آموزش طرز تهیه پنیر سنتی سراب . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۲۴۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 2 نفر
شیر محلی گاو 5 کیلوگرم
پودر مایه پنیر 1/4 پیمانه
سنگ نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
1-ابتدا به شیر ولرم ( ۲۵ -۳۰ درجه) پودر مایه پنیر زده روش رو مثل روی ماست زدن کشیده ودوساعت صبر میکنیم
2-بعد دو ساعت شیر بصورت لخته لخته میشه داخل کیسه پارچه ای میریزیم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آبش بره
3-بعد اینکه پنیر خودشو جمع کرد و آب اضافیش رفت روش سینی میگذاریم و ی شی سنگین روش میذاریم ( مادر شوهرم روش سنگ میذاره ) تا پنیر سفت بشه
4-بعد سفت شدن بر میداریم و تکه تکه می بریم بعد روش نمک میپاشیم بصورت معمولی نمک می پاشیم اگه نمک زیاد بزنیم شور میشه اگه کم هم بزنیم پنیر باز میشه
5-بعد داخل ظرف می چینیم و در ظرف رو میبندیم و بعد یک هفته نگاه میکنیم اگر آبش کم بود ( آبی که درست میکنیم با اون خیار شور درست کنیم شوریش به همان اندازه باشه ) روی پنیر میریزیم تا روی پنیر ها رو بگیره
6-چهل روز صبر میکنیم بعد چهل روز پنیر آماده مصرفه
سایر نکات
شیر رو نمی جوشونیم اگر دیدیم سرده یکم روی اجاق گاز میذاریم تا ولرم بشه حرارتش خنکتر از موقع ماست زدنه
پودر مایه پنیر رو از خواربار فروشی ها میشه تهیه کرد پیمانه هم داخل قوطیش هست
اگر پودرشو نتونستین پیدا کنین بجاش قرص پنیر گرفتین برای پنج کیلو شیر نصف قرص رو میزنیم و بقیه مراحلو ادامه بدین
این مقدار شیر نیم کیلو پنیر می دهد اگر شیر گوسفند باشه از پنج کیلو شیر گوسفند هفتصدو پنجاه کیلو پنیر میشه گرفت
فکر کنم تمامی مراحل کار رو توضیح دادم اگه سوالی بود در خدمتم
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه