آشپزي و شيريني پزي خورشت ها

طرز تهیه خورش طلا کوله

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه خورش طلا کوله . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
خورش طلا کوله یکی از انواع خورش های مجلسی و خوشمزه ایرانی است که اصالتا متعلق به استان گیلان می باشد. این خورش خوشمزه شباهت زیادی به خورش فسنجان و یکی از خورش های محبوب در استان گیلان است. طلا کوله در زبان گیلکی یعنی جوجه خروس و این خورش به صورت سنتی در گیلان با گوشت خروس تهیه می شود.

خورشت طلا کوله به صورت متداول در شمال کشور با گوشت خروس طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهیه کرد. جالب است بدانید زمانی که این خورش با مرغ تهیه می شود در زبان محلی با نام خورش طلا کوله غورابه شناخته می شود.

با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می توانید برای ۴ نفر خورشت طلا کوله تهیه کنید. در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی و طرز تهیه خورش طلا کوله با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم:

گوشت خورشتی ۶۰۰ گرم
مغز گردو ۲۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سبزی خورشتی ۶۰۰ گرم
آرد برنج یک قاشق سوپخوری
آبغوره ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه

ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم شود.

پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و فلفل سیاه با پیاز یکدست شوند. در ادامه گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای ( مانند خورشت‌ قیمه ) خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید.

چند دقیقه دیگر مخلوط پیاز و گوشت را تفت دهید تا گوشت به طور کامل سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.

در مرحله بعد سبزیجات را پس از شست و شو به صورت ساطوری ریز خرد کنید سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل آن بریزید پس از اینکه روغن داغ شد سبزیجات را اضافه کنید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

پس از اینکه گوشت نیم پز شد مغز گردو را چرخ کنید و به همراه سبزیجات به قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعد آرد برنج را کم کم در نصف لیوان آب سرد حل کنید سپس به خورشت اضافه کنید. حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا آب اضافی خورش تبخیر شود و روغن بیندازد.

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آبغوره را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورشت اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش جا افتاد آن را به همراه برنج سرو کنید. در صورت تمایل می توانید مقداری رب انار هم به این خورش اضافه کنید.
طرز تهیه خورش طلا کوله

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی