شلیل یکی از خوش طعم ترین میوه های تابستانی است. در ادامه اين پست از هفت گنج ، طرز تهيه مربا و مارمالاد شليل را براي علاقمندان گردآوري كرده ايم .با ما همراه شويد …
مرباي شليل :
مواد لازم:
- شليل 1كيلو
- شكر يك كيلو
- آب نصف پيمانه ( در صورت سفت بودن شلیل ها)
- جوهرلیمو نصف قاشق چای خوری
طرز تهيه:
هسته شلیل ها رو جدا کرده و خلال خلال کنید
توجه: برای پخت دو حالت وجود دارد اگه از شلیل نرم و رسیده استفاده مي كنيد نیازی به اضافه كردن آب نيست، ولی اگر از شليل هاي سفت استفاده ميكنيد حتما آب اضافه كنيد.
آب و شكر را روي حرارت بگذاريد تا جوش بيايد، چند تا جوش که زد شلیل ها را به آن اضافه کنید.
5 تا ده دقیقه بعد میزان قوام شربت مربا را تست كنيد، اگر دلخواه بود جوهر لیمو را اضافه كنيد و يك جوش که زد از روی حرارت برداريد.
توجه: دقت كنيد كه شلیل زود میپزه ، مواظب باشيد له نشود.
اگه از شليل سفت استفاده كردید زمان پخت بیشتر میشود ولی در عوض خلالهای شکیل تری خواهید داشت.
مربا را بگذارید تا خنک شود بعد به ظرف مورد نظر منتقل کنید
نكات تهيه مربا :
● علت کپک زدن و ترش شدن مربا
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● علت شکرک زدن مربا
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
مارمالاد شليل:
با این مقدار مواد لازم به اندازه چهار کاسه ماستخوری از «مارمالاد شلیل» خواهیم داشت.
مواد لازم :
- شلیل خرد کرده : دو کاسه ماستخوری
- شکر :دو کاسه ماستخوری
- پودر ژله هلو یا شلیل: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه مارمالاد شلیل :
شلیل خرد شده، شکر و چهار قاشق غذاخوری آب را در مخلوط کن ریخته، تا پوره شلیل به دست آید.
پوره شلیل را در قابلمه ریخته، تا به جوش آید. پنج دقیقه که جوشید، دو قاشق پودر ژله را کمکم اضافه کرده، هم میزنیم. سپس شعله را خاموش میکنیم.
مارمالاد آماده میباشد. بعد از سرد شدن آن را در ظرف میکشیم.
نكات تهيه مارمالاد:
شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب کنید که اندازه آن کوچک و دیواره آن ها صاف و یک دست باشد.
مارمالادها زمانی تغییر رنگ و شفافیت خود را از دست می دهند که:
- در جای گرم نگهداری شوند.
- دوباره جوشانده شوند.
شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به این دلایل است:
- ممکن است میوه نارس باشد.
- میوه کمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.
- زمانی که مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود درون شیشه ریخته شود.
زمانی که مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید باید آن را حداقل ۱۰ دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند. اگر کف روی آن جمع شد کف آن را بایک قاشق فلزی جدا کنید.
مارمالادها را بیشتر از یک سال نگهداری نکنید.
شکرک زدن مارمالاد ممکن است به این دلایل باشد
- شکر آن زیاد باشد.
- مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شود.
ظرف باید متناسب با اندازه شکر و میوه باشد. به طوری که وقتی شکر و میوه را درون ظرف می ریزیم بیشتر از یک سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت مخلوط از ظرف بیرون نریزد.
جهت مشاهده خواص و مضرات شليل اينجا كليك كنيد
طرز تهيه انواع مربا و مارمالاد را در اينجا ببينيد
گردآوري و نوشته شده توسط گروه هفت گنج – اختصاصي
www.7ganj.ir
كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به هفت گنج مجاز نيست.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه