آموزش طرز تهیه قابلی پلو معروف به پلوی افغان ها . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. این پلو در کشورهای همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست میشود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین خوراک در شهر مزارشریف است از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده میشود. اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمیگردد و اگر به غذاهای شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت میبرید. با طرز تهیه قابلی پلو ی محبوب آشنا میشوید.
مواد لازم:
گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
برنج: ۲ پیمانه
هویج: ۳ عدد
کشمش: ۳/۴ پیمانه
خلال پسته: ۱ قاشق غذاخوری
خلال بادام: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
شکر: ۱ فنجان
پیاز: ۵۰۰ گرم
ادویه: ۳ قاشق چایخوری (پودر زیره، پودر میخک، پودر جوز هندی، پودر هل و دو واحد دارچین)
زعفران: ۱ قاشق غذاخوری (محلول در آب و غلیظ)
نمک و روغن
طرز تهیه قابلی پلو
پیاز را خلالی خرد کرده و با مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس زردچوبه را اضافه کنید و تفت دهید. نیمی از پیاز داغ را خارج کنید و کنار بگذارید.
گوشت را که به قطعات ۳ سانتیمتری تقسیم کردهاید به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تیره شده و آب گوشت جمع شود. حالا مقداری آب جوش اضافه کنید و بگذارید با حرارت زیاد بپزد. سپس حرارت را کم کنید، درِ ظرف را ببندید و یک ساعت به گوشت اجازه دهید تا بپزد. یک ربع تا نیم ساعت قبل از پخت کامل گوشت، به آن نمک اضافه کنید و اجازه دهید آب آن خیلی کم یا کاملا جمع شود.
هویج را پوست بگیرید و خلالی خرد کنید.
در صورتی که کشمش سفت است به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب سرد بخیسانید.
خلال پسته و بادام را هم بشویید و از صافی رد کنید.
نصف پیاز داغ را که جدا کرده بودید داخل ماهیتابه بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس هویج خلالی را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.
کشمش، خلال بادام و پسته را اضافه کنید، کمی تفت دهید و سپس از روی حرارت بردارید.
برنج را آب کش کنید.
برای کاراملی کردن شکر آن را در یک ظرف مناسب بریزید و بدون آب روی حرارت بسیار کم قرار دهید. اجازه دهید شکر شروع به آب شدن کند. وقتی تا قسمتی آب شد و رنگ آن به قهوهای متمایل بود آن را هم بزنید تا قسمتی که آب نشده در قسمتی که آب شده حل شود و کارامل یک دستی به دست آید. در این مرحله شکر را از روی حرارت بردارید. این پروسه طولانی است و ممکن است تا ۴۵ دقیقه زمان ببرد.
کف قابلمه کمی روغن بریزید. از برنج آبکش شده کف قابلمه بریزید. سپس مقداری از گوشت روی برنج ریخته و از مخلوط هویج روی گوشت بریزید.
حالا روی مواد مخلوط ادویه بپاشید، دوباره برنج بریزید و همین مراحل را ادامه دهید تا مواد تمام شود. توجه کنید حتما لایه بالایی پلو باشد. روی پلو ادویه و آب زعفران بریزید. اگر از آب گوشت چیزی باقی مانده بود روی برنج بدهید.
حرارت را کم کنید، دم کنی بگذارید و بین ۴۵ دقیقه تا یک ساعت اجازه دهید پلوی شما دم بکشد.
قابلی پلو شما آماده است و تنها کافیست آن را با حوصله و سلیقه تزیین کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه