آموزش طرز تهیه کامل پیده با پنیر، اسفناج و تخم مرغ . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم :
آردگندم ۵پیمانه
مایه خمیر ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک ۱قاشق غذاخوری
آب ولرم یاشیر در حدی که خمیر به دست نچسبد.
مواد لازم برای خمیر پیده :
اسفناج ۱ کیلو
پیازمتوسط ریز خرد شده ۱عدد
تره فرنگی ریز خرد شده ۳ عدد متوسط
روغن مایع
تخم مرغ ۳ عدد
پنیرcurd یا lor peynir خردشده به میزان لازم
پنیر چدار رنده شده به میزان لازم
پنیر سفید فتا خرد شده به میزان لازم
نمک۲/۱ قاشق چایخوری
پودرفلفل سیاه۴/۱ قاشق چایخوری
برای روی پیده بعد از در آوردن از فر
کره به میزان لازم
طرز تهیه :
ابتدا طرز تهیه خمیر :
۱ ) آرد را الک کرده و نمک و مایه خمیر را اضافه کرده و آب ولرم را هم اضافه می کنیم و خمیر را می گیریم، بعداز آماده شدن خمیر، خمیر را ما بین انگشت شصت و اشاره گرفته و تقربیا ۷ تا چونه از خمیر می گیریم.
خمیر را ورز داده و یک عدد گلوله بزرگ درست می کنیم.
خمیر را ورز داده و یک عدد گلوله بزرگ درست می کنیم.
۲ ) چونه ها را به کمک وردنه حالت بیضی به قطر تقربیا نیم سانتی باز می کنیم.
خمیرهای بازشده را با دست کمی پهن تر و صاف می کنیم.
طرز تهیه مواد میانی پیده :
۱ ) اسفناج ها را خوب تمیز کرده و می شوییم، سپس کامل آبگیری می کنیم و خشک کرده و درشت خردمی کنیم. در یک تابه کمی روغن مایع ریخته و بعد برگ اسفناج خرد شده را اضافه می کنیم. کمی تفت داده و بعد پیازخردشده را میریزیم و باز کمی تفت می دهیم. کمی نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. مخلوط را کنار می گذاریم.
۲ ) تره فرنگی ها را تمیز کرده از وسط عمودی نصف می کنیم. سپس خرد کرده و در آب خیس می کنیم تا گل و لای اش کامل برود. حالا تره فرنگی را خوب شستشو داده و در آبکش ریخته و آب اضافی را کامل می گیریم و خشک می کنیم تا هیچ آب نداشته باشد. در یک تابه دیگر، کمی روغن مایع ریخته و تره فرنگی خردشده را با روغن کمی تفت داده وکمی نمک و فلفل سیاه می زنیم و کنار می گذاریم.
۳ ) پنیر ( curd lor peynir ) و پنیر سفید فتا را باهم مخلوط می کنیم.
۴ ) در خمیر های باز شده ابتدا از سر خمیر، اسفناج گذاشته و وسط خمیر پنیر مخلوط شده گذاشته و ته خمیر، تره فرنگی ریخته، همه خمیر را به این ترتیب آماده می کنیم و از دو سر خمیر گرفته جمع می کنیم. یا می توانیم کل مواد را مخلوط کرده و روی خمیر پهن کنیم و رویش پنیر می ریزیم.
۵ ) حال در قسمتی از خمیر که پنیر گذاشتیم ( وسط خمیر )، روی پنیرها یک تخم مرغ کامل شکسته و بعد روی تمام خمیرهای آماده شده، پنیر چدار ریز شده می پاشیم. سپس در فر ۱۹۰ درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده گذاشته تا پنیرها آب شوند و خمیر پیده هم بپزد.
۶ ) از فر که در آوردیم روی همه پیده ها کره زده و داغ داغ سرو می کنیم.
پیده ساده اسفناج بدون تخم مرغ :
پیده اسفناج و پنیر با تخم مرغ :
نکات :
از پنیر سفید فتا مارک پگاه و سایر مارک های ایرانی دیگر میتوانید استفاده کنید.
چون این پیده ها معمولا در فر سنگی پخته می شوند، در صورت درست کردن پیده اسفناجی بهتر است که تا ۹۰ درصد پخت بدون تخم مرغ انجام شود و ده دقیقه آخر پیده را از فر بیرون آورده و بلافاصله یک تخم مرغ رویش بشکنید و سریعا” به فر برگردانید تا عملیات پخت انجام شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه