آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه سمنو مخصوص بدون آرد گندم + نكات مهم

در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سمنو به سبك جديد و متفاوت را به علاقمندان آموزش ميدهيم. تهيه سمنو با اين روش در شمال كشور بسيار متداول است...
تقویم فارسی اندروید

در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سمنو به سبك جديد و متفاوت را به علاقمندان آموزش ميدهيم. تهيه سمنو با اين روش در شمال كشور بسيار متداول است. سمنو به اين روش بسيار بسيار خوشمزه و لذيذ بوده و مطمئن باشيد اگر يك بار طعم آن را بچشيد حتما عاشق آن خواهيد شد. با ما همراه شويد…

سمنو
سمنو

مواد اولیه : 

گندم با پوست ………………………………………… 1 كيلو
برنج نيمدانه مرغوب و خوش عطر…………………. 1 پيمانه
فندق و بادام ………………………………………..200گرم
پودر نارگيل براي تزيين………………………………… به ميزان لازم

مرحله اول: سبز كردن گندم

ابتدا گندم را به دقت تمیز كنید و با آب سرد بشویید. سپس روی گندم ها مقداری آب بریزید طوری كه به اندازه بند انگشت روی آن را آب بگیرد.این كار 2 تا 3 روز طول میكشد.طی این مدت چندبار آب آن را عوض كنید تا در گندم‌ها جوانه پدیدار شود سپس آنها را در صافی بریزید و روی صافی آب تمیز خنك بریزید و صبر كنید تا آب آن كاملاً برود . دستمال تمیز و آب ندیده كه نازك باشد(چلوار آب ندیده) را كاملاً خیس كنید. گندم‌ها را در پارچه ریخته و پارچه را در ظرفی قرار بدهید روزی یكی دو بار كمی آب روی پارچه بپاشید دقت كنید كه آب زیادی زیر ظرف گندم نماند و فقط گندم و پارچه مرطوب باشد چون باعث ترش شدن گندم و همچنین سمنوی شما می‌شود.
وقتی ریشه گندم نمودار شد آن را در ظرفی پهن كنید و پارچه را نمدار كنید. و روی گندم‌ها را با پارچه كاملاً بپوشانید تا گندم‌ها ساقه پیدا كند وقتی ساقه سفید گندم جوانه زد قبل از آن‌كه ساقه شكسته شود و سبزی ساقه نمایان شود آن را برای سمنو آماده كنید.

تذكر مهم : اگر سبزي گندم بيرون بزند ، مزه سمنو به تلخي مي زند.

 

جوانه گندم
جوانه گندم

مرحله دوم: پخت سمنو

گندم‌های جوانه‌زده را با چرخ‌گوشت 2بار چرخ كنید بعد 16 ليوان آب ولرم روی آن‌ها بریزید و آن را در صافی بریزید آب و مقداری از شیره گندم از صافی رد می‌شود .

بقیه گندم‌های باقیمانده در صافی را كاملاً فشار دهید تا شیره آن خارج شود.

بعد دوباره تفاله‌ها را در 8 لیوان آب بریزید و دوباره صاف كنید آرد را در ظرف مناسبی كه گنجایش داشته باشد بریزید .

حالا طرف حاوي شيره جوانه گندم و برنج را روي حرارت بگذاريد و زير شعله را زياد كنيد تا آب جوش بيايد. مرتب هم بايد هم بزنيد تا ته نگيرد.

وقتي آب جوش آمد حرارت را كم كنيد و به هم زدن ادامه دهيد

تذكر مهم : سمنو به هم زدن مداوم احتياج دارد و در صورتي كه نتوانيد از پس به هم زدن آن بر آييد سمنوي خوبي تهيه نخواهد شد.

همين كار را انقدر بايد ادامه دهيد تا اب سمنو كاملا از بين برود و سمنو حاضر شود.

در پايان آجيل مورد نظرتان را به سمون اضافه كنيد و شعله را خاموش كنيد.

در صورت تمايل ميتوانيد با پودر نارگيل آنرا تزيين كنيد.

همان طور كه متوجه شديد تهيه سمنو كار چندان سختي نيست ولي نياز به صبر و حوصله زيادي دارد.

 

نكات خيلي مهم:

  • دقت كنید گندم‌ها از نوع مرغوب و سالم و تازه باشد.
  • اگر ميخواهيد سمنوي قرمز داشته باشيد از قابلمه مسي براي تهيه آن استفاده كنيد. در غير اين صورت سمنو به رنگ قهوه اي در مي آيد.
  • خیس‌كردن گندم به مدت 2 تا 3 روز بستگی به گرمی و سردی هوا و محیط دارد و فصل آن خیلی مهم است در گرما 2 روز كافی می‌باشد.
  • جنس دستمال باید حتماً نخی باشد و نایلون نداشته باشد چون نخ نم‌ را نگه می‌دارد و پارچه غیرنخی زودتر خشك می‌شود.
  • وقتی گندم‌ها را در پارچه ریختید بهتر است پارچه را در آب‌كش گذاشته تا آب زیر آن جمع نشود.
  • با اسپری می‌توانید به پارچه گندم‌ها آب بپاشید تا یكنواخت تمام پارچه نمدار شود.
  • موقعی كه ریشه نمودار شد نیز می‌توانید آن را روی یك پارچه به اندازه مقدار گندم‌ها به ضخامت 2 تا 3 سانتی‌متر پهن كنید. روی آن را نیز پارچه بپوشانید و پارچه را نمدار نگه‌دارید.
  • مدت جوان‌زدن ساقه نیز بستگی به گرما و سرمای محیط متغیر می‌باشد.
  • دقت كنید كه ساقه سبز نمایان نشود كه اگر این‌گونه شود سمنو مزه سبزی و تلخي می‌گیرد و شیرینی آن كم می‌شود.
  • باید شیره گندم و آب ولرم را كاملاً هم زد تا مخلوط شود و گلوله نداشته باشد.
  • سمنو با برنج از سمنوهاي متداول با انواع آرد بسيار بسيار خوشمزه تر و لذيذتر و در عين حال ساده تر است . يكبار امتحان كنيد تا خودتان تفاوت را احساس كنيد.نوش جان…

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري بدون لينك فعال به 7 گنج شرعا و قانونا مجاز نيست.

13 دیدگاه

  • سلام من سمنو با آرد گندم درست کردم خیلی خوب میشه ولی این بار از روش سمنو بدون آرد شما استفاده کردم و دقیقا انجام دادم با برنج خرده و جوانه ها نتیجه افتضاح بود حیف جوانه ها اصلا سمنو درست نشد به چیز عجیبی دراومد میشه لطف کنید بگید چرا ؟؟ و دیگر از این دستورها ندید

  • سلام خدا قوت میگم
    لطفا راهنمایی کنید هنگام پخت سمنومن همه کلیدها رو رعایت کردم اما رنگش کرمه بنظرم تیره خوشرنگ نشده فقط یه کار نکردم ارد رو تفت ندادم میشه دلیلش این بوده باشه

  • سمنوی من تیره نمیشه و قهوه ای روشن هست. با اینکه شعله را خیلی کم می کنم و با دیگ رویی می پزم میشه بگیرید علتش چی هست؟

  • سلام برنج نمیریزن تو سمنو اخه این چیه نوشتین هزار سال ملت سمنو درست میکنن برنج بهش اضافه نکردن برنج نمیخواد
    گندم
    ارد
    اب
    تموم

    • اتفاقا سمنو با برنج از بهترینهاست و با آرد گندم مثل سریش میشه من نمیدونم چی سمنو با آرد گندم خوشمزه ست که شما میخورین ؟؟؟
      گندم
      برنج گرده
      آب
      فندق یا گردو
      تمااااااام

    • خخخخ تو تو عمرت سمنوی شمال نخوردی وگرنه اونی که تو میخوری رو دیگه نگاهم نمیکنی اصل سمنو با برنج است نه آرد

    • تو شمال کشور توبعضی قسمتها سمنو رو با برنج میپزن وجالب این هست که اونا هم همین نظر رو در مورد سمنو با آرد دارن

    • یه کیلو گندم ۳۰۰ گرم برنج میخواد که البته از نوع گِرده استفاده میکنن

13 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی