آموزش طرز تهیه ماهی گرده بیج . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
نمک و فلفل به مقدار لازم
رب نارنج 2 قاشق غذا خوری
سبزی (شامل نعنا،گشنیز و جعفری ساطوری شده) 2 قاشق غذا خوری
پیاز 1 عدد
سیر 1 بوته
گردو 50 گرم
ماهی (ترجیحا سفید) 1 عدد
سنگ (سنگ مخصوص نان سنگک) 2 لیوان
روغن 2 قاشق غذا خوری
طرز تهیه
1-ابتدا ماهی را پاک می کنیم و شکمش را کمی باز كرده و نمک و فلفل می پاشیم. اشپیل(تخم) آن را درآورده و کنار می گذاریم.
2-سپس ماهی را می شوییم و سر و دم ماهی را با مقداری نخ به هم می بندیم تا ماهی به صورت دایره درآید.
3-سیر را پوست می کنیم و می کوبیم و همراه با پیاز و سبزی کمی سرخ می کنیم. گردو را آسیاب كرده و همراه با رب نارنج به سبزی می افزاییم. سپس شکم ماهی را همراه با خاویار ماهی (در صورت تمایل) و سایر مواد پر می کنیم.
4-بعد در قابلمه ای مناسب یا گمج سنگ های شسته شده را قرار داده و ماهی را روی سنگ ها قرار می دهیم و دو قاشق آب روی سنگ ها می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم تا ماهی با بخار پخته شود.
سایر نکات
1)اگر رب نارنج نداشتید از رب آلوچه یا رب انار ترش استفاده كنید.
2)این غذا را در ماهیتابه با کمی روغن و بدون سنگ نیز می توان پخت.
3): گمُج ظرف سفالی است که مستقیماً روی شعله گذاشته می شود و مردم گیلان از آن برای پخت و پز و جا افتادن خورش استفاده می کنند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه