رنگينك يكي از شيريني ها سنتي ايران است كه در مناطق جنوبي كشور همچون فارس ، كرمان و خوزستان مرسوم است. با ما در هفت گنج همراه شويد تا با طرز تهيه اين شيريني سنتي مقوي و خوشمزه آشنا شويد ...
رنگينك يكي از شيريني ها سنتي ايران است كه در مناطق جنوبي كشور همچون فارس ، كرمان و خوزستان مرسوم است. اين شيريني بسيار مقوي است و بيشتر در ماه مبارك رمضان مورد استفاده قرار گيرد. استفاده از رنگينك در وعده صبحانه نيز در بعضي از شهرها متداول است. با ما در هفت گنج همراه شويد تا با طرز تهيه اين شيريني سنتي مقوي و خوشمزه آشنا شويد …
مواد لازم براي 5 نفر:
آرد گندم …………………………. 500گرم
روغن ……………………………..100گرم
كره ………………………………. 150 گرم
خاک قند …………………………130 گرم
رطب یا خرمای سیاه …………….500 گرم
پسته چرخکرده…………………..یک قاشق سوپخوری
هل کوبیده…………………………نصف قاشق مرباخوری
پودر دارچین………………………یک قاشق سوپخوری سرپر
مغز گردو ………………………….130 گرم
خاک قند …………………………130 گرم
رطب یا خرمای سیاه …………….500 گرم
پسته چرخکرده…………………..یک قاشق سوپخوری
هل کوبیده…………………………نصف قاشق مرباخوری
پودر دارچین………………………یک قاشق سوپخوری سرپر
مغز گردو ………………………….130 گرم
طرز تهیه:
1 – تابه نچسبی آماده کنید و روغن و كره را داخل آن بریزید و روی شعله متوسط اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. آرد را پس از الک کردن داخل روغن بریزید و سپس حرارت اجاق گاز را کم کنید و مرتب آن را هم بزنید تا آرد کاملا سرخ شود و تغییر رنگ پیدا کند.
2 – وقتی که آرد طلایی رنگ شد، تابه را از روی شعله اجاق گاز بردارید و کناری بگذارید تا کمی سرد شود.
3 – پس از سرد شدن آرد سرخ شده در روغن، خاک قند و دارچین و هل کوبیده را به آرد سرخ شده اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
4 – خرماها را بشویید و به وسیله چاقو در هر کدام شکافی ایجاد کرده و هسته آنها را خارج کنید، سپس در سبدی بگذارید تا آب حاصل از شستوشوی آنها خشک شود.
یادتان نرود که داخل هر یک از خرماها، یک تکه مغز گردو بگذارید.
5 – نصف مقدار آرد سرخ شده را در ظرف مسطحی بریزید و با پشت قاشق سطح روی آن را صاف کنید، سپس خرماها را روی آن بچینید و کمی دارچین روی آن بپاشید.
6 – حالا با بقیه آرد سرخ شده روی خرماها را به طور کامل بپوشانید و باز با فشار پشت قاشق، سطح آن را صاف کنید تا لایهها به هم بچسبند. سپس کمی خاک قند و دارچین روی آن بپاشید. پسته چرخ کرده را نیز روی آن بریزید و در پایان با یک چاقوی شیرینی آن را به صورت لوزی یا چهارگوشهای مساوی ببرید و در ظرف مورد نظر برای سرو بچینید.
نكات مهم :
- برای درست کردن رنگینک هر مقدار آرد که استفاده شود نصف این میزان روغن مصرف می شود.
- در صورت تمايل ميتوانيد روغن را حذف كرده و از 250 گرم كره استفاده كنيد و يا بر عكس.
- به دلیل گرمی زیاد رنگینک می توانید پسته را حذف کنید.
- بعد از اینکه مواد در هوای عادی خنک شد با کارد تیزی آن را به شکل لوزی برش می دهیم.
- در صورت نداشتن وقت کافی میتوانید از خرماهایی استفاده کنید که به صورت آماده (با مغز گردو در داخل آنها) عرضه میشوند.
نوش جان …
شما عزيزان ميتوانيد دستور غذاهای مورد علاقه خود را به ايميل info@7ganj.ir ارسال کنید تا آن را با نام خودتان منتشر کنیم.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه