آموزش طرز تهیه سس کارامل کم چرب . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان پخت ۲۰ دقیقه
زمان تهیه 5 دقیقه
مواد لازم برای 2نفر
شکر سفید 1/2 پیمانه
کره 1/2 قاشق غذا خوری
شیر 1/4 پیمانه
خامه صبحانه2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه
1-توی یک تابه بزرگ و دسته دار،شکر رو میریزم میذاریم روی شعله بزرگ ،ولی حرارت شعله متوسط رو به پایین باشه،شدید نباشه که شکر نسوزه. کم کم شکر ذوب میشه.گاهی تابه رو حرکت بدید تا همه شکر ذوب بشه،ترجیحا از قاشق استفاده نکنید.
2-شیر و خامه رو با همزن دستی،یا چنگال،مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه،روی حرارت ملایم بگذارید تا داغ بشه،ولی نجوشه.توی یک لیوان دسته دار بریزیدش و بذارید کنار دستتون.
3-اگر اطراف تابه شکر ذوب نشده مونده بود و وسط تابه شکر کامل ذوب شده بود،یه قاشق چوبی بزرگ بردارید،و شکرهای اطراف تابه رو به وسط ظرف هدایت کنید.
4-وقتی شکر کاملا روون و شفاف شد،کره رو اضافه میکنیم و تند تند مخلوطش میکنیم.
5-شعله زیر تابه رو خیلی کم میکنیم،و قاشق قاشق مخلوط شیر و خامه گرم رو اضافه میکنیم و هم زمان تند تند هم میزنیم.
6-همه ی شیر رو که اضافه کردیم،یه قل که زد اگه برش دارید،کارامل روون تری دارید.اگه کارامل سفتتری میخواید،چنددقیقه روی حرارت بقلد و همش بزنید،غلیظتر میشه.
8-به ظرف دیگه ای منتقل کنید تند تند هم بزنید تا یکدست بشه.هم خالی ش عالیه هم برای روی کیک،هم روی بستنی. تو ظرف دربسته تو یخچال نگهدارید . نوشجون
سایر نکات
توی این دستور،مقدار کره ،خامه و شیر قابل افزایشه. من چون میخواستم چربی ش کمتر باشه،همین مقدار میریزم
مقدار شیر رو تا ۱/۲ پیمانه میشه تغییر داد،که نتمن همیشه تو تابه نچسب درست کردم،نمیدونم غیر نچسب جواب میده یا نه.
میتونید میزانشوبیشتر کنید،ولی یه کم کارتون سختتر میشه.
مراقب باشید نسوزید،موقع اضافه کردن شیر و خامه،فاصله مجاز رو رعایت کنید،چون میپاشه.
ماهی تابه،سایز متوسط،یا بزرگ باشه،شکر ها روی هم انباشه نشن،که کارتون راحتتر بشه.دیواره های تابه کمی بلند باشه،چون موقعی که مواد میقلد،نریزه بیرون.
شعله زیر ماهی تابه،بزرگ باشه،زیاد نباشه ها،بزرگ باشه،اگه شعله کوچیک باشه،وماهی تابه بزرگ،شکرهای وسط ظرف آب میشن،ولی شکرهای دور ظرف انگار نه انگار…اونموقع مجبور میشید از قاشق استفاده کنید.یه کم حرص میده دیگه.
شف طیبه تو سایتشون تاکید دارن از قاشق برای همزدن شکر،موقع ذوب شدن، استفاده نشه،ولی خب اگه دیدید یکدست نمیشه،کمی از قاشق کمک بگیرید،ترجیحا قاشق چوبی.
میتونید کمی وانیل بزنید بهیجه ش یه سس رقیق میشه، برای ریختن روی کیک و بستنی… ولی طعمش هیچ فرقی نمیکنه.
مرحله ۶ میزان غلظت سس تون رو معین میکنه،اگه فورا از روی گاز بردارید،سس تون کمی رقیق تر،و اگه کمی بقلد،غلیظتر میشه.
.
کره رو حذف نکنید،چون کلا مزه سس کاراملتون به فنا میره.
اگه کار واجب داشتید و شیر نداشتید، بجاش خامه رو با آب رقیق کنید. که در اینصورت بهتره خامه ش رو بیشتر بریزید.همچنین اگه خامه نداشتید،یا میخواید سس کارامل کم چرب داشته باشید، فقط شیر رو با شکر ذوب شده،مخلوط کنید،یعنی خامه رو حذف کنید.
این دو حالت رو خودم امتحان کردم،نتیجه ش یه سس کاراملی غلیظ و خیلی نازه،با یه طعم «نسبتاً» کاراملی.میشه گفت ضرری به طعمش نمیرسونه،ولی وقتی فقط شیر میزنید،بدون خامه،یه کم کار سخت تر میشه گاهی.
میزان حرارت برای ذوب شدن شکر، باید ملایم باشه،اگه کم باشه،طول میکشه، اگه زیاد باشه میسوزه.
خیلی جالبه،طعم کارامل،هربار ممکنه فرق داشته باشه،یه بار اونقدر شیرین که دل رو بزنه،یه بار اولش شیرین مزه س و آخرش یه تلخی ملایم و دلپذیر داره.و یه بار ممکنه تلخی ش قالب باشه.
این ها همش مربوط به مرحله ذوب شدن شکر هست،اگه حرارت ملایم بوده باشه و تا ذوب شد،کره و خامه بهش زده شده باشه،طعمش کاملا شیرینه.
اگه حرارت متوسط باشه،و بعد از ذوب شدنش،یه کوچولو تیره تر بشه،بعد خامه و شیر اضافه بشه،طعمش شیرینه با یه تلخی ملایم در انتها.((این مطلوبه و اصل طعم سس کارامل همین جوره))
اگه حرارت زیاد بوده باشه،و شکر تیره شده باشه،و احیانا ً سوخته باشه،سس تلخ میشه.
فهمیدنِ این دیگه تجربه میخواد.من خودم بارها خراب کردم تا موفق شدم…خدا قوت
فیلمش تو پیجم هست،ببینیدش
اگر احیانا شکر ذوب شده،موقع اضافه کردن شیر،سفت شد،کمی آب اضافه کنید و بذارید بقله،کم کم شکر توش حل میشه
اگه دون دون بود یه کم ش طبیعیه،باهمزدن سریع درست میشه،به شرطی دونه های شکر توش نمونده باشه.بهرحال در صورت یکدست نبودنش،از صافی با دونه های درشت میتونید رد کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه