مواد لازم:
نشاسته 110 گرم
ماست 2.5% 150 گرم
آرد 1 قاشق غذاخوری پر 15 گرم
روغن جامد نصف قاشق مرباخوری
بکینگپودر نصف قاشق مرباخوری
گلاب 1 قاشق مرباخوری
شربت بار 1 قاشق مرباخوری ( طرز تهيه شربت بار را در اينجا ببينيد )
طرز تهیه:
همین اول کار میخواستم نکتهای رو خدمتتون عرض کنم؛ درست کردن زولبیا قلقهای خاص خودش رو داره؛ سعی کنید در اندازهگیری تون دقیق باشید تا نتیجه بهتری بگیرید.
در ضمن اگه یه بار درست کردید و به نتیجه مورد نظر نرسیدید ناامید نشید و دوباره سعی کنید.
مطمئن باشید اگه شکل زولبیاتون شبیه زولبیای بیرون نشد اصلاً و ابداً اشکال نداره عوضش خیلی خیلی بهداشتی تره.
نشاسته و ماست رو با هم مخلوطکنید تا دونههای نشاسته حل بشه.
بعد روغن و بکینگپودر و گلاب و شربت بار رو اضافه کرده و مخلوطکنید.
در نهایت آرد رو افزوده و یک ساعت استراحت بدین.
غلظت زولبیا باید این جوری باشه.
برای اینکه حلقههای زولبیا رو درست کنید میتونید از روشهای مختلف استفاده کنید. من در اینجا دو روش رو خدمتتون عرض میکنم:
روش اول:
* این اصولیترین روش درست کردن زولبیا هست:
بدین ترتیب که مایه رو داخل قیف مخصوص ریخته و در یک ظرفی که روغن رو حسابی داغ کردیم حلقه زولبیا رو قرار می دیم و دایرههایی که همدیگه رو قطع کنن میکشیم (مثل نقاشی).
موقع انتقال قیف برای اینکه مایه از ته قیف بیرون نریزه، میتونیم از چوبهای مخصوص این کار استفاده کنیم و اونو داخل روزنه قیف فشار بدیم تا در مواقعی که نیاز نداریم مایه از قیف بیرون نریزه. همچنین از این چوبها برای هم زدن مایه نیز استفاده میشه.
و اما در قنادیها چه کار میکنن؟ توی قنادیها، این حلقهها در تعداد زیاد و گاهی به هم چسبیده هستن. مواد رو داخل قیف بزرگی ریخته و شکلهای دایرهای رو ایجاد میکنن.
یا اینکه ماشینهایی مخصوص این کار وجود داره که روی دستگاه مخزنی برای مایه در نظر گرفتن و به صورت خودکار این دایرهها توسط دستگاه ایجاد میشه و داخل روغن غوطهور میشه.
روش دوم:
قیف یکبار مصرف رو به قطر تقریبی 7 میلیمتر برش بدین.
طرز تهیه زولبیا در منزل
نکته: در صورتی که سوراخ قیف فلزی مخصوص زولبیا هم کوچیک بود با میخ یا پیچ اونو به اندازه تقریبی 7 میلیمتر باز کنید.
بعد مایه رو داخل اون ریخته و در روغن داغ اشکال دایرهای درست کنید.
نکته: سعی کنید درست کردن دایرهها سرعت عمل داشته باشید. در اول ممکنه کمی سخت باشه ولی به مرور یاد میگیرید.
اجازه بدین یک طرف زولبیا کمی طلایی بشه بعد برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه.
نکته: مقدار طلایی شدن یه مقدار کمتر از تصویر زیر باشه. من به خاطر عکاسی کمی دیرتر برگردوندم.
بعد به همان صورت که داغ هست داخل شربت بار ولرم میندازیم و ترجیحاً با پشت قاشق فشار می دیم تا غوطهور بشه. بعد موقعی که زولبیا شفاف شد از داخل شربت در میآریم. معمولاً بیشتر از 5-3 دقیقه طول نمیکشه.
نکته: بهتره در شربت بار زولبیا از گلوکز استفاده بشه.
نکته: زولبیا رو سریع داخل شربت بار بندازید وگرنه شهد به خورد زولبیا نمیره. شربت اگه رقیق باشه زولبیا خمیر میشه و اگه خیلی غلیظ باشه شهد داخل زولبیا کمتر نفوذ می کنه.
پس اگه دیدید زولبیا حالت شفاف نداره یا اینکه بعضی جاهاش مات هست؛ یکی از دلایل مهمش به خاطر نفوذ نکردن شهد (به دلیل غلظت زیاد) داخل زولبیا هست.
و در نهایت داخل یه آبکش قرار می دیم تا شهد اضافی اون گرفته بشه.
این مقدار مواد 12 عدد زولبیا میده. سعی کنید در ابتدا با این مقدار مواد یا کمتر شروع کنید.
نکات:
بهتره شربت بار به طور کامل تهیه بشه تا زولبیا داخل اون غوطهور بشه.
زیر شعلهای که زولبیا سرخ می شه بین کم و ملایم هست تا درعینحال که زولبیا سریع بالا میآد باعث نشه که زولبیا سریع بسوزه.
هر 3-2 تا زولبیا رو که درست کردید حتماً مواد رو مخلوطکنید.
من شکل پایین رو با شمارهگذاری براتون قرار دادم که ببینید برای درست کردن زولبیا بهتره وقتی روغن داغ شد یه مقدار کوچیک از اونو امتحان کنید و ببینید که شکلش مد نظرتون هست یا نه. در تصویر 1 زولبیا کمی تخت هست و خوب پف نکرده که با اضافه کردن یک مقدار خیلی کم بکینگپودر این مشکل برطرف شده. پس یه کوچولو زولبیا رو داخل روغن بریزید و بعد بلافاصله داخل شربت بار قرار بدین تا ببینید آیا شکلش مد نظر شما هست یا نه.
ممنون از شما