شويد باقالي پلو با ماهيچه يكي از غذاهاي مجلسي ما ايراني هاست كه همه برايش سر و دست ميشكنند ! در اين پست از 7 گنج طرز تهيه اين غذاي مجلسي بسيار خوشمزه را به شيوه اي مخصوص آموزش داده ايم كه طعم آن را چندين برابر بهتر خواهد كرد. با ما همراه شويد…
مواد لازم برای ۴ نفر :
برنج …………………………………۴ پیمانه
شوید پاک کرده…………………….۳ پیمانه
پیاز………………………………… 3 عدد متوسط
زعفران دم کرده……………………نصف استکان
باقلا لپه ای ………………………۳ پیمانه
ماهیچه گوسفند………………….۵۰۰ گرم
روغن زيتون ……………………….2 قاشق غذاخوري
روغن سرخ كردني………………..به مقدار لازم
نمک، فلفل و زرد چوبه……………به مقدار لازم
طرز تهيه شويد باقالي پلو:
برنج را يكي 2 ساعت قبل از پخت با مقداری آب و 2 قاشق غذا خوری نمک بخیسانید .
در قابلمه مناسبی تا نصف آب بریزید، بعد از جوشیدن آب یک قاشق غذا خوری نمک به آن اضافه کنید و باقلا پاک کرده را داخل آن بریزید تا ۲۰ دقیقه در آب بجوشد
کافی است .
بعد آب روی برنج را خالی کنید و برنج را داخل قابلمه بریزید و بسته به نوع برنج ، در زمان معین برنج و باقلا را با هم آبکش کنید .
ته قابلمه حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را پهن کنید و یک لایه از مخلوط برنج و باقلا بریزید و سپس شوید را به آرامی با موارد مخلوط
کنید و اینکار را تا پایان نجام دهید ؛ همچنین میتوانید شوید را قبل از ریختن مخلوط برنج و باقلا داخل قابلمه ، داخل آبکش با مواد مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند .
نصف زعفران دم کرده را با یک استکان اب جوش و روغن روی برنج بریزید و بگذارید دم بکشد .
طرز تهیه ماهيچه ها :
ماهیچه ها را تو کمی روغن و زردچوبه با حرارت بالا تفت بدید تا اطراف ماهیچه طلایی شود.
بعد در ظرفی که گنجایش داشته باشد ماهیچه ها را در یک ردیف بچینید و روی ماهیچه ها را با پیاز خلال شده فراوان بپوشانید و کمی روغن زیتون ، زعفران آب کرده ، فلفل و زردچوبه روی ماهیچه ها بریزید.
حرارت را كم كرده و اجازه دهيد ماهیچه با آبی که از پیازها خارج ميشوند بپزد.
نكته: دقت کنید نباید ماهیچه ها تا زمان پخت جا جا كنيد چون در اين صورت پيازها به زير ماهيچه ها رفته و خواهند سوخت.
پس اصلا برای پخت این ماهیچه نیازي به اضافه كردن آب نيست .
وقتی از پخت ماهیچه مطمئن شدید نمک را اضافه كرده و ماهیچه ها را جا به جا کنید و حرارت را بالا ببرید تا پیازها نيز سرخ شوند.
نكته: مراقب باشيد ماهيچه ها از هم نپاشند. گر احساس ميكنيد كه ماهيچه ها در حال له شدن هستند آنها را از طرف خارج كرده و منتظر شويد تا پيازها سرخ شوند.
تذكرات :
میتوانید از باقلای خشک نیز استفاده کنید که در اینصورت ۳-۴ ساعت قبل از استفاده باقلا را خیس کنید و بعد به صورت جداگانه بپزید . در اين صورت بايد برنج را نیز جدا آبکش کنید و بعد باقلا پخته و آبکش شده را با برنج آبکش شده مخلوط کنید و باقی مراحل را طی کنید .
در صورتی که از شوید خشک برای تهیه این پلو استفاده میکنید از اب و روغن بیشتری برای برنج استفاده کنید ولی لزومی به خیساندن شوید قبل از استفاده نیست .
حال غذاي بي نظير شما آماده است. به شيوه دلخواه تزيين كرده و سرو نماييد…
نوش جان…
با سلام و تشکر ، شوید پلو و ماهیچه عالی بود . دوست دارم عضو بشم