آموزش طرز تهیه خورش تابه ران(سیرداغ) . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای3 نفر
ماهی قزل آلا (سفید یا شیر) 300 گرم
سیر 1 بوته
آرد 2 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ 2 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی (فیله خرد شده)1 پیمانه
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
1-ابتدا ماهی را شسته و فلس هایش را به طور كامل میگیریم سپس آن را نمك زده در روغن سرخ میكنیم طوری كه هر دو طرف آن طلایی شود.
2-سیر را با رنده ریز یا با سیر لهكن، خوب ریز كرده و در روغن سرخ میكنیم، وقتی كه سیر طلایی شد آرد و زردچوبه را همراه رب گوجهفرنگی به سیر افزوده و به مدت یكی، دو دقیقه تفت میدهیم.
3-سپس فیله گوجهفرنگی و فلفل را نیز اضافه كرده و همراه دو لیوان آب روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا گوجهها كاملا له شده و كمی غلیظ شود.
4-در این فاصله چند بار مواد را هم میزنیم تا آرد آن نشست نكند و باعث ته گرفتگی خورش نشود.
5-ماهیهای سرخ شده را نیز به مواد اضافه كرده و پس از ۱۰ دقیقه وقتی كه خورش جا افتاد، تخممرغها را در مقداری سیر داغ شكانده، درون خورش ریخته و در آن را میبندیم تا تخممرغ درون خورش، خودش را بگیرد.
سایر نکات
خورش تابه ران یا همان سیرداغ خورش شمالی و متعلق به استان گیلان است.این خورش با ماهی طبخ میشود و بسیار پر طرفدار است.
در گیلان این خورش را با كته سفید، گوجهفرنگی خام، زیتون، اشپل شور، باقلا كال، سیر ترشی و مغز گردو میل میكنند.
وقتی سیر را رنده یا خرد میكنید به آن كمی نمك اضافه كنید تا از چسبندگی آن هنگام سرخ شدن كاسته شود.
اگر دوست دارید به این خورش كمی آبلیمو هم بزنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه