آموزش طرز تهیه تاتلی دلبر دوداغی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
2 عدد تخم مرغ
1 استکان شیر(استکان کمر باریک ترک، 100 گرم)
1 استکان ماست (84 گرم)
1 استکان روغن مایع (80 گرم)
1 قاشق سوپ خوری سرکه (سیب یا انگور)
مقدار خیلی کمی نمک
1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم و یا 2.5 قاشق چای خوری)
1 پاکت وانیل شکری (5 گرم و یا وانیل ایرانی کمی)
آرد به مقدار لازم
فندق خرد شده برای لایه های میانی
نشاسته برای لایه های خمیر(نشاسته گندم یا ذرت)
150 گرم مارگارین و 2 قاشق کره برای روی تاتلی
طرز تهیه
تخم مرغ ها را داخل ظرفی بشکنید مواد مایع را نیز اضافه کنید و هم بزنید(تمام مواد در دمای اتاق باشد) آرد را کم کم اضافه کنید روی آن بکینگ پودر، نمک و وانیل را هم اضافه کرده آرام آرام شروع به ورز دادن بکنید. وقتی خمیر مثل نرمی گوش شد و به دست نچسبد روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدهید. خمیر استراحت کرده را 3 قسمت کنید. هر قسمت را هم 10 قسمت کنید. یعنی 30 چانه مساوی خواهید داشت. هر چانه را به بزرگی بشقاب باز کنید. وسط هر ردیف به مقدار زیاد نشاسته(ذرت یا گندم) بپاشید و 10 تا 10 تا جدا کنید. به اندازه ای که میتوانید باز کنید. 10تایی اول را روی میز باز کرده روی آن فندق آسیاب شده بپاشید. 10تایی دوم را هم به همین شکل باز کنید روی خمیر اولی گذاشته دوباره فندق بپاشید طبقه سوم را نیز باز کنید روی آن پهن کنید. با دهانه استکان دایره هایی ببرید و همانند ویدئو تا کنید و داخل سینی چرب شده بچینید. 150گرم مارگارین و 2 قاشق کره را آب کرده روی تاتلی بریزید. در فر 150 درجه تا زمانیکه روی آن سرخ شود حدود 1 ساعت بپزید.
برای شربت:
5 لیوان آب
4 لیوان شکر
1_2 قطره آب لیمو
طرز تهیه:
برای شربت تمام مواد را داخل قابلمه ای ریخته هم بزنید و روی اجاق بذارید بعد از اینکه جوشید تا وقتی که به قوام برسد با حرارت کم به پختن ادامه دهید(حدود 20 دقیقه). بعد از سرد شدن تاتلی(دلبر دوداغی)، شربت را که حرارت اولیه را از دست داده روی تاتلی بریزید. بعد از اینکه یک شب استراحت کرد سرو کنید.(میتوانید شربت را از قبل آماده کنید و کنار بذارید خنک شود و وقتی دلبر دوداغی پخت و از فر بیرون آوردید حدود 5 دقیقه صبر کنید و شربت سرد را روی تاتلی گرم بریزید ، باید یکی گرم و یکی سرد باشد)
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه