آموزش طرز تهیه گداخته . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
مغز بادام 200 گرم
مغز پسته 200 گرم
مغز فندق 200 گرم
مغز گردو 200 گرم
کنجد 100 گرم
پودر نارگیل 200 گرم
خرما 200 گرم
خرما خرک(خارک) 200 گرم
پودر نخودچی 100 گرم
پودر سنجد 100 گرم
شیره خرما 400 گرم
نبات 200 گرم
زعفران ساییده شده 1 قاشق چای خوری
آب به مقدار لازم
طرز تهیه
1-همه ی مغزهای خشکبار و کنجد و نخودچی را با همدیگر پودر کرده و نگه می داریم.
2-هسته ی خرما را خارج کرده و هر دو نوع خرما را در حدود ۱ تا ۲ لیوان آب می پزیم.
3-خرماهای پخته شده را چرخ کرده و همراه با مغزهای خشکبار پودر شده و پودر کنجد و پودر نخودچی(که یک جا با هم پودر شده اند،) و پودر سنجد و پودر نارگیل با ۴ لیوان آب ، روی حرارت می گذاریم.
4-نبات و شیره ی خرما را هم اضافه کرده و روی حرارت ملایم آن قدر هم می زنیم تا مودا قوام بیاید و غلیظ شود.
5-بعد از حدود ۱ ساعت که مواد روی حرارت هم زده شده، دسر آماده شده است. پنج دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، زعفران رادرنصف فنجان آب حل کرده و داخل مواد می ریزیم.
6-وقتی اجاق رو خاموش کرده، مواد را در ظرف ریخته و اجازه می دهیم تا خنک شود. به سلیقه تزئین میکنید.
سایر نکات
البته برای اینکه خوشمزه تر بشه بهتر پودر نخودچی را کمی تفت بدیم
درمورد گداخته
میخوام بگم من همیشه درست میکنم،
ولی بروش ساده تر وراحت تر و در زمان خیلی کمتر(فوری جهت مجالس)
اما خوش طعم
درضمن بدون خرما
وبهیچ عنوان پودرنخودچی نمیزنم،چون کل گداخته طعمش خوب نمیشه،(اضافه کردن بقیه مواد سلیقه ای هست)
کسی تمایل داشت ۰۹۱۳۷۰۰۸۱۰۷ تلگرام وپیام کوتاه درخدمتم،آموزش صفرتاصد،رایگان همراه باعکس،بانکات فنی
ساده بنویسم،مواد لازم بایدخام و تازه باشه،
گردو باید پوستش روشن وبدون خط سیاه باشه،داخلش زرد خوشرنگ،وگرنه گداخته تلخ میشه،کنجد نبایدپودر بشه وگرنه گداخته تلخ میشه،
شروع: اول نبات را با کمی آب میزاریم بجوشه تاکامل حل بشه.
بجز کنجد و پودر نارگیر،بقیه را پودر میکنیم میریزیم توی ظرفی ک میخواییم بپزیم،
آب نباتها راکم کم میریزیم توش تا اشباه بشه ولی شل نشه.
من بسلیقه وذائقه خودم روغن زیتون بهش اضافه میکنم(ی قاشق وقتی ازهر مغز صدگرم دارم)
باشعله خیلی کم میزارم بپزه
(من خودم حدود۵دقیقه میزارم بپزه.)
بعداز خاموش کردن شعله فورا زعفران ساییده رابهش اضافه میکنم ی هم میزنم.(۵ثانیه،زیادنمیخوادهم بزنید)
عسل اضافه میکنم وهم میزنم
چون مواد داغ ه
مخلوط شل میشه
حالاپودنارگیل را ب اندازه ای اضافه میکنم تا مواد دست بدست هم بده ولی سفت نشه،
خوب هم میزنم تاکاملا مواد مخلوط بشه.
کنجدرااضافه میکنم وخیلی آروم هم میزنم
چون کنجد اگه ضربه بخوره تلخیش توی دهان هنگام سرو مشخص میشه.
نکته اگه بخوام همون موقع پخت گداخته را سرو کنیم،اول مواد را داخل ظرف کوچک میکشم،بعدا
کنجد را بعنوان تزیین روی ظرف میپاشم
وبازم کمی باپودر نارگیر تزیین میکنم
نکته بعدی اگر گردو زرد خوش رنگ نباشه یاکمی قهوه ای باشه،یایکی ازمغزها پوکی یا خرابی داشته باشه کل مخلوط تلخ میشه،
لطفا این را تایید کنید چون کامل تره