آموزش طرز تهیه آبگوشت گندم . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
آبگوشت یا دیزی یکی از غذاهای سنتی ایران یا شاید سنتیترین غذای ایرانی است، طوری که هر غیر ایرانی و گردشگری در سفر به ایران قبل یا بعد از قرمه سبزی حتما با این غذا آشنا میشود. برای درست کردن آبگوشت از گوشت و دنبه گوسفند، گوجه فرنگی و حبوباتی مثل نخود و لوبیا، همینطور پیاز و سیبزمینی استفاده میشود. خوردن آبگوشت در دو مرحله انجام میشود؛ در مرحله اول آب آن با تکههای نان خشک مخلوط میشود (به این کار ترید یا تلیت گفته میشود) و بقیه مواد آن با گوشتکوب خوب کوبیده شده (در این حالت به آن گوشت کوبیده میگویند) و همراه نان تازه، پیاز، سبزی خوردن یا ترشی خورده میشود. این غذای اصیل ایرانی انواع مختلفی دارد مثل آبگوشت بزباش که در آن سبزی به کار میرود و شباهت زیادی به قرمهسبزی آبدار دارد، آبگوشت کشک، آبگوشت بلغور و آبگوشت گندم که این مطلب به طرز تهیه آن اختصاص دارد.
مواد لازم:
گوشت ماهیچه گوسفندی: ۷۵۰ گرم (۵۰۰ گرم گوشت و ۲۵۰ گرم استخوان)
دنبه (چربی گوسفند): بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم
لوبیا سفید: نصف پیمانه
نخود: نصف پیمانه
گندم: نصف پیمانه
لیمو عمانی: ۳ عدد
روغن: ۴ قاشق سوپخوری
پیاز: ۲ عدد
گوجه فرنگی: ۳ تا ۴ عدد
سیب زمینی: 2 عدد (متوسط)
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
سیر خام: ۳ حبه
زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری
فلفل و نمک: به میزان لازم
طرز تهیه
نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کرده، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید تا به اصطلاح نفخ آن گرفته شود.
گوشت، دنبه، گوجه فرنگی، نخود و لبیا و گندم را داخل قابلمه بریزید و ۵ برابر حجم مواد به آن آب اضافه کنید. سپس سیر و پیاز را از وسط دو نیم کرده و داخل قابلمه بیاندازید.
در قابلمه را ببندید و شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس کف را با قاشق از روی سطح آب بردارید.
به مواد داخل قابلمه زردچوبه و فلفل اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید گوشت و حبوبات با شعله ملایم بپزد. آبگوشت باید آرام آرام پخته شود.
بعد از ۲ تا ۳ ساعت که مواد خوب پخت، سیب زمینیها را نصف کرده و همراه لیموعمانی ها داخل آبگوشت میاندازیم.
گوجه فرنگی نصف شده، رب گوجه فرنگی و ادویهجات را اضافه میکنیم و میگذاریم ۱ تا ۲ ساعت دیگر آرام بپزد.
آبگوشت گندم شما حاضر است. برای تهیه گوشت کوبیده، استخوان و آب را جدا کنید و مواد را خوب بکوبید اما پیشنهاد ما این است که آبگوشت گندم را شبیه سوپ میل کنید تا گندمها را خوب زیر دندان خود حس کنید!
اب گوشت از غذا های اصیل ایرانیست که به نظر من امروز از سفره های ایرانی کم شده و خانم ها حوصله اشپزی ندارند مثل خودم که اکثرا اقایان اب گوشت دوست دارند مثل همسر من
چند روز پیش تو یه سایتی فکر میکنم چچیلاس یا همگردی بود اسم یه رستوران ایرانی پیدا کردم به اسم شاطر عباس گیلان که واقعا اب گوشت هایی خوبی سرو میکنند البته من مسافر بودم و فقط یک بار رفتم رستوران شاطر عباس
به شما هم پیشنهاد میکنم