خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص بي نظير و مضرات انگور

با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوش آب و رنگ بيشتر آشنا شويد...
تقویم فارسی اندروید

با ما همراه شويد تا با خواص و مضرات اين ميوه خوش آب و رنگ بيشتر آشنا شويد…

انگور

انگور میوه ای است بهشتی که شامل ویتامین های A , B ، C می باشد هم چنین دارای مقداری منیزیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، پتاسیم و آلبومین است

تركیبات شیمیائی انگور

  • برگ مو: دارای ساكارز، لوولز Levulose، اینوزیت Inosite، مواد نشاسته‌ای و تعدادی اسیدهای آلی است‌.
  • دم خوشه انگور‌: دارای تانن‌، مواد رزینی‌، تارتارات پتاسیم و اسید‌های آلی است‌.
  • غوره: میوه سبز رنگ و نارس انگور است كه دارای طعم ترش می‌باشد‌. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیك‌، اسید فرمیك‌، اسید سوكسینیك Succinique Acid‌، اسید اگزالیك‌، اسید گلوكولیك Glucolique Acid و قند می‌باشد‌.
  • پوست انگور: دارای تانن‌، تارتارات پتاسیم‌، اسید‌های آزاد و مواد معدنی می‌باشد‌.
  • هسته انگور‌: در هسته انگور مقداری روغن و تانن موجود است‌. روغن هسته انگور Grape seed oil به رنگ زرد مایل به سبز است‌. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می‌باشد‌. روغن هسته دارای تری گلیسیرید‌، اسید اولئیك‌، اسید پالمتیك‌، اسید لینولئیك‌، اسید استئاریك و اسید آراشیك می‌باشد‌.

جدول مواد موجود در صد گرم حبه انگور

  • آب ۷۵ گرم
  • پروتئین ۱/۳ گرم
  • مواد قندی ۲۰ گرم
  • كلسیم ۱۲ میلی گرم
  • فسفر ۰/۴ میلی گرم
  • آهن ۰/۴ میلی گرم
  • سدیم ۳ میلی گرم
  • پتاسیم ۱۷۵ میلی گرم
  • ویتامین آ ۱۰۰ گرم
  • ویتامین ب ۱ ۰/۰۵ میلی گرم
  • ویتامین ب ۲ ۰/۰۳ میلی گرم
  • ویتامین ب ۳ ۰/۳ میلی گرم
  • ویتامین ث ۴ میلی گرم

خواص داروئی

  • انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است‌.
  • هر شخصی باید در روز انگور میل کند زیرا میوه ای ضد عفونی کننده است .
  • امروزه در طب درمان های طبیعی ( نتروپت ) ، از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند هم چنین این میوه را برای درمان بیماری های یبوست ، عوارض رماتیسم ، کم خونی و حتی پیش گیری از سرطان سودمند می دانند .
  • اخلاط بدن را متعادل می‌كند‌.
  • بسیار مقوی و مغذی است‌.
  • خون را تصفیه می‌كند‌.
  • سینه و ریه را صاف و تمیز می كند‌.
  • انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است‌.
  • در درمان سل ریوی و سیاه سرفه مؤثر است‌.
  • برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می‌شود‌.
  • برای درمان نقرس بسیار مفید است‌.
  • یکی از خواص انگور ،‌ صاف کننده و « مولد خون بودن » آن است . انگور قند خون را نیز تنظیم می کند . به علاوه انگور قرمز برای تصفیه ی خون و خون سازی از انگور سبز هم بهتر است . البته افراد Hypoglacimic ( افرادی که قند خون پایین دارند ) می توانند از انگور بهره ی زیادی ببرند . بنابر این سعی کنند همیشه انگور تهیه کنند و چند بار در روز مقداری از آن را میل کنند .
  • انگور یکی از میوه های ضد سرطان شناخته شده است و این ، به خاطر خواص ضد عفونی کنندگی آن است .
  • افرادی که در دوره ی نقاهت یک بیماری هستند و یا ضعف عمومی بدن دارند ، و در نتیجه قدرت دفاعی بدن آنها کم شده است ، سعی کنند از انگور ، هویج ، سیب و هلو ، به مقدار زیاد استفاده کنند . البته این میوه ها را با هم در آب میوه گیری ریخته و آب میوه ی حاصل شده را جرعه جرعه در طول روز بنوشند .
  • خوب است بدانید انگور پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف بدن کمک می کند .
  • انگور وسیب هردو میوه بهشتی هستندکه افراد مبتلا به ناراحتی های قلب و اعصاب می تواتند آب آن را نیز در طی روز بنوشند .
  • انگور برای سلامتی قلب ، ریه و کلیه نافع است و به علت داشتن املاح و مواد سلولزی، ملین و مدر بوده و برای مبتلایان به اوره ی خون مناسب و سازگار است .
  • این نکته را هم بدانید یبوست که عوارض آن بی اشتهایی ، نفخ ، سردرد تشنگی مفرط و بد بویی دهان است با خوردن آب انگور تازه برطرف می شود .
  • رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر نیز مفید است‌.
  • انگور دارای كلسیم ، آهن ، فسفر ، سیلسیم و املاح معدنی است و منگنز و ید را نیز دارد.
  •  انگور دارای ویتامین‌های و B و C وA  و D است.
  •  انگور میوه جوانی است.
  • تأمین كننده غذای عضلات و روشن كننده مغز و تقویت حافظه است.
  •  انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید می‌كند در حالی كه سمیّت گوشت را ندارد.
  • خوردن انگور از كم خونی جلوگیری می‌كند مخصوصاً برای كودكان در فواصل غذا میل شود.
  • كسانی كه ریه‌های آزرده دارند انگور غذای خوبی است.
  •  انگور اشتهاآور است.
  • انگور فشار خون را برطرف می‌كند. 10 صبح و 5 عصر میل شود.
  • مهمترین مسئله برای انگور، دانستن این است كه چه زمان و با چه چیزی خورده شود.
  • انگور با نان برشته سازگار است.
  • انگور با برنج، پرتقال، سیب زمینی تنوری و خربزه سازگار است.
  • هضم آب انگور بسیار آسان است و دارای كالری زیادی است.
  • كسانی كه زردی دارند 25 گرم از برگ انگور را در یك لیتر آب جوشانده روزی 3 لیوان بخورند.
  • اگر هر صبح ناشتا یك قاشق از اشك مو بنوشید سنگ كلیه و مثانه برطرف خواهد شد.
  • انگور یك غذای خوب برای كسانی كه می‌خواهند دچار سرطان نشوند، می‎باشد.
  • طبع سركه انگور سرد و خشك است.
  • خوردن سركه همراه غذا به هضم غذا كمك كرده و اشتها را باز می‌كند.
  • انگور چون تشعشعات خورشید را جذب نموده بهتر است خالص خورده شود.
  •  انگور دافع سودا ، نرم كنندة سینه  است.
  • برای درمان یرقان هستة انگور را بكوبید با عسل مخلوط كرده میل نمایید.
  • برای درمان نقرس ، رماتیسم ، سنگ كلیه و مثانه روزی 3 لیوان آب آنگور در فواصل غذا میل شود.

فوايد انگور براي پوست:

  • انگور را در روغن زیتون بجوشانید و صاف كنید ماسک خوبی برای چین و چروك صورت است.
  • برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن كردن رنگ پوست‌، آب انگور تازه را با یك تكه پنبه به‌صورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم‌گرم محتوی كمی جوش شیرین بشوئید.
  • برای شادابی پوست صورت ، صورت را به آب انگور آغشته نمایید و بعد از 15 دقیقه با محلول نیم گرم و جوش شیرین كه با كمی آب مخلوط شده است بشویید.
  • ضماد دم كردة برگ انگور ورم چشم را برطرف می‌كند.

 

مصرف انگور در ديابت

  • دانشمندان ادعا کردند که خوردن انگور مي‌تواند براي بهبود ديابت مفيد باشد.
  • انگور يک ماده غذايي پر انرژي است و علت شيريني آن محتواي بالاي قندي است که در اين ميوه وجود دارد
  • نکته جالب در رابطه با قند موجود در انگور اين است که قند انگور سبب افزايش تدريجي و به آهستگي قند خون نمي‌شود و بنابر اين نگراني افراد ديابتي در مورد قند انگور بي مورد است و مي توانند براحتي از انگور و محصولات آن استفاده کنند .

 

مصرف انگور در بارداري و شيردهي

  • انگور حاوی مقدار زیادی آب، قند(گلوکز و فروکتوز)، آنتی اکسیدان ها، منیزیم، کلسیم، آهن، ویتامین های B1، B2، B6، B12، A، C و K و اسیدفولیک می باشد.
  • خوردن انگور در دوران بارداری داری خواص قابل توجهی می باشد: افزایش قدرت سیستم ایمنی زن باردار و جلوگیری از عفونت ها، جلوگیری از فشار خون بالا در دوران بارداری، بهبود سیستم گوارش، بهبود عملکرد کلیه و کبد، درمان یبوست و بالاخره جلوگیری از بیماری های عصبی در زن باردار.
  • البته توجه داشته باشید که اولاً از مصرف انگوری که آغشته به کودهای شیمیایی است خودداری شود، ثانیاً خوردن انگور با برخی خوراکی ها(نظیر شیر، خیار و ماهی) باعث احساس ناخوشایند در معده می شود و ثالثاً برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.
  • مادران شيرده در فصل تابستان از مصرف میوه‌هایی نظیر انگور غافل نشوند و حتی می‌توانند روز خود را با مصرف یک عدد میوه آغاز کنند.

مصرف انگور در كاهش وزن

  • انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده . بدین گونه که اگر انگور را از صبح تا ظهر ، خالی میل کنید لاغر کننده است و اگر آن را همراه با غذا میل کنید چاق کننده است .
  • براي کم کردن وزن انگور بخوريد زيرا قند آن باعث مي‌شود براي ساعت‌ها احساس سيري بکنيد و ديگر هوس خوردن چيز ديگري را نکنيد. به اين منظور، صبح تا ظهر انگور بخورید و غذای دیگری نخورید.
  • كسانی كه می‌خواهند لاغر شوند قبل از غذا 2 قاشق از آب غورة انگور میل كنند. افراط در خوردن آبغوره نشود.
  • كسانی كه می‌خواهند چاق شوند انگور را همراه با غذای سازگار بخورند.
  • رژيم انگور: انگور بهترین میوه برای كسانی است كه می‌خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریك‌، سنگ‌های صفراوی و مسمومیت‌های مزمن (مسمومیت از سرب یا جیوه‌) پاك كنند‌. اینگونه اشخاص باید در هر هفته به مدت ۲ روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب كه هر دو ساعت یك‌بار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند‌.
  • مقدار مصرف روزانه تقریباً ۲ كیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف كنند فقط می‌توانند آب بنوشند‌.

خواص طبی هسته انگور:

  • هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
  • دارای تانن است بنابراین قابض است.
  • اسهال را برطرف می‌كند‌.
  • ترشح ادرار و اسپرم را كم می‌كند‌.
  • گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می‌دهند‌.
  • هسته انگور برای آنهائی كه مثانه و كلیه ضعیف دارند مضر است‌.
  • روغن هسته انگور گرم‌كننده بدن است‌ این روغن ضد یبوست می‌باشد‌. از آن برای نقاشی و تهیه صابون نیز استفاده می‌شود.

خواص طبی پوست انگور:

  • پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است:
  • پوست انگور را خشك كرده و می‌سوزانند خاكستر به‌دست آمده را برای درمان اكثر زخم‌ها استفاده می‌شود.
  • پوست انگور دیر هضم است و بهتر است كه در موقع خوردن پوست آن را بیرون آرود.

