آموزش طرز تهیه پیتزا سیسیلی با پپرونی، موزارلا و سس تند . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه خمیر
۳.۵ پیمانه (۵۰۰ گرم) آرد نان
۱ قاشق غذاخوری نمک
نصف قاشق چایخوری خمیرمایه (مخمر) سریع
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و ربع پیمانه برای سینی پخت
۱.۵ پیمانه آب ولرم
مواد لازم برای طرز تهیه سس
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۹ حبه سیر متوسط، کاملا ریز شده
۱ قاشق غذاخوری پونه کوهی خشک شده
۲ قاشق چایخوری فلفل دلمهای قرمز خشک شده
۸۰۰ گرم گوجه پوست گرفته
۱ قاشق چایخوری شکر
نمک
مواد لازم برای طرز تهیه پیتزا سیسیلی
۴۵۰ گرم پنیر موزارلای
۳۲۵ گرم پپرونی سولیکو (برش خورده با ضخامت ۳-۴ میلیمتر)
۱۱۵ گرم پنیر رومانو
شما میتوانید با این دستور پخت یک پیتزای ۳۵ در ۴۵ سانتیمتری را در ۳۰ دقیقه بپزید. البته آمادهسازی مواد و خمیر زمان کل آمادهسازی این غذا را به ۴ ساعت میرساند.
طرز تهیه پیتزا سیسیلی
تهیه خمیر در یک دستگاه غذاساز (پیشنهادی): آرد، نمک، مخمر، و ۱۰ گرم روغن زیتون را با آب کافی در یک دستگاه غذاساز میریزیم و با تیغه معمولی یا تیغه مخصوص خمیرساز آنها را مخلوط کنید. اجازه دهید دستگاه به کار ادامه دهد تا زمانی که خمیر به تیغهها بچسبد. سپس ۳۰ ثانیه دیگر آن را هم بزنید.
تهیه خمیر در یک دستگاه همزن: به جای مرحله ۱ میتوانید از این روش هم استفاده کنید. آرد، نمک، مخمر و ۱۰ گرم روغن زیتون را در محفظه همزن بریزید و مخلوط کنید. سپس آب را روی آنها ریخته و با سرعت متوسط مخلوط کنید تا زمانی که هیچ پودری باقی نماند. سرعت را کمی بیشتر کنید و هم زدن را ادامه دهید تا زمانی که خمیر حالت ارتجاعی پیدا کند، یعنی حدود ۶ دقیقه!
باقیمانده روغن زیتون را در یک سینی پخت با ابعاد ۳۵ در ۴۵ سانتیمتر بریزید و کف آن پخش کنید تا کل سطحش آغشته شود. بعد خمیر را به سینی منتقل کنید و کامل در کف آن بخوابانید. خمیر به لبهها نخواهد رسید اما مهم نیست. روی سینی را با پلاستیک بپوشانید و بگذارید در دمای محیط باقی بماند تا زمانی که شل شود و شروع کند به پخش شدن، نباید بیش از ۲ تا ۳ ساعت طول بکشد. با دقت پلاستیک را جدا کنید و سپس با دستهای روغنیتان خمیر را به آرامی بکشید و به همه لبهها برسانید، در این فرآیند سعی نکنید حبابهای هوا را از داخل خمیر بیرون کنید. روش صحیح پخش کردن خمیر، هل دادن آن از وسط به اطراف است.
وقتی کامل خمیر را به لبهها رساندید و از ثبات آن در این وضعیت مطمئن شدید، برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آن را کنار بگذارید و در این حین به تهیه سس بپردازید.
تهیه سس: روغن زیتون را روی شعله متوسط گرم کنید تا زمانی که به جوش آید. بعد سیر، پونه، و فلفل دلمهای قرمز را اضافه کنید و گرما بدهید تا زمانی که نرم و بودار شوند (حدود ۱ دقیقه). حالا گوجهها را اضافه کنید. با استفاده از خمیربُر یا گوجهکوب تمام گوجهها را در تابه له کنید تا یکدست شوند. شکر را هم اضافه کنید.
بگذارید سس آشکارا قُل بزند و ۱۵ دقیقه به همین وضع بپزد تا تمام طعمها در آن تهنشین شوند. سپس نمک بزنید و در آخر آن را از روی شعله بردارید تا به آرامی خنک شود.
۳۰ دقیقه قبل از شروع به پخت پیتزا، اجاق را آماده کنید و دمای آن را به ۲۸۵ درجه سانتیگراد برسانید. مواد را هم دمدست بگذارید.
آماده کردن و پخت پیتزا سیسیلی: ورقههای موزارلا را یکنواخت روی سطح خمیر قرار دهید. سس را روی آن بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. به همه سس نیاز نخواهید داشت؛ هر چقدر را لازم میدانید استفاده کنید ولی دستودلباز باشید. برشهای پپرونی را هم یکنواخت روی مواد قبلی بچینید. سپس نیمی از پنیر رومانو را روی سطح کل پیتزا بپاشید.
در آخر سینی را به اجاق منتقل نمایید و بپزید تا زمانی که لبه پپرونیها به بالا برگردند و زیر پیتزا سرخ شود (با بلند کردن گوشه پیتزا زیر آن را چک کنید). پختن باید حدود ۱۰ دقیقه طول بکشد. در برخی از اجاقها لازم میشود که بعد از این مرحله، روی سطح را با فویل آلومینیوم بپوشانید تا زیر آن هم کامل بپزد.
پیتزا را از اجاق خارج کنید و بقیه پنیر رومانو را روی آن بپاشید، سپس با یک پیتزابُر آن را به قطعات دلخواه برش بزنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه