آش شله قلمكار یکی از معروف ترین و خوشمزه تزين آشهای ایرانی است . با ما در 7 گنج همراه شويد تا با طرز تهيه اين آش خوشمزه و مقوي آشنا شويد…
در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده میشود . این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف میشود.
مواد لازم برای آش شله قلمکار:
با این مقدار مواد لازم حدوداً به اندازه 10 کاسه ماست خوری از ”آش شله قلمکار“ خواهیم داشت.
- سبزی آش خرد کرده……………………3 الی 5 کاسه ماست خوری (جمعا معادل 300 الی 500 گرم)
- گوشت خورشتی ……………………..یک فنجان سر پر (معادل 200 گرم)
- لوبیا قرمز یا سفید ……………………دو قاشق (جمعا معادل 40 گرم)
- عدس ………………………………….چهار قاشق (معادل 80 گرم)
- ماش …………………………………..دو قاشق (جمعا معادل 40گرم)
- بلغور گندم …………………………….دو قاشق(معادل 40 گرم)
- آرد برنج ……………………………….دو قاشق(جمعا معادل 30گرم)
- روغن …………………………………یک فنجان(معادل صد گرم)
- نعنا ……………………………………یک قاشق برای تهیه نعنا داغ
- کشک ………………………………..شش قاشق غذاخوری(معادل صد گرم)
- برنج …………………………………..دو قاشق(جمعا معادل 30 گرم)
- بلغور جو ……………………………..سه قاشق (جمعا معادل 60گرم)
- پیاز متوسط ………………………….دو عدد (معادل 200 گرم)
روش تهیه آش شله قلمکار
لوبياها را از شب قبل خيس كرده و آب آنرا چند بار عوض ميكنيم تا نفخ آن كاملا از بين برود.
حبوبات و گوشت را در یک قابلمه ریخته، سپس نمک، فلفل، زردچوبه و آب قلم را اضافه ميكنيم و ميگذاريم با حرارت پايين چند ساعت بپزد.
گوشت پخته شده را درآورده، با گوشتکوب می کوبیم تا گوشت ها ریش ریش شوند.
گوشت کوبیده شده، دو قاشق آرد برنج (آرد برنج را در یک لیوان آب سرد حل کرده، سپس اضافه می کنیم) و سه الی پنج کاسه ماست خوری سبزی آش خرد شده را اضافه کرده، می گذاریم دو ساعت دیگر بپزد تا آش جا بیفتد. در حین پخت، اگر نیاز بود، آب به آن اضافه می کنیم و هر 10 دقیقه یک بار آن را هم می زنیم.
دو عدد پیاز خرد شده را در یک فنجان روغن داغ شده می ریزیم تا پیاز داغ با شعله زیاد سرخ و برشته شود (به پیاز داغ کمی زردچوبه اضافه می کنیم). بعد از سرخ شدن، سریع پیاز داغ را در یک آبکش ریخته تا روغن آن جدا شود. پیاز داغ بدون روغن را در ماهیتابه برگردانده و آن را پهن ميکنیم تا پیاز داغ خشک و برشته شود و در روغن باقیمانده از پیاز داغ، دو قاشق نعناع آسیاب شده می ریزیم تا نعناع داغ درست شود.
آش شله قلمکار را در ظرف می کشیم. می توان آن را با کمی پیازداغ، کشک و زعفران آب کرده تزئین کرد تا آماده پذیرایی شود.
وقتی پخت، داخل ظرف کشیده و با پیاز داغ و نعنا داغ تزئین می کنیم.
نكات مهم:
حرارت این آش باید ملایم باشد و آرام آرام بپزد و مرتب هم می زنیم تا حالت کشدار پیدا کند و خوب جا بیفتد و پخته شود.
معمولاً این آش را با طعم تند مصرف می کنند، یعنی فلفل بیشتری می زنند.
اگر تمايل داشته باشيد ميتوانيد به جاي آب قلم از آب معمولي استفاده كنيد.در اين صورت مقدار چربي آن كتر بوده و براي افراد داراي كلسترول بالا مناسب تر است.
می توان در صورت در دسترس نبودن سبزی تازه از سبزی خشک هم استفاده کرد که در آن صورت از ترخون و مرزه کمتری استفاده می کنیم، اگر از سبزی خشک استفاده می کنید سبزی ها را دو، سه ساعت در آب ولرم خیس کنید بعد آبکش کرده و استفاده کنید.
اگر حبوبات را قبلاً کامل له نکرده اید می توانید در اواخر پخت با گوشت کوب برقی چند دقیقه داخل ظرف آنها را بکوبید یا با گوشت کوب دستی روی حبوبات می کشیم تا کامل له شوند.
ارزش غذايي:
آش شله قلمکار مملو از مواد پروتئینی، ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است. این آش برای جوانان خوراک مناسبی است.
مقدار کالری موجود در یک کاسه ماست خوری آش، بدون کشک، نعناع داغ و پیاز داغ حدودا 175 کالری می باشد.
جهت مشاهده طرز تهيه انواع آش اينجا كليك كنيد
جهت دریافت جدیدترین اخبار و مقالات از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید
نوشته شده توسط گروه ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج
www.7ganj.ir
*** کپی برداری بدون ذکر نام و لینک ۷ گنج مجاز نیست.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه