این نشون دهنده اینه که کمکم خمیرمون آماده می شه.
نكته مهم :
مواد در این حالت سفت است و ممکن در هم زدن آن دچار مشکل شویم اما باید این مدت زمان سپری شود و مواد کاملاً بپزند وگرنه اگر داخل شربت غلیظ هم بریزیم باز بامیه ها خمیر میشوند و حالت پوکی نخواهند داشت.
گاهی حتی 20 دقیقه زمان میبرد تا این آرد پخته شود و نشانه پخته شدن آن صدایی است که از مواد بلند میشود و تقریباً صدای جلز و ولز میدهد.
طرز تهیه بامیه با تصویر
بعد به ظرف دیگهای منتقل کنید و اجازه بدین خمیر سرد بشه. در این فاصله دو سه بار خمیر رو زیر و رو کنید تا به سرد شدن اون کمک کنید.
بعد از اینکه خمیر سرد شد تخممرغ اول رو میریزیم و با دست هم میزنیم.
نكته : ممکنه اولش به نظرتون شل بیاد ولی با هم زدن خودش رو جمع می کنه.
آموزش تصویری درست کردن بامیه
بعد از اینکه خمیر سفت شد مجدداً تخممرغ دوم و وانیل رو بریزید و هم بزنید تا خمیر خودش رو جمع کنه.
طرز تهیه بامیه در خانه
نکته:هر دفعه حدود 5 دقیقه ممکنه طول بکشه.
طرز تهیه بامیه در خانه
برای درست کردن بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره هست.
نکات :
بهتره قیف یکبار مصرف باشه چون شستن این خمیر کمی سخته.
ماسورهای که باهاش بامیه درست میکنن به ماسوره آچاری معروفه.
طرز تهيه باميه مخصوص خانگي
بعد با قیچی آشپزخونه اونو به اندازه لازم ببرید.
نكته : قیچی را قبل از برش اول و بعد از هر بار برش داخل روغن مایعی که بامیه ها را می اندازیم میزنیم تا چرب شود.
طرز تهيه باميه مخصوص خانگي
در یه قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید (بهتره سطح بامیهها رو بپوشونه).
طرز تهيه باميه مخصوص خانگي
برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش داغ نباشه. پس همون اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخکنید.
نکته: باز هم تکرار میکنم حرارت کم در سرخ کردن بامیه خیلی مهمه.
طرز تهيه باميه خانگيطرز تهيه باميه خانگي
بعد از سرخ شدن کامل بامیهها، همون طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در اون نفوذ کنه.
معمولاً 3-2 دقیقه بیشتر زمان نمی بره تا شربت در اون نفوذ کنه ولی بهترین روش برای اینکه بفهميد مقدار شیرینی اون کافی هست یا نه، تست کردن اون هستش.
طرز تهيه باميه خانگي
نکات :
پس در تمامی مراحل بامیه باید حرارت کم باشه.
نکته خیلی مهمی که در سرخ کردن بامیه وجود دارد این است که وقتی بامیه ها سرخ میشود هنگامی که به هم میخورند صدا بدهند و این نشانه سرخ شدن آنهاست و نباید آنها را خمیر برداریم.
هرگز خودتون رو مقید به بودن وسایل نکنید اگر قیف و ماسوره ندارید میتونید گوشه یک پلاستیک محکم رو بچینید و به صورت استوانهای بامیهها رو دربیارید درسته شکلش مثل بامیههای بیرون نمیشه ولی مزهاش فرق نداره
سلام خسته نباشید
من درست کردم ولی داخلش کاملا خمیره باید چیکار کرد؟؟؟؟
میشه ب جای گلوکز عسل ریخت داخل شربت
میشه گلم
سلام,من درست کردم خوب شد ولی تهش داخل بامیه خمیر شد, چیکار کنم اینطوری نشه؟
حتما باید گلوکز داشته باشه؟؟؟ بدون اون نمیشه،؟؟ یا جایگزینی نداره؟؟؟
بامیه رو با ارد گندم باید باشه یا آرد برنج ؟
باید ارد گندم باشه. البته من با ارد سفید قنادی درست میکنم.
با درود، بسیار ریز نکات شیرینی پزی را بیان میکنید ،سپاس از زحماتتون
سلام عالی بود با تشکر از راهنمایی هاتون
تشکراز شما ئ . موفق باشید