خواص طبی غوره:

  • غوره كه به انگلیسی Un-ripe grape نامیده می‌شود از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است:
  • در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ها مؤثر است.
  • آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  • بیماری اسكوربوت كه به‌علت كمی ویتامین C در بدن می‌باشد با آب غوره درمان می‌شود.
  • آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیك و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
  • در دفع زردی مؤثر است.
  • خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می‌اندازد و قاعده را باز می‌كند.
  • حرارت و صفرای بدن را دفع می‌كند و روده‌ها را ضد عفونی می‌كند.
  • آب غوره تقویت‌كننده كبد است‌.
  • برای برطرف كردن ورم گلو آب غوره قرقره كنید‌.
  • برای دفع كرم و روده و تقویت معده باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف كنید البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
  • آب غوره درمان‌كننده پا درد و كمر درد می‌باشد‌. برای معالجه می‌توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود. البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب كرد.
  • ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیك است.

خواص طبی برگ مو:

  • برگ مو قابض است.
  • دم‌كرده برگ‌های جوان مو اسهال خونی را برطرف می‌كند‌.
  • برای خونریزی‌ها مفید است‌.
  • در رفع نقرس و زردی مؤثر است‌.
  • استفراغ را برطرف می‌كند‌.
  • در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی مؤثر است‌.
  • هنگامی‌كه پوست صورت قرمز می‌شود و ملتهب است خوردن دم كرده آن اثر مفید دارد.
  • گرد برگ‌های جوان و خشك شده مو‌، اثر خوبی در رفع خونریزی‌های رحم و خون آمدن از بینی دارد.
  • برای برطرف كردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را تهیه كرده و دست و پا را به مدت ۱۵ دقیقه در آن قرار دهید.
  • برای تهیه دم كرده برگ مو، مقدار ۱۵ تا ۲۰ گرم برگ مو را در یك لیتر آب جوش ریخته و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند.
  • از دم‌كرده برگ مو می‌توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده كرد‌.
  • دم‌كرده برگ مو برای رفع واریس مفید است.

هشدارها:

  • قابل توجه گیاه‌خواران و دیگران در ماههای مرداد، شهریور و مهر بیشتر از هر زمان دیگری انگور بخورید.
  • انگور با سبزیهای خوردنی و گوجه‌فرنگی سازگاری ندارد.
  • انگور را با گوشت و چربی نخورید.
  •  انگور با گوشت و شیر نمی‌سازد.
  •  انگور با دانه‌های روغنی سازگاری ندارد.
  • اگر انگور با گوشت و ماهی خورده شود برای كبد بسیار مضر است و خون مسموم می‌شود و امكان اسهالهای شدید دارد.
  • در اکثر مواقع، آب انگوری که از فروشگاه تهیه می کنیم، خالص نیست. توصیه می شود که خودتان در منزل و بااستفاده از انگور تازه آب انگور تهیه کنید.
  • آنهائی كه معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد‌، نفخ و عوارض دیگر می‌گردد‌.
  • توجه داشته باشید وقتی انگور میل می کنید پشت آن آب سرد ننوشید و یا میوه های خشک مانند برگه ی هلو و غیره را با انگور و آب میل نکنید زیار دچار دل درد می شوید .
  • هیچ وقت انگور را به عنوان دسر نخورید.

مضرات

  • زیاده روی در مصرف آب انگور به‌طور مداوم ایجاد سنگ كلیه می‌كند.
  • افراط در خوردن كشمش و مویز خون را كثیف می‌كند.
  •  غوره برای معده مضر است و دیر هضم می‎باشد.
  • برخی زنان باردار نسبت به انگور آلرژی دارند و نباید از انگور یا آب انگور استفاده کنند.

گردآوري شده توسط گروه 7 گنج

اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري از مطلب فوق تنها در صورت ذكر نام و لينك 7 گنج مجاز مي باشد.
برچسب ها

2 دیدگاه

2 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی