تغذيه سالم خواص مواد غذايي سلامت

چطور ید موجود در نمک را حفظ کنیم؟

جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود...
تقویم فارسی اندروید

کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مقدار مصرف نمک روزانه ۵ گرم است ولی در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما بالا بوده و حدود ۳-۲ برابر مقدار توصیه شده سازمان جهانی بهداشت است.

نمك-7ganj.ir

فریبا عبدالمنافی با اعلام این خبر گفت: نمک یددار تصفیه شده نمکی است که ناخالصی‌های نامحلول مانند فلزات سنگین و آهک، شن و ماسه طی فرآیندی در کارخانه حذف شده و ید به آن اضافه شده است.

عبدالمنافی افزود: نمک دریایی به علت داشتن ناخالصی‌های مختلف و حتی فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، کادمیوم و یا آرسنیک خاصیت سرطان زایی داشته و مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتی های گوارشی، کلیوی، کبدی و حتی کاهش جذب آهن در بدن می شود.

وی گفت: نگهداری و ذخیره نمک یددار بیش از یک سال، موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می‌شود.

عبدالمنافی ادامه داد: برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه‌های رنگی و تیره نگهداری کرد و جهت اضافه کردن آن به غذا در زمان طبخ، نمک را در انتهای پخت اضافه نمود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.

وی تصریح کرد: فقط نمک‌هایی قابل مصرف و مجاز هستند که شماره پروانه ساخت بر روی بسته‌بندی آنها درج شده باشد.

این کارشناس تغذیه در پایان خاطرنشان کرد: دقت کنید که عبارت “نمک ید دار تصفیه شده “بر روی بسته‌بندی نمک درج شده باشد و از هر گونه نمک با عنوان “صادراتی صنعتی” که مصرف خوراکی ندارد و یا “نمک دریا” که ید کافی ندارد خودداری نمایید.

گردآوري: گروه هفت گنج

منبع: ايسنا

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی