آموزش طرز تهیه نان گالتا ی پیاز . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
کره ………………………………. 125 گرم(کاملا سرد و سفت)
آرد ……………….………………. یک و نیم لیوان
آب یخ …………………………… 5 قاشق غذاخوری
نمک ……………………………… به مقدار لازم
.
مواد لازم روی گالتا:
گوجه فرنگی گیلاسی ………….. 5 تا 6 عدد
پیاز ………………………………. 1 عدد متوسط
سیر ………………………………. 2 حبه
برگ تازه ی آویشن لیمویی …….. 1 قاشق مرباخوری
پنیر سفید ……………………….. 100 گرم
پنیر چدار ………………………… 100 گرم
روغن زیتون …………………….. 1 قاشق غذاخوری
زرده ی تخم مرغ ……………….. 1 عدد
طرز تهیه
کره ی سرد را به شکل مکعب های کوچک، برش می زنیم. آرد ، نمک و قطعات کره را در کاسه ی دستگاهِ خمیرزنِ ریخته و دستگاه را روشن می کنیم وقتی قطعاتِ کره خرد و ریز شد، آب سرد را اضافه کرده و دوباره همه ی مواد را با دستگاه می زنیم. خمیر را از دستگاه خارج کرده و به همان شکل درون چند لایه یِ سلفون می پیچیم و به مدت یک تا دو ساعت، در یخچال قرار می دهیم. روغن_زیتون را در تابه ریخته و روی شعله ی متوسط اجاق قرار می دهیم سپس سیر رنده شده و پیاز حلقه حلقه شده را به آن اضافه کرده و کمی تفت می دهیم سپس از روی شعله ی اجاق برداشته و پنیر_سفید قطعه قطعه شده، پنیر چدار قطعه قطعه یا رنده شده و آویشن_لیمویی را به آن اضافه کرده و همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم. خمیر را از یخچال خارج کرده و به شکل دایره ای به قطر 30 سانتی متر باز کرده و درون قالبی که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم، قرار می دهیم. مایه ی پنیری را روی سطح خمیر طوری پخش می کنیم که اطراف خمیر، به اندازه ی 3 سانتی متر خالی باشد سپس گوجه_فرنگی های گیلاسی را از وسط نصف کرده و روی مواد می چینیم. قسمت خالی خمیر را کاملا به زرده ی تخم_مرغ آغشته می کنیم سپس قالب را به مدت حدود 30 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 180 درجه ی سانتی گراد، روشن کرده ایم، قرار می دهیم.
.
شیرینانه ی 1: در صورت عدم دسترسی به دستگاه خمیرزن، می توانیم خمیر را با دست ورز دهیم فقط بهتر است دستمان سرد باشد و سریع عمل ورز دادن خمیر را انجام دهیم تا کره با حرارت دستمان نرم نشود.
شیرینانه ی 2: در صورت عدم دسترسی به آویشن لیمویی می توانیم از برگِ تازه یا خشکِ آویشن معمولی استفاده کنیم.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه