آموزش طرز تهیه خورش آلبالو . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۰ دقیقه
زمان پخت ۱۲۰ دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر
نمک و فلفل به مقدار لازم
آبلیمو یا نارنج به مقدار لازم
پیاز متوسط 1 عدد
شکر 200 گرم
مرغ بدون استخوان 300 گرم
آلبالو پاک کرده بدون هسته 500 گرم
طرز تهیه
1-آلبالو را بعد از پاک کردن داخل یک قابلمه لعابی بریزید ، لا به لا شکر بپاشید و به مدت ۳-۴ ساعت داخل یخچال بگذارید . مرغ را همراه پیاز و ۳-۴ لیوان آب بپزید
2-عد از پختن مرغ، پیاز را بیرون بیاورید و دور بیندازید . آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید. مرغ را به صورت ژولین ( کبریتی بلند ) خرد کنید و در مقداری روغن به مدت ۶-۱۰ دقیقه تفت دهید تا طلایی شود . مقداری نمک و فلفل به مرغ بزنید تا مزه دار شود . بعد از سرخ شدن مرغ نیمی از آب مرغ را روی آن بریزید و اجازه دهید با حرارت ملایم و درب بسته کمی غلیظ شود .
3-آلبالو را با همان قابلمه لعابی روی حرارت بگذارید و بقیه آب مرغ را به آن اضافه کنید . ترشی یا شیرینی آلبالو را اندازه کنید و در صورت لزوم از چاشنی مورد نظر ( آبلیمو یا آب نارنج ) استفاده کنید، با درب باز و حرارت متوسط بگذارید تا آلبالو داخل آب مرغ به مدت ۳۰ دقیقه بپزد تا آب آن چیده شود . بعد از چیده شدن آب آلبالو ، آلبالو را به مرغ اضافه کنید و خورش را به آرامی هم بزنید . درب قابلمه خورش را ببنید و ۳۰-۴۰ دقیقه زمان دهید تا خورش به آرامی جابیفتد .
4-هنگام سرو در صورت نیاز مقداری آبلیمو یا آب نارج به خورش اضافه کنید و خورش را در ظرف مناسب سرو کنید.
سایر نکات
این خورش با این مقدار مواد، طعم نسبتا ترشی دارد . در صورت تمایل به ترش تر یا شیرین تر شدن خورش مقدار شکر یا چاشنی ترش را به دلخواه تغییر دهید .
از آلبالوی سفت و تازه برای این خورش استفاده کنید تا ظاهر خورش زیبا تر باشد .
هنگام در آوردن هسته آلبالو ها توجه کنید که آلبالو ها له نشوند .
بهتر است این خورش با گوشت مرغ تهیه شود ولی میتوانید به جای مرغ از گوشت خورشی خرد شده به صورت برونواز ( مکعبی ) نیز استفاده کنید . در این صورت قدری رنگ خورش تیره خواهد شد .
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه