آموزش طرز تهیه مرغ ناردونی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مرغ ناردونی یا خورش ناردون یکی از غذاهای لذیذ محلی شمالی است که با شروع فصل انار بیشتر طبخ میشود. اما از آنجا که در تهیه این غذا میتوانید از ناردون (دانه انار خشک) استفاده کنید، در تمام ماههای سال میتوانید مشتریاش باشید. در واقع مرغ ناردون، یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که بیشتر به غذای شب یلدای شمالی معروف است.
ظاهرا این غذا در نقاط مختلف شمال کشور با اسمهای دیگری مثل سیر انار یا پیاز انار شناخته و پخته میشود. شمالیها اگر بخواهند حالت رسمیتر و مجلسیتری به این غذا بدهند، به جای مرغ در آن از گوشت اردک یا غاز استفاده میکنند. اسم محلی این غذا کرک انار تیم پهلو است که به خاطر سخت بودن تلفظش به خورش ناردون یا مرغ ناردونی معروف شده است.
مواد لازم:
۱ عدد ( ۵ تکه خرد شده) مرغ
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
1 عدد پیاز ( خرد شده)
۲۰۰ گرم ناردون ساییده شده
۱ قاشق چایی خوری زردچوبه
۲ قاشق سوپ خوری رب نارنج
۴ پیمانه استاک مرغ رقیق
۱۰۰ گرم آلوی ترش جنگلی
۱۰۰ گرم آلو بخارا
طرز تهیه
تکههای مرغ را با مقداری نمک و فلفل سیاه مزه دار کنید، سپس آنها را در تابهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. تکهها مرغ را از تابه خارج کنید و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
پیاز را در قابلمهای حاوی روغن داغ، روی حرارت ملایم تفت دهید تا طلایی شود سپس ناردون را به آن بیفزایید و تفت دهید. زرد چوبه، کمی نمک و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید و مجددا تفت دهید.
تکههای مرغ را همراه رب نارنج به قابلمه بیفزایید، سپس استاک مرغ را به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. حرارت را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت بپزد.
در ۳۰ دقیقه آخر پخت، آلوی ترش، آلو بخارا و آب آن را به مرغ بیفزایید تا بپزد و کاملا جا بیفتد. مرغ ناردونی را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه چلو سرو کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه