خواص مواد غذايي سلامت

فواید روغن اورگانو یا پونه کوهی برای عفونت ها، قارچ ها و حتی سرماخوردگی

تقویم فارسی اندروید

آنتی بیوتیک ها که به طور خاص برای مبارزه با عفونت های باکتریایی طراحی شده اند، یکی از ابزارهای مورد علاقه پزشکان برای درمان بسیاری از مشکلات سلامتی هستند. یک «داروی» طبیعی کم استفاده وجود دارد که بسیاری از پزشکان در مورد آن به بیماران خود نمی گویند آن هم روغن اورگانو است (که به آن روغن پونه کوهی نیز می گویند).

ثابت شده است که روغن پونه کوهی یک روغن قوی و مشتق از گیاه است که ممکن است در درمان یا پیشگیری از عفونت های مختلف با آنتی بیوتیک ها رقابت کند. در واقع دارای خواص ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی است.

به علاوه، بعید است که روغن پونه کوهی باعث بسیاری از عوارض جانبی مضری شود که معمولاً به استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها نسبت داده می شود مانند افزایش خطر مقاومت آنتی بیوتیکی، سلامت ضعیف روده به دلیل از بین بردن باکتری های مفید پروبیوتیک، کاهش جذب ویتامین و نشت روده یا سندرم ناشی از آسیب پوشش داخلی دستگاه گوارش.

روغن اورگانو

در همین حال، مزایای روغن اورگانو فراتر از کنترل عفونت است. اسانس پونه کوهی برای درمان چه چیز دیگری استفاده می شود؟

نمونه‌ های رایج مشکلاتی که روغن اورگانو می‌ تواند به مدیریت آن کمک کند عبارتند از:

  • قارچ پای ورزشکاران یا ناخن پا
  • سرماخوردگی های معمولی
  • التهاب لثه
  • گوش درد یا دندان درد
  • مشکلات گوارشی، مانند سوزش سر دل و رشد بیش از حد باکتری های روده کوچک (SIBO)

روغن اورگانو چیست؟

پونه کوهی (Origanum vulgare) گیاهی است که از خانواده نعناع (Labiatae) است. بیش از 2500 سال است که در داروهای عامیانه ای که در سرتاسر جهان منشا گرفته است، به عنوان یک کالای گیاهی گرانبها در نظر گرفته شده است.

در طب سنتی برای درمان سرماخوردگی، سوء هاضمه و ناراحتی معده کاربرد بسیار طولانی دارد.

ممکن است تجربه پخت و پز با برگ های تازه یا خشک پونه کوهی را داشته باشید مانند ادویه اورگانو، یکی از بهترین گیاهان برای شفابخشی اما روغن اورگانو با آن چیزی که در سس پیتزا می ریزید فاصله زیادی دارد.

پونه کوهی داروییست که در دریای مدیترانه، در بسیاری از نقاط اروپا و در آسیای مرکزی و جنوبی یافت می‌ شود، برای استخراج اسانس از این گیاه تقطیر می‌ شود، جایی که غلظت بالایی از ترکیبات فعال این گیاه یافت می‌ شود. در واقع برای تولید تنها یک پوند اسانس پونه کوهی بیش از 1000 پوند پونه کوهی وحشی لازم است.

مواد فعال روغن در الکل حفظ می شود و به صورت اسانس به صورت موضعی (روی پوست) و داخلی استفاده می شود.

هنگامی که پونه کوهی به عنوان مکمل دارویی یا روغن ضروری ساخته می شود، اغلب “روغن اورگانو” نامیده می شود. همانطور که در بالا ذکر شد، روغن اورگانو یک جایگزین طبیعی برای آنتی بیوتیک های تجویزی است.

روغن پونه کوهی حاوی دو ترکیب قوی به نام های کارواکرول و تیمول است که در مطالعات نشان داده شده است که هر دو دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی قوی هستند.

روغن پونه کوهی عمدتاً از کارواکرول ساخته شده است، در حالی که مطالعات نشان می دهد که برگ های این گیاه حاوی انواع ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فنل ها، تری ترپن ها، رزمارینیک اسید، اسید اورسولیک و اسید اولئانولیک است.

فواید روغن اورگانو

برای چه کاری می توان از اسانس پونه کوهی استفاده کرد؟ ترکیب شفابخش غالب موجود در روغن پونه کوهی، کارواکرول، کاربردهای گسترده ای دارد، از درمان آلرژی گرفته تا محافظت از پوست. دانشکده داروسازی در دانشگاه مسینا در ایتالیا گزارش می دهد که:

کارواکرول، یک فنل مونوترپنیک، به دلیل فعالیت طیف گسترده‌ ای که به فساد غذا یا قارچ‌ های بیماری‌ زا، مخمرها و باکتری‌ ها و همچنین میکروارگانیسم‌ های بیماری‌ زای انسانی، حیوانی و گیاهی از جمله میکروارگانیسم‌ های مقاوم به دارو گسترش می‌یابد، پدیدار شده است.

کارکاول موجود در اسانس پونه کوهی به قدری قوی است که تمرکز بیش از 800 مطالعه ارجاع شده در PubMed، پایگاه شماره 1 جهان برای متون علمی مبتنی بر شواهد، بوده است. در مطالعات نشان داده شده است که کارواکرول چند کارکردی و چشمگیر است که به معکوس کردن یا کاهش برخی از این مشکلات رایج سلامتی کمک می کند:

  • عفونت های باکتریایی
  • عفونت های قارچی
  • انگل ها
  • ویروس ها
  • التهاب
  • آلرژی
  • تومورها
  • سوء هاضمه
  • کاندیدا

در اینجا نگاهی به مهمترین فواید سلامتی روغن پونه کوهی داریم:

1. جایگزین طبیعی آنتی بیوتیک ها

مشکل استفاده مکرر از آنتی بیوتیک چیست؟ آنتی‌ بیوتیک‌ های طیف وسیع می‌ توانند خطرناک باشند زیرا نه تنها باکتری‌ های مسئول عفونت‌ ها را از بین نمی‌ برند، بلکه باکتری‌ های خوبی را که برای سلامتی بهینه نیاز داریم نیز از بین می‌ برند.

در سال 2013، وال استریت ژورنال مقاله‌ ای فوق‌ العاده منتشر کرد که خطراتی را که بیماران ممکن است در صورت استفاده مکرر از آنتی‌ بیوتیک‌ ها با آن مواجه شوند، برجسته کرد. به گفته نویسنده، “مطالعات اخیر نشان داده است که پزشکان آنتی بیوتیک های وسیع الطیف را بیش از حد تجویز می کنند، که گاهی اوقات اسلحه بزرگ نامیده می شود که بخش وسیعی از باکتری های خوب و بد را در بدن از بین می برد.”

استفاده بیش از حد از آنتی بیوتیک ها و تجویز داروهای طیف وسیع آن زمانی که به آنها نیازی نباشد، می توانند باعث ایجاد مشکلات زیادی شوند. این دارو می‌ تواند با تقویت رشد عفونت‌ های مقاوم به آنتی‌ بیوتیک، اثربخشی داروها را در برابر باکتری‌ هایی که برای درمان آن‌ ها در نظر گرفته شده‌ اند، کاهش دهد و می‌ تواند باکتری‌ های خوب بدن (پروبیوتیک‌ ها) را که به هضم غذا، تولید ویتامین‌ ها و محافظت در برابر عفونت‌ ها کمک می‌ کنند، از بین ببرد.

متأسفانه، آنتی‌ بیوتیک‌ های مختلف معمولاً برای شرایطی که هیچ استفاده‌ ای ندارند، مانند عفونت‌ های ویروسی، تجویز می‌ شوند. در یک مطالعه منتشر شده در مجله شیمی درمانی ضد میکروبی، محققان دانشگاه یوتا و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها دریافتند که 60 درصد از مواقعی که پزشکان آنتی بیوتیک تجویز می کنند، انواع وسیع الطیف را انتخاب می کنند.

مطالعه مشابهی روی کودکان که در مجله Pediatrics منتشر شد، نشان داد که وقتی آنتی‌ بیوتیک‌ ها تجویز می‌ شوند، در 50 درصد مواقع طیف وسیعی از آن‌ ها، عمدتاً برای بیماری‌ های تنفسی است.

در مقابل، روغن پونه کوهی چه کاری برای شما انجام می دهد که آن را بسیار مفید می کند؟ اساساً، مصرف روغن پونه کوهی یک “رویکرد طیف گسترده” برای محافظت از سلامت شما است.

ترکیبات فعال آن به مبارزه با انواع مختلف پاتوژن های مضر از جمله باکتری ها، مخمرها و قارچ ها کمک می کند. همانطور که مطالعه ای در مجله Journal of Medicinal Food در سال 2013 بیان کرد، روغن پونه کوهی “منبع ارزان قیمتی از مواد طبیعی ضد باکتریایی است که پتانسیل استفاده در سیستم های بیماری زا را دارد.”

2. با عفونت ها و رشد بیش از حد باکتری ها مبارزه می کند

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اسانس پونه کوهی می تواند به مبارزه با حداقل چندین گونه باکتری که باعث مشکلات سلامتی می شوند و معمولاً با آنتی بیوتیک ها درمان می شوند، کمک کند.

در اینجا چند نکته برجسته از روش هایی که روغن اورگانو برای این شرایط مفید است آورده شده است:

ده ها مطالعه این واقعیت را تایید می کنند که روغن اورگانو می تواند به جای آنتی بیوتیک های مضر برای تعدادی از نگرانی های سلامتی استفاده شود.

در سال 2011، مجله غذای دارویی مطالعه ای را منتشر کرد که فعالیت ضد باکتریایی روغن اورگانو را در برابر پنج نوع مختلف باکتری بد ارزیابی کرد. پس از ارزیابی ویژگی های ضد باکتریایی روغن پونه کوهی، خواص ضد باکتریایی قابل توجهی بر روی هر پنج گونه از خود نشان داد. بیشترین فعالیت در برابر باکتری E.Coli مشاهده شد که نشان می دهد روغن اورگانو به طور بالقوه می تواند به طور معمول برای ارتقاء سلامت دستگاه گوارش و جلوگیری از مسمومیت غذایی کشنده استفاده شود.

یک مطالعه در سال 2013 منتشر شده در مجله علوم غذا و کشاورزی به این نتیجه رسید که “عصاره اورگانو و اسانس با منشاء پرتغالی کاندیدهای قوی برای جایگزینی مواد شیمیایی مصنوعی مورد استفاده در صنعت هستند. محققان این مطالعه دریافتند که پس از مطالعه خواص آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی پونه کوهی، از رشد هفت سویه آزمایش شده باکتری جلوگیری کرد که سایر عصاره های گیاهی قادر به مهار آن نبودند.”

یک مطالعه روی موش‌ ها که در مجله Revista Brasileira de Farmacognosia منتشر شد نیز نتایج چشمگیری یافت. محققان علاوه بر مبارزه با باکتری هایی مانند لیستریا و E. coli، شواهدی را نیز یافتند که نشان می دهد روغن پونه کوهی ممکن است توانایی کمک به قارچ های بیماری زا را داشته باشد.

شواهد دیگر نشان می دهد که ترکیبات فعال روغن پونه کوهی (مانند تیمول و کارواکرول) می تواند به مبارزه با دندان درد و گوش درد ناشی از عفونت های باکتریایی کمک کند. مطالعه‌ای که در سال 2005 در مجله بیماری‌ های عفونی منتشر شد، نتیجه‌ گیری کرد: «روغن‌ های ضروری یا اجزای آنها که در کانال گوش قرار می‌ گیرند می‌ توانند درمان مؤثری برای اوتیت میانی حاد ارائه دهند.»

3. به کاهش عوارض جانبی داروها کمک می کند

در سال‌ های اخیر، بسیاری از مطالعات نشان داده‌ اند که یکی از امیدوارکننده‌ ترین فواید روغن اورگانو کمک به کاهش عوارض جانبی داروها است. این مطالعات به افرادی که می‌ خواهند راهی برای مدیریت رنج وحشتناک ناشی از داروها و مداخلات پزشکی، مانند شیمی‌ درمانی یا استفاده از داروها برای بیماری‌ های مزمن مانند آرتریت بیابند، امید می دهد.

یک مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی پزشکی بالینی و تجربی نشان داد که فنل های موجود در روغن پونه کوهی می تواند به محافظت در برابر سمیت متوترکسات در موش کمک کند.

متوترکسات (MTX) دارویی است که معمولاً برای درمان طیف وسیعی از مشکلات از سرطان گرفته تا آرتریت روماتوئید استفاده می‌ شود اما به خوبی آزمایش شده است که عوارض جانبی خطرناکی نیز دارد. پس از ارزیابی توانایی روغن پونه کوهی برای دور نگه داشتن این عوامل، محققان معتقدند که این به دلیل آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی پونه کوهی است.

عنوان شد که پونه کوهی بهتر از داروهایی که در محافظت کامل در برابر اثرات نامطلوب MTX بی‌ اثر هستند، عمل می‌ کند.

با ارزیابی نشانگرهای مختلف در عصب سیاتیک در موش، برای اولین بار مشاهده شد که کارواکرول پاسخ التهابی را در موش‌ های تحت درمان با MTX کاهش می‌ دهد. به عنوان یک مفهوم نسبتاً جدید در دنیای تحقیقات، احتمالاً مطالعات بیشتری برای آزمایش این نتایج وجود خواهد داشت زیرا تحقیقات فعلی حتی شروع به توصیف اهمیت این مزیت بالقوه برای سلامتی پونه کوهی نمی کند.

به همین ترتیب، تحقیقات انجام شده در هلند نشان داد که اسانس پونه کوهی همچنین می تواند از رشد بیش از حد باکتری ها و کلونیزاسیون در روده بزرگ در طول درمان با آهن خوراکی جلوگیری کند. درمان با آهن خوراکی که برای درمان کم‌ خونی فقر آهن استفاده می‌ شود، باعث ایجاد یک سری مشکلات گوارشی مانند تهوع، اسهال، یبوست، سوزش سر دل و استفراغ می‌ شود.

اعتقاد بر این است که کارواکرول غشای خارجی باکتری های گرم منفی را هدف قرار می دهد و نفوذپذیری غشاء را افزایش می دهد و در نتیجه باعث تخلیه باکتری های مضر می شود. کارواکرول علاوه بر خواص ضد میکروبی خود، با مسیرهای خاصی برای کنترل آهن باکتریایی نیز تداخل دارد که به کاهش عوارض جانبی آهن درمانی کمک می کند.

4. به درمان عفونت پای ورزشکار کمک می کند

یک مطالعه نشان داد که ترکیبی از گرما، نمک و استفاده از اسانس‌ ها (از جمله پونه کوهی) اثرات مهاری بر روی میسلیوم T. rubrum و کنیدی T. mentagrophytes دارد، سویه‌ های باکتریایی که معمولاً باعث عفونت قارچی به نام پای ورزشکار می‌ شوند.

محققان به این نتیجه رسیدند که گرما درمانی همراه با روغن‌ های ضروری و نمک می‌ تواند نویدبخش درمان کچلی پدیس در اسپای پا باشد. پس از آزمایش فعالیت قارچ کش 11 اسانس در برابر باکتری های شناخته شده برای ایجاد پای ورزشکاران، روغن پونه کوهی قوی ترین است (به همراه آویشن، پوست دارچین، علف لیمو و میخک).

5. به درمان مشکلات گوارشی (از جمله SIBO و سوزش سر دل) کمک می کند

برخی از ترکیبات فعال موجود در روغن اورگانو می توانند با شل کردن عضلات دستگاه گوارش و همچنین کمک به تعادل نسبت باکتری های خوب به بد در روده به هضم کمک کنند.

تیمول، یکی از ترکیبات فعال پونه کوهی، ترکیبی مشابه منتول است که در روغن نعناع یافت می شود. مانند منتول، تیمول هم ممکن است به شل شدن بافت نرم گلو و معده کمک کند که می تواند به کاهش GERD، سوزش سر دل و ناراحتی بعد از غذا خوردن کمک کند.

از آنجا که به تعادل باکتری ها کمک می کند و با رشد بیش از حد مخمر مبارزه می کند، اسانس پونه کوهی نیز یک درمان طبیعی محبوب برای کاندیدا و SIBO است. SIBO یک مشکل رایج گوارشی است که باعث گاز، نفخ و عدم تحمل بسیاری از غذاهای حاوی کربوهیدرات می شود.

روغن اورگانو از تکثیر باکتری ها جلوگیری می کند و می تواند مشابه داروهای آنتی بیوتیکی مانند ریفاکسمین برای درمان عفونت هایی که بر سلامت گوارش و جذب مواد مغذی تأثیر می گذارد استفاده شود.

یک مطالعه در سال 2014 که در Global Advances in Health & Medicine منتشر شد، شواهدی را نشان داد که استفاده از داروهای ضد میکروبی گیاهی به اندازه آنتی بیوتیکی که معمولاً برای درمان SIBO تجویز می شود، مؤثر است. هنگامی که 104 بیمار مبتلا به SIBO (از طریق آزمایش تنفس لاکتولوز) با ریفاکسمین (1200 میلی گرم) یا داروهای ضد میکروبی گیاهی در طول چهار هفته تحت درمان قرار گرفتند، نتایج نشان داد که 46 درصد از بیماران تحت درمان با داروهای ضد میکروبی گیاهی در مقایسه با 34 درصد تحت درمان با آنتی بیوتیک ریفاکسیمین قرار گرفتند، تنها بهبود علائم را تجربه کردند.

علاوه بر این، 14 نفر از 44 بیمار که پس از یک دوره مصرف ریفاکسمین هنوز SIBO داشتند، با داروهای ضد میکروبی گیاهی درمان شدند. پنجاه و هفت درصد حتی پس از اینکه از آنتی بیوتیک ها احساس بهتری نداشتند، به درمان گیاهی پاسخ مثبت دادند.

6. می تواند به درمان انگل کمک کند

یک مطالعه نشان داد که وقتی بزرگسالانی که آزمایش مدفوع آنها برای انگل های روده ای مثبت بود (از جمله Blastocystis hominis، که باعث ناراحتی گوارشی می شود) با 600 میلی گرم پونه کوهی به مدت شش هفته مورد درمان قرار گرفتند، بسیاری از آنها بهبود قابل توجهی را در علائم گوارشی تجربه کردند.

محققان ناپدید شدن کامل Entamoeba hartmanni (چهار مورد)، Endolimax nana (یک مورد) و Blastocystis hominis را در هشت مورد گزارش کردند. علائم گوارشی در هفت نفر از 11 بیمار که آزمایش بلاستوسیستیس هومینیس مثبت داشتند بهبود یافت که به ایجاد علائمی مانند حالت تهوع، گاز، نفخ و درد شکم منجر می شود.

7. مفید برای مدیریت شرایط التهابی (مانند IBD یا روماتیسم)

پونه کوهی ظرفیت آنتی اکسیدانی قوی خود را در هر دو شکل تازه و خشک حفظ می کند. به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدان، اسانس پونه کوهی به کاهش آسیب اکسیداتیو کمک می کند و به جلوگیری از جهش زایی، سرطان زایی و پیری به دلیل فعالیت های مهار رادیکال های آزاد کمک می کند.

اعتقاد بر این است که رادیکال های آزاد یک عامل کمک کننده به بیماری های مزمن رایج از جمله سرطان، بیماری های قلبی عروقی، اختلالات عصبی و سمیت دارویی هستند.

یک مطالعه نشان داد که درمان ترکیبی با اسانس آویشن و پونه کوهی به کاهش تولید سیتوکین های پیش التهابی کمک می کند و در نتیجه ممکن است به کاهش کولیت (نوعی بیماری التهابی روده) در موش ها کمک کند.

مطالعات دیگر نشان می دهد که روغن پونه کوهی برای درمان اختلالات تنفسی مجدد، رشد تومور و آرتریت روماتوئید مفید است. تحقیقات دانشگاهی در آرژانتین نشان می دهد که اسانس جدا شده از پونه کوهی “خواص ضد باکتری، آنتی اکسیدانی و پیشگیری کننده شیمیایی دارد و می تواند نقش مهمی به عنوان یک عامل محافظ زیستی ایفا کند.”

8. ممکن است به بهبود سطوح کلسترول کمک کند

تحقیقات منتشر شده در مجله تحقیقات پزشکی بین المللی نشان می دهد که افزودن مکمل روغن پونه کوهی می تواند سطح کلسترول را بهبود بخشد.

برای این مطالعه، به 48 بیمار مبتلا به هایپرلیپیدمی خفیف توصیه هایی درباره سبک زندگی و رژیم غذایی کم چرب داده شد. برای 32 نفر از بیماران (گروه مورد مطالعه) 25 میلی لیتر تقطیر پونه کوهی برای مصرف بعد از هر وعده غذایی به مدت سه ماه تجویز شد و 16 بیمار باقیمانده گروه کنترل بودند.

پس از دوره مطالعه سه ماهه، افرادی که در گروه مورد مطالعه قرار گرفتند افزایش قابل توجهی بیشتری در کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) و کاهش قابل توجهی در کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند.

نحوه استفاده

روغن پونه کوهی را می توان به صورت موضعی، انتشاری یا داخلی مصرف کرد (تنها در صورتی که 100 درصد روغن با درجه درمانی باشد). در حالت ایده آل، شما روغن پونه کوهی ارگانیک 100 درصد خالص، بدون فیلتر و دارای استاندارد را خریداری کنید.

همچنین به صورت ژل یا کپسول نرم روغن پونه کوهی برای مصرف داخلی موجود است.

قبل از استفاده از اسانس پونه کوهی بر روی پوست خود، همیشه آن را با یک روغن حامل مانند روغن نارگیل یا روغن جوجوبا مخلوط کنید. این به کاهش خطر تحریک و واکنش های نامطلوب با رقیق کردن روغن کمک می کند.

برای استفاده موضعی، سه قطره روغن پونه کوهی رقیق نشده را با مقدار کمی از روغن حامل خود مخلوط کنید و سپس به صورت موضعی با مالیدن روی پوست روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

موارد مصرف روغن پونه کوهی:

  • آنتی بیوتیک طبیعی: آن را با روغن حامل رقیق کنید و آن را به صورت موضعی در کف پاهای خود بمالید یا 10 روز آن را به صورت داخلی مصرف کنید و سپس قطع کنید.
  • مبارزه با کاندیدا و رشد بیش از حد قارچ: برای قارچ ناخن پا، می توانید یک پودر ضد قارچ خانگی درست کنید که می توانید روی پوست خود بمالید. مواد را با حدود 3 قطره روغن پونه کوهی ترکیب کنید، هم بزنید و سپس پودر را روی پاهای خود بپاشید. برای استفاده داخلی، 2 تا 4 قطره دو بار در روز تا 10 روز مصرف کنید.
  • مبارزه با ذات الریه و برونشیت: برای عفونت های خارجی، 2 تا 3 قطره رقیق شده را روی ناحیه آسیب دیده بمالید. برای جلوگیری از رشد بیش از حد باکتری به صورت داخلی، 2 تا 4 قطره را دو بار در روز به مدت 10 روز مصرف کنید.
  • مبارزه با عفونت MRSA و Staph: حدود سه قطره روغن پونه کوهی را به همراه یک روغن حامل به یک کپسول یا به غذا یا نوشیدنی انتخابی خود اضافه کنید. آن را دو بار در روز تا 10 روز مصرف کنید.
  • با کرم ها و انگل های روده مبارزه کنید: روغن پونه کوهی را به مدت 10 روز به صورت داخلی مصرف کنید.
  • کمک به حذف زگیل: حتماً آن را با روغن دیگری رقیق کنید یا آن را با خاک رس مخلوط کنید.
  • کپک را از خانه پاک کنید: 5 تا 7 قطره را به همراه روغن درخت چای و اسطوخودوس به محلول تمیزکننده خانگی اضافه کنید.

چه مقدار اسانس پونه کوهی باید به صورت داخلی مصرف شود:

دوز روغن پونه کوهی شما به مشکلی که تحت درمان قرار می دهید بستگی دارد. در قالب کپسول، مکمل خوراکی پونه کوهی امولسیون شده معمولاً حدود 600 میلی گرم در روز است. (هر دو در یک یا دو نوبت مصرف شود.)

استفاده سنتی از برگ های پونه کوهی برای تهیه چای کمک کننده به گوارش است. شما می توانید چای پونه کوهی از پیش تهیه شده را بخرید یا خودتان با خیساندن 15 گرم برگ پونه کوهی در 250 میلی لیتر آب به مدت حداقل 5 تا 10 دقیقه (یا بیشتر برای تهیه دمنوش گیاهی قوی تر، حداکثر تا 24 ساعت) آن را درست کنید.

از آنجا که روغن پونه کوهی ممکن است با سایر داروها تداخل داشته باشد، همیشه از پزشک خود بپرسید که آیا مصرف داخلی آن بسته به شرایط خاص شما بی خطر است یا خیر.

خطرات، عوارض جانبی و تداخلات

ممکن است بپرسید: روغن پونه کوهی چه محدودیت هایی دارد؟ در این مرحله، کاملاً مشخص نیست.

اسانس پونه کوهی در اکثر موارد حداکثر دو هفته به صورت داخلی مصرف می شود زیرا بسیار قدرتمند است. هنگام مصرف داخلی روغن پونه کوهی، همیشه باید آن را با آب رقیق کرده یا با روغن نارگیل مخلوط کنید.

ترکیب روغن پونه کوهی با روغن زیتون در کپسول ها برای جلوگیری از سوزش گلو مفید است. برای جلوگیری از واکنش‌ های منفی پوستی ناشی از مصرف پونه کوهی، توصیه می‌ شود ابتدا یک تست پچ کوچک انجام دهید و همیشه از روغن حامل استفاده کنید.

گیاه خشک پونه کوهی معمولاً برای زنان باردار مفید است اما به طور کلی، استفاده از روغن پونه کوهی در دوران بارداری بی خطر نیست. هنگام استفاده از روغن پونه کوهی، زنان باردار باید احتیاط کنند و فقط در صورت دستور پزشک مصرف کنند.

در صورت بروز عوارض جانبی مانند حالت تهوع، سرگیجه یا واکنش آلرژیک، فوراً مصرف روغن پونه کوهی را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

نتیجه گیری

پونه کوهی (Origanum vulgare) گیاهی است که برای تهیه روغن اورگانو یا پونه کوهی استفاده می شود که دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد میکروبی است.

مزایای سلامتی روغن پونه کوهی شامل مبارزه با عفونت های باکتریایی، عفونت های قارچی، مشکلات گوارشی، شرایط التهابی و رشد تومور است.

روغن پونه کوهی را می توان بر روی پوست (مانند درمان قارچ پای ورزشکاران یا ناخن)، انتشاری یا مصرف داخلی (مانند کمک به هضم و کمک به سلامت روده) استفاده کرد.

منبع:

draxe

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی