شيريني نخودچي يكي از شيريني هاي سنتي عيد نوروز است كه طرفداران بسياري دارد.در اين مقاله طرز تهيه اين شيريني مخصوص را به علاقمندان آموزش مي دهيم…
مواد لازم :
آرد نخودچی ۲۰۰ گرم ( دو و نیم پیمانه )
روغن جامد ۱۰۰ گرم یا کره ۱۵۰ گرم
پودر قند ۱۰۰ گرم ( یک پیمانه سر خالی ) { یک پیمانه پودر قند = ۱۲۰ گرم }
هل آسیاب شده یک قاشق چایخوری ( می تونید هل رو حذف کنید )
خلال يا پودر پسته، خلال بادام يا تخم خرفه براي تزيين: از هر كدام كه مايليد به اندازه لازم
طرز تهیه :
* پودر قند و روغن رو با همزن هم بزنید تا مایه سفید و لطیف و یکنواختی داشته باشیم .
* آرد نخودچی رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد .
* نکته : چون قراره خمیر رو قالب بزنیم پس خمیر باید بصورتی باشه که حالت چسبنده داشته باشه و از هم باز نشه و حالت پودری نشه ( وقتی از روغن جامد استفاده می کنیم خیلی راحت این حالت رو خواهیم داشت ولی ممکنه با کره اینجوری نباشه ).
* خمیر رو داخل نایلون گذاشته و بمدت ۲۴ ساعت بهش استراحت می دیم ( لزومی نداره توی یخچال بذارید ) .
* در شیرینی نخودچی با کره اگه بعد از ۲۴ ساعت دیدین خمیرتون انسجام لازم برای قالب زدن رو نداره می تونید دو بار خمیر رو چرخ کنید تا خمیر چسبنده و منسجمی داشته باشید .
* در شیرینی نخودچی با روغن جامد احتمالا” موقع قالب زدن بخاطر چرب بودن زیاد نتونید خوب قالب بزنید و دفرمه بشه . برای اینکه این مشکل رو حل کنید مجددا” کمی آرد نخودچی بهش اضافه کنید ( من مجددا” ۲ قاشق سوپخوری آرد اضافه کردم بغیر از ۲۰۰ گرمی که گفته بودم ) .
* خمیر رو روی میز کارتون به قطر یک سانتیمتر باز کنید ( با دست هم می شه اینکارو کرد لزومی نداره حتما” از وردنه استفاده بشه ) .
* با قالب هاب کوچک خمیر رو قالب بزنید . اگه هم دوست داريد به صورت گرد درست كنيد می توانید گلوله ای کرده و روش خلال پسته بذارید .
* روی سینی کاغذ روغنی بذارید .
* برای انتقال دادن به سینی می تونید شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشته و با نوک انگشت شیرینی رو به سطح سینی هدایت کنید یا اینکه از کاردک استفاده کنید .
* شیرینی ها رو با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.
* فر بایستی از قبل گرم شده باشه. برای فر گاز ۱۶۰ درجه سانتیگراد و برای فر مکروفر ۲۰۰ درجه سانتیگراد
برای مرحله پخت :
* اگه از فر گاز استفاده مي كنيد : ۱۵-۱۰ دقيقه در دماي ۱۶۰ درجه سانتيگراد در طبقه وسط فر
* اگه از فر مكروفر استفاده مي كنيد : سینی رو روی سه پایه کوتاه قرار دهید . سپس ۱۵-۱۰ دقيقه در دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد
برای اینکه بفهمیم شیرینی ها آماده هست یا نه . بایستی ته شیرینی ها یه کوچولو تغییر رنگ بده و طلایی تر بشه .شیرینی ها نباید زیاد رنگشون عوض بشه .پس اگه لازم بود زمان رو کم و زیاد کنید .
* بعد از پخته شدن شیرینی ها اجازه بدین کاملا” سرد بشه بعد به ظرف اصلی منتقل کنید . اگه همونطوری که گرم هست دست بزنید توی دستتون پودر می شه .
نكات مهم در تهيه شيريني نخودچي:
1- براي تهيه اين شيريني خوشمزه، حتما” بايد از روغن جامد استفاده كنيد و گرنه فرم نمی گیره – بعضی ها از روغن جامدها دومنظوره هستن و یه مقدارش حالت مایع داره . بهتره روغن جامدی که جامدتر هست رو انتخاب کنید )
به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید .
می تونید بجای ۱۰۰ گرم روغن جامد از ۱۵۰ گرم کره استفاده کنید .
فرقهایی که خواهند داشت :
- شیرینی نخودچی با کره : حالت پودری داره ( خیلی چرب نیست ) بخاطر همین باید از چرخ گوشت استفاده بشه . يك مقدار سف تر ميشوند و مزه کره در آن قابل تشخيص است.
- شیرینی نخودچی با روغن جامد : خمیر نهایی چرب تر هست – منسجم تره – نیاز به استفاده از چرخ گوشت نیست – خیلی نرمتر هست
نتیجه نهایی : اگه روغن جامد ندارید می تونید با کره هم درست کنید ولی شیرینی نخودچی با روغن جامد خوشمزه تر و نرمتر هست .
2- براي خارج كردن شيريني ها از سيني فر اجازه دهيد تا شیرینی ها کاملا سرد شوند و بعد آنها را از سینی خارج کنید چون در غير اين صورت جای انگشتهايتان روی شیرینی باقي مي ماند.
3- ديابتي ها مي توانند از مقدار پودر قند كمتري استفاده كنند ولي باز هم فراموش نكنند كه در مصرف آن احتياط كنند.
* این مقدار مواد تقریبا” ۷۰ تا دونه شیرینی نخودچی به ما می ده .
گردآوري شده توسط گروه هفت گنج
سلام .میتونم به جای روغن جامد از روغن مایع استفاده کنم؟
سلام
اصلا روغن جامد در مغازه ها موجود نیست
همه نیمه جامد هست
باید چیکار کنیم
سلام و عرض خسته نباشید
ممنونم از سایت خوبتون واقن خیلی خوبه ، خیلی کامل و مفصل توضیح میدین
و عالیه برای کساییکه دنبال شیرینی خانگی و پرکردن وقتشون هستن?
من هنوز درستش نکردم و امیدوارم مثه همه شیرینیایی که دستورشونو از سایت شما برداشتم عالی و بینظیر شه??
همیشه موفق و شیرین کام باشین???
سلام. من دو بار با کره ي محلي درست کردم,خميرم چسبنده هم بود و نيازي به چرخ کردن نداشت.شيرينيها توي فر پف کردن ولي بعد از خنک شدن پفشون خوابيد,انگار که با انگشت وسطشونو فشارداده باشم..ميخواستم بپرسم چرا اينطوري شد…ممنون
سلام
داخل کره اب هست وباعث پف خمیرتون در فر میشه
اما داخل روغن اب نیست
بهتره از روغن استفاده کنید و پودر قند
باسلام چرا خمیرم به هم نچسبیده دون دون شده
من دقیقا طبق دستور شما درست کردم,اما اصلن مثل بیرونیا نشد.
مال بیرون خیلی خشک و ترد هست و تو دهن ابمیشه اما اینی که من درست کردم,تو دهن فقط,طعم روغن میده .
من که به ابن نتبجه رسیدم همون از بیرون بخرم بهتره چچن میخواستم یاد بگیرم برای عید درست
کنم
سلام دوست عزیز
با کمی دقت و حوصله درست در میاد ولی چون اولین بارتونه این شیرینی رو تهیه می کنید ، 100% که مثل بیرون در نمیاد ، با امتحان و تجربه میتونید رفته رفته بهترش کنید
من ميخواد اولين آشپزيمو با پخت اين شيرينى شروع كنم دعا كنين خوب در بياد
مرسى از سايت خوبتون
Hasti جان با يه كم دقت حتما خوب در مياد… خوشحالم كه ما رو انتخاب كرديد