آموزش طرز تهیه نان ساده ی خانگی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
آرد…………………. 3 لیوان
آرد گندم کامل………. 1 لیوان
آب ولرم…………….. 2 لیوان
نمک………………… یک و نیم قاشق غذاخوری
خمیرمایه……………. 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
آب ولرم و خمیرمایه مایه را در ظرفی با هم مخلوط می کنیم و اجازه می دهیم 10 دقیقه بماند. در ظرف دیگری آرد ( معمولی)، آرد گندم کامل ( سبوس دار ) و نمک را با هم مخلوط می کنیم. مخلوط آب و خمیرمایه را به مخلوط آرد اضافه کرده و خوب ورز می دهیم سپس روی خمیر را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم به مدت 2 ساعت، استراحت کند. بعد از استراحت اول، خمیر را دوباره ورز مي دهیم و هواگیری می کنیم و دوباره روی آن را می پوشانیم و اجازه می دهیم به مدت 2 ساعتِ دیگر، استراحت کند. دوباره خمیرِ عمل آمده را ورز داده می دهیم و هواگیری می کنیم و روی آن را می پوشانیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت دیگر استراحت کند. در این حین، قالب دیواره بلند یا قابلمه ای را که قابلیت قرار گرفتن در فر دارد، به مدت یک ساعت داخل فر روشن ، قرار می دهیم تا گرم شود سپس با احتیاط، داخلِ قالب یا قابلمه ی داغ ، کاغذ روغنی قرار می دهیم و خمیر را داخل قالب، قرار می دهیم و قالب را به مدت 45 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 230 درجه ی سانتی گراد، روشن کرده ایم، قرار می دهیم سپس فر را خاموش می کنیم اما درِ فر را باز نمی کنیم و اجازه می دهیم به مدت 30 دقیقه در همان حالت در فر بماند سپس درِِ فر را باز کرده، قالب را خارج می کنیم و به مدت 10 دقیقه با یک پارچه ی تمیز روی نانِ درون قالب را می پوشانیم و اجازه می دهیم، استراحت کند سپس از قالب خارج کرده، برش می زنیم و مورد استفاده قرار می دهیم.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه