آموزش طرز تهیه شيريني کمبه . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم
کره ………………………….. 125 گرم
روغن زبتون …………………… 1 ليوان
شکر ………………………….. يک و نيم ليوان
شير …………………………… نصف ليوان
آب ……………………………. نصف ليوان
ادويه ي مخصوص کمبه ………… 1 قاشق غذاخوري(مخلوط پودر دارچين ، پودر زنجبيل ، پودر فلفل سياه شيرين، پودر جوز هندي، پودر ميخک، پودر محلب)
بيکينگ پودر …………………… 1 قاشق چاي خوري
آرد …………………………… پنج و نيم ليوان
کنجد …………………………. به مقدار لازم
طرز تهیه
کره را ذوب کرده و در ظرف مي ريزيم. روغن_زيتون ، آب، شير ، شکر و ادويه ي کمبه را نيز به ظرف اضافه کرده و خوب مخلوط مي کنيم سپس بيکينگ پودر را اضافه مي کنيم. آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و مخلوط مي کنيم تا خمير نرم و لطيفي به دست آيد. از خمير، تکه هايي به بزرگي گردو جدا کرده، کف دست گرد مي کنيم و در کنجد فرو مي بريم به صورتي که همه ي سطح آن کاملا به کنجد، آغشته شود سپس در قالب مخصوص کمبه فرو کرده و با کف دست فشار مي دهيم و به آرامي در سيني فر که از قبل چرب کرده و يا کاغذ روغني انداخته ايم، برمي گردانيم تا از قالب جدا شود. سيني فر را در فري که از قبل با دماي 200 درجه ي سانتي گراد روشن کرده ايم قرار مي دهيم و پس از بستن در فر، بلافاصله دماي فر را روي 160 درجه ي سانتي گراد تنظيم مي کنيم و اجازه مي دهيم کمبه ها بپزد و طلايي شود.
.
شيرينانه ي 1: محلب ، هسته ي نوعي آلبالو است که از پودر آن در شيريني پزي استفاده مي شود و مي توانيم آن را از عطاري ها، تهيه کنيم و در صورت عدم دسترسي مي توانيم آن را حذف کنيم.
شيرينانه ي 2: در صورت در دسترس نبودن هر يک از اجراي تشکيل دهنده ي ادويه ي کمبه، مي توانيم آن را حذف کنيم و از ادويه هاي دلخواه و در دسترسمان مانند هل و … استفاده کنيم.
شيرينانه ي 3: مي توانيم تمام اجزاي تشکيل دهنده ي ادويه ي کمبه را در ظرفي مخلوط کنيم و هر بار يک قاشق غذاخوري از آن را براي شيريني ادويه اي کمبه استفاده کنيم. بهتر است نسبت اجزاي تشکيل دهنده را بنا به ذائقه ي خودمان در نظر بگيريم، فقط توجه کنيم که زنجبيل، فلفل سياه و ميخک داراي طعم تند و قوي هستند و همين طور جوز هندي را به مقدار کم استفاده کنيم.
شيرينانه ي 4: قالب مخصوص شيريني کمبه به شکل قاشق هاي چوبي مي باشد که قسمت دهانه ي قاشق گود و شکل دار است که خمير کمبه را در اين قسمت شکل مي دهيم و با کمک دسته ي قاشق آن را در ظرف مورد نظر برمي گردانيم. از اين قاشق هاي چوبي مي توانيم براي شکل دادن به انواع شيريني و حلوا استفاده کنيم. اين قاشق ها را مي توانيم از فروشگاه هاي لوازم شيريني پزي تهيه کنيم و يا از شهرهاي قشنگ جنوبي کشور آن را تهيه کنيم.
شيرينانه ي 5: در صورت دسترس نبودن قالب کمبه، از هر قالب ديگر و يا دستمان هم مي توانيم براي شکل دادن به کمبه ها استفاده کنيم.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه