خواص مواد غذايي داروهاي گياهي و طب سنتي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات زنجبيل

زنجبیل از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی نقش مهمی را ایفا می‌کند...

زنجبيل از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی نقش مهمی را ایفا می‌کند.

Ginger2

تركيبات شيميايي:

مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است

ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها ( 3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است

یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئینو فیبر می باشد.

خواص داروئي:

  • زنجبیل سرشار از ویتامین‌های C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک می‌باشد. برای همین هم یک ماده‌ی انرژی‌زای قوی محسوب می‌شود.
  • اين گياه همراه با گياهان ديگر بعنوان تقويت كننده معده و بدن، بادشكن و ضد نفخ بكار مي رود .
  • زنجبيل تازه وشربت زنجبيل با چاي زنجبيل در بدن گرما توليد كرده و بدين وسيله مواد سمي و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خار مي سازد .
  • زنجبیل همیار فوق‌العاده‌ای برای تسکین التهاب‌ها و دردهایی مثل روماتیسم و سردرد است. به خاطر این که مانع از تولید هورمون‌های التهاب‌زا می‌شوند.
  • برای تسکین روماتیسم: 1 میلی‌لیتر افشره‌ی خوراکی زنجبیل را در 30 میلی‌لیتر روغن گیاهی حل کنید. هر صبح و شب 6 قطره از این ترکیب را روی مناطق دردناک بدن قرار دهید تا درد تسکین پیدا کند.
  • برای مقابله با سردرد: 1 گرم زنجبیل خشک را در 150 تا 250 میلی‌لیتر آب به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید. روزانه دو تا چهار فنجان از این دم کرده میل کنید.
  • زنجبيل بهترين داروي سرماخوردگي و گلو درد ميباشد . هنگامي كه حس كرديد دچار سرماخوردگي شده ايد چند بار چاي زنجبيل بنوشيد و اگر گلو درد دريد علاوه بر آنكه چاي آنرا ميل مي نمائيد با آن نيز قرقره كنيد .
  • زنجبيل را حتي براي كمپرس نيز مي توان استفاده كرد كه سموم بدن را خارج مي سازد . براي اين منظورابتدا چاي زنجبيل استفاده كنيد دستمالي را با آن آغشته و آب اضافي آنرا فشار داده در محل زخم يا درد بگذاريد .
  • درمان کننده یرقان است.
  • تقویت کننده حافظه، بازکننده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد.
  • چربي‌هاي ضروري موجود در اين ماده غذايي باعث مي‌شود جريان خون در بدن افزايش يابد و اين به بهبود دردهاي عضلاني و رفع خستگي عضلاتي كه از آنها كار كشيده‌ايد، كمك مي‌كند.
  • زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند.
  • زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است.
  • تشنگی را برطرف می کند.
  • مخلوط زنجبیل با نبات و کندر را جهت جلوگیری از نفخ میوه های نارس تجویز کرده اند.
  •  از آنجایی که زنجبیل حاوی آنتی اکسیدانی به نام شوگائول Shogaol است می‌تواند با پیشرفت بیماری آلزایمر مقابله کند.
  • اگر زنجبیل را کوبیده و روی آبگوشت بپاشند، درد مفاصل را تسکین می دهد.
  • زنجبیل مانع لخته شدن خون و گرفتگی رگ‌های خونی می‌شود برای همین هم جریان خون را راحت‌تر می‌کند.
  • زنجبيل مي‌تواند به عنوان ماده‌اي براي طراوت و تازگي بخشيدن به پوست نيز مورد استفاده قرار گيرد. مي‌توانيد اندكي نمك، يك قاشق سوپخوري آبليمو و يك قاشق سوپخوري زنجبيل ريز خرد شده را با هم مخلوط كنيد. سپس آنها را با فواصل 15 ثانيه‌اي در مايكروويو قرار دهيد تا گرم شود. بعد اين مخلوط را به همه پوست‌تان بماليد و بعد بشوييد. زنجبيل به پوست شما درخشندگي مي‌دهد و ويتامين C موجود در آبليمو به پوست‌تان نرمي و لطافت مي‌بخشد.
  • اگر در هنگام مسافرت با هواپيما يا خودروي سواري دچار دل به هم خوردگي مي‌شويد، خوردن زنجبيل شور يا شكر اندود را امتحان كنيد.
  • ترکیبات موجود در زنجبيل مانند  یک آنتی اکسیدان قوی عمل كرده و سلول‌ها را از گزند رادیکال‌های آزادی که باعث پیشرفت سرطان می‌شوند حفظ می‌کند.
  • مصرف زنجبيل به اندازه مصرف قرص ايبوبروفن در تسكين دردهاي ناشي از قاعدگي موثر بوده است. شما مي‌‌توانيد دو قاشق سوپخوري ريشه زنجبيل تازه را به مدت 15 دقيقه در آب خيس كنيد. سپس آن را صاف نماييد و به همراه چند قطره عسل يا آبليمو بنوشيد.
  • اين گياه براي خانم هائي كه عادت ماهيانه آنها عقب مي افتد نيز تجويز شده است .
  • زنجبيل برای غدد فوق کلیه مفید بوده و ترشح هورمون کورتیزول را از این غدد زیاد می کند و بیشتر خواص زنجبیل به همین دلیل می باشد.
  • افشره‌ی خوراکی زنجبیل حاوی خواص ملینی است که می‌تواند به رفع یبوست کمک کند به اين منظور دو قطره از افشره‌ی خوراکی زنجبیل را روی شکمتان چکانده و دایره‌وار در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید و یا اینکه یک قطره از این افشره را در یک قاشق روغن زیتون چکانده و قبل از غذا ببلعید.

طرز استفاده:

  • يك قاشق چايخوري پودر خشك زنجبيل و يا دو قاشق چايخوري زنجبيل رنده شده تازه را در داخل قوري ريخته رويآن آب جوش بريزيد و به مدت پنج دقيقه آنرا با حرارت ملايم دم كنيد و سپس آنرا با عسل شيرين كرده و ميل كنيد .
  • چاي زنجبيل هر چقدر بيشتر بماند و دم بكشد تند تر مي شود .حتي مي توان چاي زنجبيل را بعد از سرد شدن در داخل يخچال گذاشت و خنك كرد و مانند يك نوشابه سرد استفاده نمود .
  • براي تهيه شربت زنجبيل يك قسمت زنجبيل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط كرده و در شيشه دربسته در يخچال نگهدري كنيد و هر موقع خواستيد مصرف كنيد .
  • براي درست كردن تنتور زنجبيل مي توانيد از الكل 50 درجه استفاده نمائيد . يك قسمت زنجبيل رنده شده را با سه قسمت الكل 50 درجه مخلوط كرده و داخل يك شيشه تيره رنگ بريزيد و بمدت چهارده روز آنرا چند بار در روز تكان دهيد . بعد ازاين مدت آنرا صاف كرده و در جاي خشك و خنك نگهدري كنيد .

موارد احتياط:

  • روزانه بیش از 2 میلی‌گرم زنجبیل خشک که معادل 10 گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید.
  • در کودکان زیر دو سال نباید استفاده شود.
  •  مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردلمی شود.
  • افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
  • اگر داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید
  •  مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
  • مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
  •  مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
  • افشره‌ی خوراکی زنجبیل برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی‌شود. توجه داشته باشید که درمان‌های گیاهی نیز می‌توانند آسیب رسان باشند.

گردآوری شده توسط گروه ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج

www.7ganj.ir

 

*** کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.

برچسب ها

14 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • نوشتید مصرف زیاد زنجبیل اختلال اعصاب میاره ، اینجوری نیست ، در این افراد مصرف کمش هم مضره . من با یک بار استفاده اعصابم به هم میریزه .

  • سلام منبع شما برای اینکه در کودکان زیر 2 سال نباید استفاده بشه چیه؟
    چون ما میخایم ی کار تحقیقاتی انجام بدیم نیاز داریم
    لطفا راهنمایی کنید

  • سلام من میکروب معده دارم آیا چای زنجبیل میتونه مفید باشه واسم؟؟ روزی چند بار باید استفاده کنم؟
    یه جا خوندم که برای کسانی که زخم معده دارن زنجبیل مضر هستش ! آیا درسته این مطلب؟

    • یکی از دوستان که فوق تخصص دستگاه گوارش رو دارن و.تو امریکا زندگی می کنن برا درمان هلیکو باکتری معده مصرف زنجبیل به صورت ناشتا رو توصیه می کنن

  • سلام زنجبيل از اونجايي كه خيلي طبع گرمي داره براي افرادي كه جوش ميزنن مضر نيست؟

    • باآب لیموترش مصرف کنیدگرمی آنراتعدیل می کند .ناصری

  • من بعد از مصرف زنجبیل تازه دچار. خواب آلودگی وچرت زدن گاه وببگاه شدم کلا بیشتر دوست دارم بحوابم آیا از عوارض زنجبیل است

    • سلام
      دوست عزیز زنجبیل یکی از بهترین مواد غذایی است که با خستگی و خواب آلودگی مبارزه می کند

  • خیلی عالی بخصوص اطلاعاتی در مورد گیاهان در اینجا ذکر شده بسیار ممنون

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی