آشپزي و شيريني پزي اشپزی با گوشت قرمز

طرز تهیه کوفته تبریزی

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه کوفته تبریزی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
کوفته تبریزی یکی از جمله کوفته های خوشمزه و لذیذ است و بسیار معروف و پرطرفدار می باشد. کوفته تبریزی همانطور که از اسمش پیداست اصلالتش متعلق به شهر تبریز است اما به دلیل اینکه این کوفته بسیار خوشمزه می باشد، امروزه در بیشتر مناطق ایران درست می شود.

مواد لازم:

گوشت چرخ کرده 500 گرم
لپه 1 لیوان
برنج 1 لیوان
پیاز 2 عدد
تخم مرغ 1 عدد
سبزی کوفته 1 لیوان
نمک و زردچوبه به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
گردو 10 عدد
زرشک و کشمش خیس شده هر کدام 2 قاشق
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

1. برای شروع ابتدا لپه را از شب قبل خیس می کنیم و روز بعد در یک قابلمه روی حرارت می گذاریم، تا بپزد. فقط دقت کنید که لپه نباید زیاد پخته شود، چون باعث وا رفتن کوفته می شود. بعد از پخته شدن لپه، آن را در چرخ گوشت یا غذاساز می ریزیم یا با گوشت کوب می کوبیم.

2. سپس برنج را هم با مقداری آب می ریزیم و آبکش می کنیم و بعد کمی آن را می کوبیم. نیازی نیست زیاد له شود. پیاز را هم با رنده درشت رنده می کنیم و آبش را می گیریم. در ادامه در یک کاسه بزرگ گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط می کنیم و خوب ورز می دهیم تا گوشت چسبنده شود.

3. سپس لپه، برنج و تخم مرغ را هم به مواد کوفته اضافه کرده و دوباره برای 15 الی 20 دقیقه خوب ورز می دهیم تا مواد کاملا منسجم و یکدست شود. در انتها سبزی کوفته را اضافه می کنیم و ورز می دهیم.

4. حالا از مواد کوفته به اندازه یک پرتقال برمی داریم و وسط آن را گردو، زرشک و کشمش می گذاریم و سپس کوفته را می بندیم. دستمان را مرطوب می کنیم و کوفته را محکم می کنیم تا موقع پخت وا نرود.

5. همه کوفته ها را به همین ترتیب درست می کنیم و داخل یک سینی می چینیم و حدود 30 الی 40 دقیقه در یخچال می گذاریم تا کمی خودش را بگیرد.

6. در این فاصله، در قابلمه مورد نظر یک عدد پیاز را نگینی خرد می کنیم و با مقدار زیادی روغن تفت می دهیم. وقتی پیاز طلایی شد، مقدار کمی نمک، زردچوبه و رب اضافه می کنیم و 2 یا 3 لیوان آب می ریزیم و صبر می کنیم تا به جوش بیاید. می توانید مقداری گوجه پوره شده هم اضافه کنید.

7. وقتی آب قابلمه به جوش آمد، کوفته ها را یکی یکی و به آرامی در قابلمه می اندازیم و در قابلمه را می گذاریم تا کوفته ها با حرارت ملایم بپزد. در طول پخت گاهی در قابلمه را باز می کنیم و کوفته ها را تکان می دهیم تا همه جای کوفته ها بپزد. حدود یک ساعت زمان برای پختن کوفته ها کافی است.

8. وقتی کوفته ها پخته شد، در ظرف مورد نظر می کشیم و سرو می کنیم. اگر دوست داشتید می توانید آب کوفته را هم با نان تافتون یا … میل کنید. امیدواریم از خوردن این کوفته تبریزی اصیل و خوشمزه لذت ببرید.

نکات

سبزی کوفته تبریزی

سبزی کوفته شامل تره و مرزه هست که البته مقدار تره باید دو برابر مرزه باشد. در صورت تمایل می توانید سبزی آماده کوفته تبریزی را از سبزی فروشی های معتبر تهیه کنید.

علت وا رفتن کوفته

گوشت کوفته هم باید بدون چربی باشد. چون چرب بودن گوشت باعث وا رفتن کوفته می شود.

اگر موقع ورز دادن گوشت، مواد شل بود، می توانید 1 قاشق آرد نخودچی اضافه کنید و اگر خیلی سفت بود، 1 عدد تخم مرغ می زنیم.
طرز تهیه کوفته تبریزی

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی