آموزش طرز تهیه سمنو خانگی برای هفت سین . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
سمنو نماد قدرت و سمبل خیر و برکت و صبر در سفره هفت سین عیدانه ماست. صبر نشانه زحمت زیادی است که برای پخت این حلوا یا غذای مقوی لازم است. اما اگر طرز تهیه آن را مرحله به مرحله بخوانید و درست و دقیق انجام دهید، یک سمنوی خوشمزه خانگی درست خواهید کرد. ناگفته نماند که برای پخت سمنو باید از 6 تا 7 روز جلوتر شروع به آماده کردن جوانههای گندم کنید؛ بنابراین اگر امسال قصد کردید سمنوی خانگی خودتان را سر سفره قرار دهید، با طرز تهیه این غذای مقوی و سین پرزحمت با ما همراه باشید.
مواد لازم
۲۵۰ گرم گندم
۵۰۰ گرم آرد سبوسدار
۲ تا ۳ لیتر آب
طرز تهیه
برای تهیه سمنو از جوانه گندم استفاده میکنند. بنابراین از چند روز قبل باید جوانههای گندم را آماده کنید.
برای تهیه جوانه گندم، گندمهای پاک شده را بشویید و داخل ظرفی بریزید. مقداری آب سرد روی گندمها بریزید به طوری که روی سطح گندم را بپوشاند.
حدود دو روز زمان دهید و در این مدت چند بار آب داخل بشقاب را عوض کنید. بعد از دو روز، گندمها شروع به جوانه زدن میکنند و کمی سفید میشوند.
گندمها را از آب بیرون بیاورید و داخل آبکش بریزید. اجازه دهید تا آب آنها کاملا گرفته شود. بعد از این که آب سمنوها گرفته شد، آنها را داخل سینی پهن کنید و روی آنها را با یک پاچه تمیز و مرطوب بپوشانید. حدود دو روز بگذارید در همین حالت باقی بمانند و هر زمانی که پارچه داشت خشک میشد، مجددا آن را مرطوب کنید. بعد از گذشت دوره دوم، سراغ دوره سوم آمادهسازی جوانه گندمها میرویم. در این مرحله گندمها را به یک کاسه منتقل کنید و دوباره همان کاری که برای مرحله دوم انجام دادید را تکرار کنید؛ یعنی روی گندمها را با پارچه مرطوب بپوشانید تا جوانهها بیشتر رشد کرده و کمی بلند شوند.
نکته
دقت کنید که جوانهها نباید سبزرنگ شوند و زمانی که سفید یا نقرهای شدند، باید از آنها برای تهیه سمنو استفاده کنید.
توجه کنید که اگر سبزه گندم بیش از حد بماند و تیره شود، طعم سمنوی شما به تلخی خواهد رفت پس مرتب گندمها را چک کنید تا زمان مناسب آن را بفهمید.
پخت سمنو
بعد از این که جوانههای مناسب سمنو را به عمل آوردید، سراغ مراحل بعدی میرویم. گندمها را خوب چرخ کنید و به آن مقدار کمی آب اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و از یک صافی فلزی درشت عبور دهید. مجددا مواد را از یک صافی پارچهای عبور دهید و آنقدر با دست فشار دهید تا عصاره و شیره گندم خارج شود.
تفالههای باقیمانده را با مقدار کمی آب دوباره چرخ کنید و از صافی عبور دهید. آرد را الک کنید و عصاره گندم به دست آمده را آرام آرام به آرد اضافه کنید و خوب با یک چنگال بزنید تا آرد گلولهگلوله نشود.
مخلوط آرد و شیره را داخل یک قابلمه روی حرارت قرار دهید و مدام هم بزنید تا قهوهای رنگ شده و شبیه حلوا شود. هم زدن را آرام و مرتب انجام دهید. چون شیره به سرعت تهنشین شده و میسوزد. بعد از حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه عصاره گندم و آرد به جوش میآید و کمکم شروع به تیره شدن و قهوهای شدن میکند. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا آب اضافی سمنو تبخیر شود. تا این لحظه نکته مهم و سخت پخت سمنو، مرتب و بدون وقفه هم زدن آن است. اما از این لحظه به بعد کافی است هر چند دقیقه یکبار سمنو را هم بزنید.
بعد از گذشت حدود دو ساعت حرارت را ملایم کنید و یک دمکنی بردارید و روی قابلمه قرار دهید تا سمنو به مدت یک تا یک ساعت و نیم دم بکشد. در این مدت هر از گاهی سمنو را هم بزنید.
سمنو آماده است. میتوانید قبل از سرو مقداری خلال بادام یا پسته داخل آن بریزید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه