آموزش طرز تهیه خورش سیب گلاب . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
امروز قصد معرفی یک خورش فصلی را داریم که بسیار خوش طعم است و به فصل تابستان اختصاص دارد . نام این غذا ، خورش سیب گلاب است و از نامش پیداست که غذایی ست بسیار خوش عطر و مطبوع. این خورش به خاطر داشتن سیب گلاب دارای خواص فراوانی است.
سیب گلاب دارای مقدار زیادی ویتامین سی ، فولات ، آهن و فیبر است و طبعی گرم و تر دارد . کالری سیب گلاب ۷۳ است . از فواید سیب گلاب میتوان به جوانسازی پوست ، تقویت رشد مو ، تقویت لثه ، کاهش اضطراب و کمک به دستگاه گوارش اشاره کرد.
همچنین سیب گلاب برای درمان سرطان و یبوست و بی خوابی و کم خونی و آلزایمر مفید است . در دستور پخت اصلی خورش سیب گلاب از گوشت قرمز استفاده شده است . اما شما میتوانید مطابق میل و سلیقه خودتان
از گوشت های نظیر گوشت مرغ و بوقلمون برای تهیه این خورشت استفاده کنید . حتی اگر گیاه خوار هستید و به گوشت تمایلی ندارید میتوانید این خورش خوشمزه را بدون گوشت و به شکل گیاهی درست کنید .
در ادامه طرز تهیه و پخت خورشت سیب گلاب را با تمام نکات آموزشی آن در اختیار شما قرار میدهیم . مقدار موادی که در زیر قرار گرفته شده برای ۴ نفر است . اگر میخواهید برای تعداد بیشتری این غذا را تهیه کنید باید مقدار مواد را بیشتر کنید.
مواد لازم:
سیب گلاب ۶ عدد
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
پیاز نسبتا بزرگ ۱ عدد
شیره انگور نصف یک پیمانه
سرکه ۱ قاشق غذاخوری
روغن مایع به مقدار لازم
فلفل سیاه و زردچوبه و نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
یک پیاز نسبتا بزرگ انتخاب کنید . پیاز را بشویید و پوستش را بگیرید . پیاز را با رنده یا کارد خیلی ریز برش داده و خرد کنید . یک قابلمه انتخاب کنید و روی شعله گاز قرار دهید . کمی روغن درون قابلمه بریزید و زمانی که داغ شد پیاز را اضافه کنید.
پیاز را تفت دهید تا خوب نرم و شفاف شود . زمانی که پیاز نرم شد زمان اضافه کردن زردچوبه است . باید زردچوبه را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا با پیاز یکی شود . گوشت خورشتی که به شکل تکه ای و قیمه ای برش داده اید را به پیاز اضافه و خوب با هم تفت دهید.
به گوشت زمان بدهید تا تغییر رنگ بدهد و سرخ شود . زمانی که تغییر رنگ داد چند لیوان آب داغ به قابلمه اضافه کنید . شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت آرام و آرام مغزپخت شود . سیب گلاب ها را بشویید
پوست گرفته و هسته هایش را جدا کنید. یک تابه انتخاب کنید و روی شعله گاز بگذارید ، کمی روغن ریخته و زمانی که روغن داغ شد سیب ها را درون تابه بریزید و تا زمانی که سیب ها کمی سرخ شوند صبر کنید .
زمانی که گوشت خورشتی خوب پخته شده بود ؛ سیب های سرخ شده را با سرکه و شیره انگور به خورشت بیافزایید. به مقدار لازم نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و مقداری از خورشت را بچشید تا اگر کم و کاستی در خورش وجود دارد
برطرف شود . خورش را روی حرارت ملایم و کم بگذارید و اجازه بدهید آرام آرام پخته شود و جا بیفتد. یک لیوان برداشته و نیمی از آن را با آبی سرد پر کنید . آرد ذرت را آهسته آهسته به آب اضافه و کم کم در آب حل کنید تا آرد گلوله گلوله نشود
و یکدست دربیاید . زمانی که آرد ذرت را حل کردید ، آن را به خورشت بیافزایید . علت استفاده از آرد ذرت ، لعاب دادن به خورش است . زمانی که خورش جاافتاد ، با برنج و نان سرو کرده و از میل کردن آن لذت ببرید .
نکات پخت خورش سیب گلاب
خراب نشدن ظاهر خورش
یکی از مهم ترین نکاتی که در پخت این خورش وجود دارد ، مدت زمان ماندن سیب گلاب در خورش است . این میوه بافتی لطیف و نرم دارد و به همین خاطر اگر بیش از اندازه در خورش بماند ممکن است کار دستتان داده و ظاهر خورشتتان را زشت کند . پس باید به این نکته بسیار توجه کنید .
خورش سیب گلاب با مرغ
نکته دیگر این است که در دستور پخت اصلی ، این خورش با گوشت گوسفند و گوشت گوساله پخته میشود اما شما میتوانید این خورش خوش طعم را با گوشت مرغ هم امتحان کنید . اگر میخواهید این خورش را با مرغ درست کنید
از تکه های خورشتی مرغ استفاده کنید تا ظاهر خورش زیباتر باشد . روش پخت نیز تفاوت چندانی ندارد . در ضمن یکی از برتری های گوشت مرغ بر گوشت قرمز این است که زودتر پخته میشود و احتمال له شدگی سیب گلاب هم در این روش کمتر است.
برای مقدار ، میتوانید به جای ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی ، ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم گوشت مرغ اضافه کنید . گوشت مرغ از گوشت قرمز ارزانتر است و سرشار از کلسیم ، فسفر ، ویتامین B5 و منیزیم است . همچنین گوشت مرغ برای سلامت قلب ، تقویت سیستم ایمنی و رشد کودکان مفید است
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه