آموزش طرز تهیه خورش کدو حلوایی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۵۰ دقیقه
زمان پخت ۱۲۰ دقیقه
مواد لازم برای 8 نفر
گوشت خورشتی 300 گرم
کدو حلوایی 1 کیلوگرم
پیاز 2 عدد
آلو بخارا 100 گرم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپ خوری
دارچین 1 قاشق چای خوری
زعفران آب کرده 1 قاشق سوپ خوری
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
1-ابتدا کدو را شسته و پس از پوست کندن،به صورت هلالهای کوچک خرد کنید. سپس یک عدد از پیازها را ریز کرده و در تابهای حاوی روغن سرخ کنید تا کمی طلاییرنگ شود.
2-حالا کدوی خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و همراه با آن تفت دهید.
3-پس از آن پیاز دیگری را نیز به صورت خلالی خرد کنید. حالا پیاز خردشده را در روغن سرخ کنید.در حین سرخشدن پیاز تکههای گوشت را نیز اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
4-برای پختن گوشت، ۲ پیمانه آب جوشیده را به مخلوط گوشت و پیاز داغ افزوده و در ظرف را بگذارید تا گوشت روی حرارت کم اجاقگاز بپزد.
5-برای آنکه گوشت هنگام پخت طعمدار شود،زعفران محلول در آب جوشیده را نیز به آن اضافه کنید.
6-در فاصله پخت گوشت،آلوها را خوب شسته و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید، در مراحل پایانی پخت گوشت،آلو را به همراه رب گوجهفرنگی اضافه کرده .
7-رب را پیش از اضافهکردن به گوشت،کمی در روغن تفت دهید تا رنگ بهتری در غذا ایجاد کند.
8-با توجه به اینکه کدو بهخصوص درصورتی که تکههای آن ریز و نازک باشد به سرعت پخته و له میشود،
9-پس از اضافهکردن کدو،خورش را مدت زمان زیادی روی شعله اجاقگاز حرارت ندهید. برای این منظور باتوجه به اندازه تکههای کدو،یک ربع تا نیمساعت زمان کافی است.
10-در ضمن دارچین و همچنین نمک و فلفل را نیز به همراه کدو به غذا اضافه کنید.
11-درصورتی که این خورش را با طعم ملس متمایل به ترش دوست دارید، ۲ قاشق سوپخوری آبغوره یا آب لیموترش به آن اضافه کنید.
سایر نکات
کدوحلوایی از جمله سبزیجات پاییزی و زمستانی است که در پخت انواع و اقسام دسرها و غذاهای فصلی مورد استفاده قرار میگیرد. در بعضی از شهرها این خورش قدیمی را بهعنوان شام یلدایی در آخرین شب پاییز میپزند . افرادی که به خورشهای شیرین علاقهمندند،میتوانند با اضافهکردن آلو و همچنین یک قاشق سوپخوری شکر به خورش طعم آن را شیرینتر کنند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه