آموزش طرز تهیه آش ماست . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
آش ماست از خوشمزه ترین و معروف ترین آش های ایرانی می باشد و طرفدارن بسیار زیادی دارد. در واقع آش ماست از آن دسته آش های ایرانی است که در نقاط مختلف ایران همانند تبریز ، ارومیه، مازندران، زنجان، کردستان، کرمانشاه، اردبیل و … با دستورات و مواد مختلفی طبخ طبخ می شود.
مواد لازم:
برنج آش یک پیمانه
عدس یک پیمانه
نخود یک پیمانه
لوبیا : یک پیمانه
بلغور گندم نصف پیمانه
سبزی آش شامل گشنیز، اسفناج، ترخون و کمی جعفری یک کیلو
پیاز 1 عدد
سیر سه حبه
ماست محلی به میزان لازم
آب قلم یا گوشت به میزان لازم
طرز تهیه
1. ابتدا تمامی حبوبات را از چند ساعت قبل خیس می کنیم تا هم نفخ شون برود و هم راحت تر پخته شود. برای شروع پیازرا به صورت نگینی و ریز خرد می کنیم و در یک قابلمه به همراه مقداری روغن تفت می دهیم و سرخ می کنیم. سپس مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا پیازها طلایی شود.
2. حالا عدس، برنج و بلغور را که از قبل خیس کردیم به همراه یک لیوان آب گوشت یا قلم اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا مواد داخل قابلمه با حرارت ملایم بپزند. در صورتی که آب گوشت یا قلم نداشتید می توانید از آب جوش هم استفاده کنید.
3. بعد از اینکه عدس ها به خوبی پختند و نرم شدند، سیر را رنده می کنیم و به آش اضافه می کنیم. سپس نخود و لوبیای پخته شده را اضافه می کنیم و بعد از چند بار هم زدن، سبزی آش را اضافه می کنیم. اگر احساس کردید آش زیاد سفت شده است می توانید دو لیوان آب جوش اضافه کنید. برای آبکی کردن بیشتر آش هم می توانید 2 قاشق غذاخوری آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و به آش اضافه کنید.
4. در این مرحله صبر می کنیم تا سبزی آش هم با حرارت ملایم به خوبی بپزد. بعد از اینکه تمامی مواد آش به خوبی پختند و آش جا افتاد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و آش را در ظرف سرو می کشیم و آن را با ماست، نعنا داغ و پیاز سرخ شده تزیین می کنیم. امیدواریم از خوردن این آش ماست خوشمزه لذت ببرید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه