آموزش طرز تهیه میوه خشک . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم و طرز تهیه
این چیپس میوه ها هم خیلی خوشمزه هستن و هم خیلی مقوی. ایده خوبی هم هست برای شب یلدا. هر میوه ای که دوست دارید میتونید خشک کنید.
میوه خشک کردن چند روش داره.
روش ۱ – با دستگاه :
میتونید از دستگاه مخصوص میوه خشک کن استفاده کنید، میوه ها رو برش زده، هسته ها رو بگیرید و بعد در طبقات دستگاه چیده و دستگاه رو روشن کنید. که این کار رو خیلی راحت تر میکنه.
روش ۲ – سالمترين روش ميوه خشک کردن، روی بخاری يا روی شوفاژه :
به این ترتیب که اول میوه های سالم و بدون لک رو خوب شسته و خشک کرده و بعد با کمک چاقوی اره ایِ تیز و تخته، نازک و یک اندازه برش میدیم. این نکته مهمه که برشها خیلی نازک و یا خیلی ضخیم نباشن چون اگر خیلی نازک باشه بیش از اندازه خشک و شکننده میشه و طعم خوبی نداره.اگر هم ضخیم باشه خیلی دیرتر خشک میشه و سیاه میشه. میوه هایی مثل سیب حتما باید هسته شون گرفته بشه.
یک فویل نازک رو به اندازه پهنا و طول شوفاژ یا بخاریمون برش داده، مچاله کرده و بعد باز میکنیم (به این دلیل که میوه ها به فویل نچسبن) و بعد با دو قطره روغن مایع چربش میکنیم.
بعد میوه ها رو روش میچینم و اجازه میدیم خشک بشن. و یکی دوبار هم پشت و رو میکنم میوه ها رو.
مدت زمان خشک شدن میوه ها رو خیلی دقیق نمیشه گفت چون به درجه حرارت بخاری یا پکیج شما بستگی داره. اما من معمولا یک روز کامل برای میوه های آبدار زمان میدم و نصف روز هم برای میوه های خشک تر.
روش ۳ – با فر :
روش بعدی خشک کردن داخل فر هستش که باز میوه ها رو بعد از برش توی سینی فر که کاغذ روغنی پهن کردیم چیده، فر رو با کمترین دما روشن کرده و اجازه میدیم تا میوه ها خشک بشن. در این مدت چندبار در فر رو باز و میوه ها رو پشت و رو کنید. هر نیم ساعت چک کنید. حدود چهار تا پنج ساعت زمان میبره تا خشک بشن . البته بستگی به درجه حرارت فر داره، چون دمای هر فری متفاوته.
نکته
۱- برای اینکه موز سیاه نشه، روی موز کمی که خشک شد برگردونید و مرتب اینکار رو بکنید. و اینکه من موز رو با چاقو یکبار مصرف اره ای برش میزنم تا سیاه نشه.
۲- برای پرتقال حتما با پوست برش بدید تا شکل ظاهرش حفظ بشه و اینکه حتما داخل شهد بزنی (درمخلوط شکر و آب و کمی جوهر لیمو پنج دقیقه بجوشه)، چون بعد از خشک شدن کمی تلخ میشه.
۳- حتما میوه ها کاملا خشک بشن و بعد در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید اگر کامل خشک نشن یا ظرف مرطوب باشه میوه ها کپک میزنن
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه