آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهیه يك نان مقوي و خوشمزه ( نان گردویی )

اين نان فوق العاده مقوي و خوشمزه بوده و گزينه مناسبي براي صبحانه و عصرانه بچه ها است. حتما يكبار امتحان كنيد...
تقویم فارسی اندروید

اين نان فوق العاده مقوي و خوشمزه بوده و گزينه مناسبي براي صبحانه و عصرانه بچه ها است. حتما يكبار امتحان كنيد…

نان گردويي

آماده سازی: 30 دقیقه
مدت انتظار: 2 ساعت
مجموعاً: 2 ساعت و 30 دقیقه

مواد اولیه :برای 8 نفر

روغن زیتون……………………………………به میزان لازم
گردو………………………………………….1پیمانه
شیر…………………………………………..2قاشق سوپخوری
نمك…………………………………………..1و نیم قاشق چایخوری
آرد سبوسدار……………………………………1و 1سوم پیمانه
آرد گندم……………………………………….2پیمانه
خمیر ترش…………………………………….1قاشق سوپخوری (پودر)
آب……………………………………………200میلی لیتر
عسل………………………………………….3قاشق چایخوری

طرز تهیه

ابتدا در ظرفی مناسب عسل و نصف پیمانه از آب را مخلوط كرده و هم می‌زنیم.

سپس پودر خمیرترش و نمک را اضافه كرده و مخلوط می‌كنیم پس از این مرحله كره و باقیمانده آب را به آن می‌افزاییم.
آردها و نمك را نیز به همراه گردو به تدریج افزوده و ورز می‌دهیم
اگر خمیر خیلی سفت بود كمی آب اضافه كرده و اگر به دست چسبید مقداری آرد مازاد بر دستور می‌افزاییم.
روی سطح صافی، آرد پاشیده و خمیر را به مدت 10 دقیقه روی آن ورز می‌دهیم تا یك دست و انعطاف‌پذیر شود.
كف و دیواره‌های یك ظرف مناسب را با مقداری روغن زیتون چرب كرده و خمیر را داخل آن می‌غلتانیم تا آغشته به روغن شود.
سپس روی خمیر را با نایلون پوشانده و حدود 75 دقیقه در محل گرمی قرار می‌دهیم تا حجم آن دو برابر شود.
پس از این مدت خمیر را به دو قسمت تقسیم كرده، هر قسمت را با وردنه به قطر دو سانت باز می‌كنیم، سپس آنها را رول كرده و با فاصله مناسب در سینی فر چرب شده قرار می‌دهیم.
یك ساعت دیگر به خمیر استراحت داده سپس به وسیله برس شیر را روی آنها می‌مالیم و به مدت 35 دقیقه در طبقه وسط فر كه از یك ربع قبل با حرارت 350 درجه فارنهایت (175 درجه سانتی‌گراد) گرم كرده‌ایم، قرار می‌دهیم تا پخته و روی آنها طلایی شود.
سپس از فر درآورده، پس از چند دقیقه روی یك پنجره سیمی قرار می‌دهیم و پس از این كه خنك شدند، به اندازه دلخواه برش داده و سرو می‌كنیم.

نكات:

1)شما میتوانید این نان را در قالب های مختلف درست كنید و یا به شكل نانهای متداول ایرانی برش بزنید.
2) توجه داشته باشید، هنگام پخت نان یك ظرف آب كف سینی فر قرار دهید تا هنگام پخت، بخار كند و نان نرم و لطیفی داشته باشید.
3)برای روی نان میتوانید از گردوی پودر شده یا زعفران آب شده و یا مخلوط عسل و گرئوی خرد شده استفاده كنید.
نوش جان…

گردآوري: گروه 7 گنج

www.7ganj.ir

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی