در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه ماني پلو را به علاقمندان آموزش ميدهيم. دامغاني ها به مواد لابه لاي پلو ، ماني ميگويند و به همين علت اين غذا ماني پلو نام گرفته. با ما همراه شويد…
مواد لازم ( براي 4 تا 6 نفر )
برنج ۴ پیمانه
کشمش ۲ پیمانه
لپه پخته ۲ پیمانه
زرشک ۱ پیمانه
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
نمک و فلفل و زیره و روغن و زعفران ادویه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز ها رو خرد کنید و به همراه گوشت تفت بدید. وقتی گوشت حسابی تفت خورد, به اون کمی ادویه و زردچوبه بزنید و روی اون آب بریزید و اجازه بدید تا گوشت بپزه!
اواخر پخت گوشت به اون کمی زعفران و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه بدید تا آب گوشت کشیده بشه!
زرشک رو بشویید و تفت بدید, کشمش رو هم بشویید و جداگانه تفت بدید. در یک قابلمه آب بریزید و بذارید تا جوش بیاد و به اون رشته پلویی خرد شده رو اضافه کنید و نمک و روغن بزنید تا به هم نچسبن! بعد اونا رو آبکش کنید.
لپه رو هم جداگانه بپزید. در حین پخت, کف روی لپه رو بگیرید و یک بار هم آب اون رو خالی کنید تا نفخ اون از بین بره!
در تابه کمی روغن بریزید و رشته پلویی رو به همراه لپه تفت بدید و بعد زرشک و کشمش رو هم اضافه کنید و کمی زیره و زعفران هم اضافه کنید.
برنج رو به رو کته یا آبکش آماده کنید و مواد رو به همراه گوشت لا به لای برنج بذارید تا دم بیاد و موقع سرو مخلوط کنید.
نکات مهم
- میتونید این غذا رو با گوشت, مرغ یا کوفته قلقلی سرو کنید.
- این غذا رو بدون گوشت هم میتونید سرو کنید.
- رشته باید زمان پخت مناسب داشته باشه, حواستان باشه که رشته خیلی نرم و خمیر نشه!
- مقدار زرشک و کشمش رو میتونید کم و زیاد کنید.
- میونید مواد رو به این روش هم سرو کنید که مواد رو تفت بدید و روی برنج بکشید و سرو کنید.
- در بعضی موارد, لپه و گوشت رو لا به لای برنج میدن و برنج رو که با رشته پلویی مخلوط کردن, دم میکنند و روی برنج رو با زرشک و کشمش تزیین میکنند.
نوش جان …
تشکرازشما موفق باشید