آموزش طرز تهیه انواع ترشی رویا خوشمزه و لذیذ . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
ترشی از جمله مخلفات خوشمزه و محبوبی است که به سفره ما ایرانی ها طعم و بوی خاصی میدهد. در هر شهر از ایران با توجه به ذائقه، سبزیجات و ادویه جات سنتی، ترشی مخصوص به خود را درست می کنند.
ترشی ها علاوه بر متنوع بودن هر کدام دستور تهیه مخصوص به خود را دارند.
ترشی مخلوط رویا :
مواد لازم :
گل کلم سفید
هویج
ساقه کرفس
برگ کرفس خرد شده به مقدار لازم
موسیر
خیار
سیب درختی
به
سیر
فلفل تند
سرکه و نمک به مقدار لازم
پودر زعفران
برای تهیه این ترشی خوشمزه و ساده ابتدا گل کلم سفید، هویج، ساقه کرفس، برگ کرفس خرد شده، موسیر، خیار، سیب درختی، به، سیر، فلفل تند همه را آماده میکنیم و خوب شسته سپس با سلیقه آنها را خرد میکنیم.
همه مواد را روی پارچه ای تمیز پهن کرده تا کاملا آبشان کشیده شود.
وقتی مواد کاملا خشک شد آنها را در ظرف ترشی بگذارید و روی آنها مخلوطی از آب جوشیده ی سردشده، نمک و سرکه که از قبل آماده کرده ایم بریزید.
در ظرف را محکم بسته و در جای خنک و ترجیحا تاریک قرار دهید.
برای خوشرنگ شدن ترشی از پودر زعفران استفاده میکنیم تا کمی زرد رنگ شود.
ترشی کلم بنفش رویا :
مواد لازم :
کلم بنفش
سرکه
نمک
ترشی کلم بنفش را به راحتی میتوانید در زمان کوتاه در خانه تهیه کرده و در کنار غذاهای خوشمزه، سرو کنید.
ابتدا کلم ها رو کامل و یکدست خرد کرده، شسته و آبکش کنید تا آبشان کشیده شود.
کلم بنفش را داخل قابلمه ریخته و مخلوطی از سرکه، نمک و آب جوشیده ی سرد شده روی آن بریزید.
قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. بعد از دو جوش شعله را خاموش کنید.
بعد از اینکه مواد خنک شد آنها را داخل ظرف مخصوص ترشی بریزید و در جای خنک، ترجیحا یخچال قرار دهید.
دقت کنید ترشی را باید در جای خنک قرار دهید وگرنه بعد از مدتی رنگ اصلی خود را از دست میدهد.
ترشی گوجه گیلاسی رویا :
مواد لازم :
گوجه گیلاسی به مقدار لازم
فلفل تند دو عدد
نعنا خشک به مقدار دلخواه
نمک و سرکه به مقدار لازم
برای شروع گوجه ها را شسته داخل ابکش ریخته وقتی آبشان کشیده شد داخل ظرف مخصوص ترشی بریزید.
در ادامه دو عدد فلفل تند، مقداری نعناع خشک و محلول آب جوشیده ی سرد شده را به همراه نمک و سرکه روی گوجه ها ریخته و درش را ببندید و در جای خنک و تاریک قرار دهید.
یادتان باشد برای ماندگاری و جلوگیری از رنگ پریدگی حتما ترشی را در یخچال قرار دهید.
خیارشور:
خیارشور از خوشمزه ترین چاشنی های غذایی است که در کنار بیشتر ساندویچ ها و غذاها سرو می شود.
مواد لازم :
خیار به مقدار لازم
سیر به مقدار لازم
فلفل سبز یک عدد
ترخون یا مزره به مقدار لازم
سرکه و نمک به مقدار لازم
خیارها را خوب شسته و برروی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن کاملا گرفته شود.
داخل ظرف مورد نظر یه لایه خیار، یک حبه سیر و مقداری ترخون یا مرزه و یا یک دانه فلفل سبز تند قرار دهید.
این کار را ادامه داده تا ظرف کاملا پرشود. حالا مخلوط آب نمک و سرکه را روی خیارها ریخته و درش را ببندید.
به ازای هر ۲۰ لیوان اب جوشیده سرد شده، ۱ لیوان نمک و نصف لیوان سرکه بریزید و با هم مخلوط کنید.
ظرف را چند روز در جای گرم قرار دهید تا رنگ خیارها تغییر کند سپس ظرف را به جای خنک منتقل کنید.
توجه کنید حتما خیارها آب نداشته باشد و گرنه کپک میزند.
نکاتی در مورد تهیه ترشی از زبان خانم رویا :
هیچ وقت سرکه را به تنهایی برای ترشی استفاده نکنید. حتما مقداری آب جوشیده ی سرد شده را با آن ترکیب کنید، این کار تیزی ترشی را میگیرد. حتی میتوانید از سرکه انگور استفاده نمایید.
برای تهیه ترشی گوجه گیلاسی باید دقت کنید اگر ترشی ها کاملا رسیده باشند، بعد از ترشی انداختن گوجه ها ترک خورده و له می شوند. پیشنهاد میشود از گوجه هایی که مقداری کال هستند استفاده نمایید.
ترشی کلم بنفش را براساس دستور تهیه مادرم درست کردم که خوشرنگ تر و خوشمزه تر شد. معمولا سه کاسه بزرگ سرکه را با یک کاسه آب جوشیده ی سرد شده و ۳ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کرده و روی ترشی ها ریختم. این نسبت کلی است ممکن است یک ظرف ترشی به ۶ کاسه سرکه نیاز داشته باشد پس دقت کنید و به همان نسبت آب و نمک را به مواد اضافه نمایید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه