در این پست از سایت هفت گنج، ۵ روش تهیه فالوده را برای شما عزیزان اماده کرده ایم … امیدواریم لذت ببرید…
روش اول (فالوده با نشاسته)
مواد لازم:
نشاسته ۲۵۰ گرم
آب ۲ لیوان
گلاب یک سوم لیوان
طرز تهیه:
آب و نشاسته را مخلوط کرده و در قابلمه نچسب میریزیم، و آن را روی حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبی مرتب به هم میزنیم تا مایه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه کرده و آن را به هم میزنیم تا غلیظ و کاملاً کشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گیرد (برای این کار باید حداقل ۲۰ دقیقه وقت صرف کنیم). در ظرف بزرگی، آب و یخ فراوان میریزیم و آن را نزدیک چرخ گوشت قرار میدهیم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل کرده و مایه فالوده را در چرخ میریزیم. ظرف یخ را طوری قرار میدهیم که رشتههای فالوده داخل آن بریزد. مرتب و به آرامی، با دست آن را زیرورو میکنیم. (بهتر است این کار با دستکش انجام شود تا دست یخ نکند). پس از اتمام کار مقداری یخ را خرد کرده و کمی گلاب و شربت آبلیمو اضافه میکنیم. در موقع سِرو میتوانیم روی آن کمی شربت آبلیمو بریزیم و با یک حلقه لیمو ترش برش زده آنرا تزیین نماییم.
نکته: میتوان به جای استفاده از چرخ گوشت از آبکش استیل استفاده کرد.
روش دوم ( بدون نشاسته)
مواد لازم
آب نیم لیتر
شکر یک و نیم پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
رشته برنجی چینی (این رشتهها در تمام سوپر مارکتها یافت میشه).
طرز تهیه:
آب و شکر و گلاب را با هم مخلوط میکنیم تا شکر کاملا حل شود و محلول تقریبا حالت اشباع پیدا کند و کمی کشدار شود. اگر دوست داشته باشید میتوانید ظرف را در فریزر بگذارید (بهتر است از ظرفی فلزی برای این کار استفاده کنید تا زودتر نتیجه بگیرید. همچنین میتوان با دستگاه بستنی ساز هم این کار را کرد). رشتههای چینی را در آب جوش میریزیم و به مدت ۱۰ دقیقه تا یک ربع روی حرارت ملایم میپزیم. وقتی رشتهها کاملا نرم و کمی هم لعابدار شد، آنها را داخل آبکش ریخته و آب سرد زیاد رویش میریزیم تا خنک شود و خود را بگیرد. انگاه رشتهها را کنار میگذاریم تا آب اضافیاش برود.
بعد از حدود ۲-۳ ساعت ظرف را از داخل فریزر در آورده، مواد را با قاشق به هم میزنیم و رشتههای چینی را داخلش ریخته و خیلی آرام طوری که رشتهها از هم نپاشد هم میزنیم. فالوده حاضر است.
نکته: اگر رشتهها را زود از روی شعله بردارید ممکن است در آخر کار که رشتهها را درون یخ میریزید حالت سفتیای که برای فالوده لازم است را نداشته باشد؛ پس حتما بگذارید خوب بپزد.
روش سوم
مواد لازم:
نشاسنه سفید ۱لیوان
اب ۴لیوان
گلاب ۱استکان
شیره قند مقداری
طرز تهیه:
نشاسته را دریک لیوان آب سرد حل میکنیم. مقدار دیگری آب را جوش آورده، درحالی که میجوشد نشاسته اب شده را در آن ریخته، تندتند به هم میزنیم. سپس مدت ۱۰ دقیقه آن را روی شعله گاز میپزیم. بعد اب سرد را اماده کرده، کم کم از نشاستههای پخته شده برداشته و داخل صافی میریزیم. آنگاه با قاشق چوبی مخصوص درحالی که اب یخ را زیر صافی قرار دادهایم، نشاستهها را مجددا بیرون میاوریم. به مدت ۱۰ دقیقه مقداری یخ داخل انها میریزیم و به فالوده دست نمیزنیم. بعدا به وسیلهٔ صافی مخصوص از اب بیرون کشیده با مقداری شیر قند و یخ و گلاب مخلوط میکنیم.
روش چهارم ( فالوده كرماني با تخم شربتي)
مواد لازم برای تهیه شربت فالوده: شکر ۴۰۰گرم|گلاب نصف لیوان|بید مشک مقداری|تخم بالنگ یا تخم شربتی ۲۰ گرم|
مواد لازم برای تهیه مواد نشاستهای فالوده: نشاسته گل اعلا ۴۰۰ گرم|آب تقریبا ۲۵۰۰ گرم.
طرز تهیه شربت فالوده: ۴۰۰ گرم شکر را با مقداری آب بگذارید بجوشد تا تقریبا به شکل شیره نبات یا مربا درآید. آن را کنار بگذارید تا برای مصرف سرد شود.
طرز تهیه نشاسته: ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم زده، سپس روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید (مواد را به طور دائم هم بزنید). پس از اینکه پخت و غلیظ شد، آن را در یک سینی ریخته، به طوری که قطر پالوده یک سانتیمتر شود. سپس بگذارید سرد شود. بعد آن را با چاقو به شکلی باریک به عرض ۱ سانتیمتر بریده، و مجدداً از طول برش بزنید (مثل صفحه شطرنج ببرید تا به مکعبهایی به ابعاد یک سانتیمتر ایجاد شود). پس از آن این مکعبها را در یک تشت آب خنک ریخته و در موقع مصرف ابتداا مقداری از مکعبها را در ظرف ریخته، روی آن مقداری که گمان میکنید به فالودهتان شیرینی دلچسبی میبخشد از شربت و کمی تخم بالنگ (تخم شربتی) مخلوط شده بریزید. شربت و تخم بالنگ را باید از قبل در لیوانی خیس کرده و کمی گلاب و بید مشک هم در آن ریخته باشید. فالوده حاضر است. آن را سر میز ببرید و نوش جان کنید. (ایرمتا)
اگر شما هم طریقه دیگری از تهیه فالوده یا رشته آن را میداند، میتوانید در بخش نظرها روش تهیه آن را به اطلاع دیگران برسانید.
روش پنجم (فالوده با دانه هل)
مواد لازم برای تهیه این فالوده برای نیم کیلو یا ۳ نفر است.
مواد لازم :
• ۳۰۰ گرم شکر
• ۶۰۰میلی گرم آب
• ۸۰۰ گرم گلاب
• ۱/۴ قاشق چایخوری جوهرلیمو
• ۱۰ عدد دانه هل سبز
• ۲۰۰ گرم نشاسته (ترجیحا نشاسته گندم)
• یک لیتر آب
طرز تهیه:
۱. آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید. جوهر لیمو را در ۲ قاشق سوپخوری آب حل و به آب و شکر اضافه کنید. اجازه دهید شربت غلیظ شود. گلاب و دانه های هل را اضافه کنید و پس از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود.
۲. پس از خنک شدن، شربت را در فریزر قرار دهید تا سفت شود. سپس در کیسه بریزید و بکوبید تا پودر شود و تا زمان سرو فالوده در فریزر نگهدارید.
۳. نشاسته و آب را با هم در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم هم بزنید تا نشاسته خوب پخته شود و بوی خامی ندهد. خمیر فالوده را کنار بگذارید تا ولرم شود. سپس آن را در قیف مخصوص بریزید و از بالا با فشار آن را در آب سرد که تکه های یخ در آن هست بریزید. وقتی رشته های نشاسته خودش را گرفت آن را با کفگیر بردارید و با پودر یخ شربت، مخلوط کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه