آموزش طرز تهیه کیک سیب سنتی بدون گلوتن . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
ما عاشق طعمهای شیرینی مانند کیک سیب هستیم اما از اینکه بعد از خوردن این مواد غذایی احساس پشیمانی کنیم متنفریم. به همین خاطر ما به این فکر افتادیم که به جای اینکه خودمان را از خوردن غذاها محروم کنیم، رسپیهای جدید و سالم جایگزین کنیم. این راهحل برای بسیاری از رسپیهای به کار میآید اما برای بعضی از آنها پاسخگو نیست. در ادامه میخواهیم به یک دستور غذایی بدون گلوتن بپردازیم. اما قبل از هر چیز ببینیم گلوتن چیست؟
یکی از مواردی که بسیاری از ما با آن سر و کار داریم، گلوتن است. بخ نقل از ویکیپدیا: «گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو و چاودار یافت میشود. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فرآورده نهایی میشود. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» است. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin است که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیهای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفهای حضور دارند. گلیادین (از پروتئینهای پرولامینی prolamins است) و گلوتلین حدود ۸۰٪ محتوای پروتئینی دانه گندم را تشکیل میدهند. چون این دو ترکیب در آب غیرمحلول هستند، میتوان با شستن نشاستهای که به آنها متصل است، خالص سازی را انجام داد. در نقاط مختلف جهان گلوتن بعنوان یک منبع پروتئینی هم در غذاهایی که به طور مستقیم از منابع حاوی آن تهیه میشود و هم به عنوان افزودنی به غذاهایی کم پروتئین، در نظر گرفته میشود. در اندوسپرم موجود در دانه اغلب گیاهان گلدار، پروتئین ذخیره شده است تا به هنگام رویش به مصرف جوانه برسد. گلوتن حقیقی که حاوی گلیادین و گلوتنین است محدود به گیاهان خانواده چمنیانgrass میباشد. پروتئین ذخیره شده دردانه برنج و ذرت نیز گاهی گلوتن نامیده میشوند ولی ترکیب پروتئین آنها متفاوت از گلوتن حقیقی است.»
بسیاری با مصرف گلوتن مشکلی ندارند. اما افرادی هم هستند که به گلوتن حساسیت دارند و مشکلاتی در بدن آنها پس از مصرف غذایی که دارای گلوتن باشد پدیدار میشود؛ مواردی مانند: بیماری سلیاک، حساسیت به گلوتن، آلرژی به گندم و بیماریهای دیگر.
بیماری سلیاک بدترین شکل عدم تحمل گلوتن است. که بین هفت دهم تا ۱ درصد از مردم جهان به آن مبتلا هستند. سلیاک یک اختلال خود ایمنی محسوب میشود که موجب میشود بدن، گلوتن را به عنوان یک متجاوز خارجی ببیند. در نتیجه سیستم ایمنی به گلوتن و پوشش روده حمله میکند. این تهاجم به دیوارهی روده آسیب میرساند و ممکن است باعث کمبود مواد مغذی، کمخونی، مشکلات شدید گوارشی و بالا رفتن خطر ابتلا به بسیاری بیماریهای دیگر شود.
معمولترین علائم ابتلا به سلیاک عبارتند از: ناراحتی گوارشی، آسیب به بافت رودهی کوچک، نفخ، اسهال، یبوست، سردرد، ضعف و خستگی، خارش پوست، افسردگی، کاهش وزن و بدبویی مدفوع.
اما این موارد دلیل نمیشود تا از خوردن کیکهای خوشمزه خود را محروم کنیم. کافی است از محصولات بدون گلوتن استفاده کنیم.
مواد لازم:
یکسوم فنجان آرد نارگیل
۲ قاشق چایی خوری شکر نارگیل
یکسوم فنجان گردو خرد شده
۸ تکه سیب گلاب شیرین
۱ قاشق غذا خوری دارچین
یکونیم فنجان مخلوط بدون گلوتن سلینو
سهچهارم فنجان آرد بادام
نصف فنجان آرد ارزن
۱ قاشق غذا خوری بیکینگ پودر
۱ قاشق چایی خوری بیکینگ سودا
نصف قاشق چایی خوری نمک دریایی
۱ فنجان سس سیب
۳ قاشق غذاخوری روغن نارگیل مایع
۴ عدد تخم مرغ
۱ فنجان شکر نارگیل
۲ قاشق چایی خوری وانیل
طرز تهیه
1. قالب کیک را با روغن نارگیل چرب کنید (میتوانید به جای استفاده از قالب کیک از یک تابهی گرد نیز استفاده کنید.)
2. سیبها را بشویید و پوست بگیرید سپس آن را ۴ قسمت کنید و هر قسمت را باز از وسط نصف کنید و دارچین را روی آنها بپاشید و آنها را کنار بگذارید.
3. در یک کاسه متوسط مخلوط بدون گلوتن سلینو، آرد ارزن، آرد بادام، بیکینگ سودا، بیکینگ پودرو نمک دریایی را بریزید با هم مخلوط کنید و آنها را کنار بگذارید.
4. در یک کاسه بزرگ سس سیب، روغن نارگیل، تخم مرغها شکر نارگیل و وانیل را با هم مخلوط کنید.
5. مواد خشک را به مواد تر در کاسهی بزرگتر اضافه کنید و آنها را خوب با هم مخلوط کنید ولی بیش از حد هم نزنید.
6. نصف مایع کیک را درون قالب بریزید و ۴ تکه از سیبها را روی آن بچینید سپس بقیه مایع کیک را روی آن بریزید و بقیه سیبها را روی آن بچینید و برای ۱ ساعت در فر قرار دهید تا بپزد.
7. هنگامی که کیک درون فر است و میخواهید مطمئن شوید کیک پخته یا نه یک چنگال یا چاقو در آن بزنید اگر تمیز بود و از مواد به آن نچسبیده بود یعنی کیک شما حاضر است.
8. بعد از اینکه کیک سیب شما آماده شد آن را به ظرف سرو منتقل کنید و روی آن را با گردوی خرد شده و دارچین تزئین کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه