آش رشته يكي از پرطرفدارترين غذاهاي سنتي ايران است كه مخصوصا در ايام ماه مبارك رمضان پاي ثابت سفره هاي بيشتر منازل است. در اينجا طرز تهيه اين غذاي خوشمزه و مقوي را براي شما عزيزان آورده ايم. در تهيه اين آش از قلم گوساله يا گاو استفاده شده و فوق العاده مغذي بوده و مخصوصا براي بچه ها و افراد ضعيف بسيار مفيد است. با ما همراه شويد…
شايد دستور آش رشته اي كه در ادامه ميبينيد اندكي با دستورهاي ديگر فرق داشته باشد. من اصولا آش رشته را به اين شيوه درست ميكنم. توصيه ميكنم حتما شما هم امتحان كنيد و آش رشته اي با طعم بي نظير و مجلسي را تجربه كنيد…
مواد لا زم برای تهیه آش رشته مخصوص:
رشته مخصوص آش 300 گرم
سبزی آش شامل : تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز۱ کیلو
قلم گاو يا گوسفند يا پاي مرغ: 300 گرم
حبوبات شامل گندم پوست كنده، ماش، نخود ، لوبیا و عدس – مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ۴۵۰ گرم
نعناع خشک: ۴ قاشق
پیاز متوسط: 6 عدد
سير: در صورت تمايل 3 حبه
کشک ساییده غلیظ: ۲ لیوان
روغن: به میزان لازم ( جهت سرخ كردن پياز و سير و نعناع داغ)
طرز تهيه:
قلم گاو يا گوسفند و يا پاي مرغ را روز قبل ميگذاريم با پياز و با شعله ملايم بپزد. اين كار چندين ساعت طول ميكشد. وقتي كاملا پخت عصاره آنرا جدا كرده و در يخچال بگذاريد.
همچنين نخود و لوبيا را نيز از روز قبل خیس می کنیم تا نفخ آن كاملا از بين برود و در طول مدت خيس كردن چند بار آب آنرا عوض كنيد تا بو نگيرد.
عدس ، گندم و ماش را نيز حدودا نيم ساعت خيس كنيد كافي است.
در مرحله بعد نخود و لوبيا را جداگانه با پياز بگذاريد تا كاملا بپزد.
وقتي نخود و لوبيا كاملا پخت، حبوبات ديگر و عصاره گوشت و يا مرغتان را به مواد اضافه كنيد و در صورت تمايل مقداري زرچوبه به آن اضافه كنيد در تمام مدت نبايد آش را به حال خود رها كنيد و مرتبا بايد هم بزنيد تا ته نگيرد. همچنين شعله را نيز نبايد زياد كنيد. يكي از مهمترين نكات در تهيه يك آش خوشمزه اين است كه با حرارت پايين آش را آماده كنيد تا كاملا جا افتاده شود.
بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند.
در مرحله بعد رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود.
نكته مهم دربار رشته آش:
بعضي از افراد ترجيح ميدهند كه رشته كاملا له شود و در آش مشخص نباشد و تنها باعث جا افتادن و خوشمزه شدن آش شود. براي اين منظور قبل از غليظ شدن آش رشته را به آن اضافه كنيد و همچنان هم بزنيد تا آش جا بيفتد ولي در صورتيكه تمايل داريد رشته ها شكل خود را حفظ كرده و خرد نشوند وقتي آش در حال غليظ شدن است رشته ها را اضافه كنيد.
در اين مدت كشك را نيز در اندكي آب جوش حرارت دهيد تا از سلامت آن مطمئن شويد(البته نبايد خيلي رقيق شود ) نيمي از كشك را داخل آش ريخته و نيم ديگر را براي تزيين كنار بگذاريد
همچنين پياز داغ، سير داغ و نعناع داغ را نيز آماده كنيد و نيمي از آن را در آش بريزيد تا طعم آنها به خورد آش برود و نيم ديگر را براي تزيين كنار بگذاريد.
توجه:
وقتي كشك را به آش اضافه ميكنيد آش بايد از نظر غلظت آماده باشد و يك دقيقه بعد از اضافه كردن كشكزير گاز را خاموش كنيد.
در نهايت آش را با كشك، نعناع داغ ، سير داغ و پياز داغ تزيين كنيد و ميل كنيد…
نکات مورد توجه:
- اين آش به واسطه وجود كشك احتياجي به نمك ندارد.
- هر یک از حبوبات را به صورت جداگانه بپزید. زیرا زمان پخت آنها با هم متفاوت است و اگر با هم پخته شوند ممکن است یکی له شود و دیگری ناپز بماند.
- اگر رشته را اضافه کردید و زیاد لعاب داد و آش شما خيلي سفت شد،کمی آب جوش به آب اضافه کنید.
- ما اگر رشته به اندازه کافی لعاب نداد ،یک قاشق آرد سفید را در آب سردحل کنید تا کاملا یک دست شود و به آش اضافه نمایید.زیرا آش نباید مانند سوپ شل باشد.
- حتما کشک را قبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.
- براي درست كردن نعناع داغ تنها كافي است در يك ماهيتابه مقدار مناسبي روغن بريزيد وقتي روغن داغ شد ماهيتابه را از روي حرارت برداشته نعناع ها را داخل آن بريزيد و هم بزنيد . چون نعناع خيلي زود ميسوزد احتياجي به حرارت مستقيم نداشته و همان حرارت روغن داغ برايش كافي است.
- براي خوش رنگ تر شدن آش پيازها را به همراه زرچوبه سرخ كنيد.
- اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.
- ميتوانيد تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.
- در صورت تمايل ميتوانيد سير داغ را از مواد غذايي حذف كنيد.
- اگر معده حساسي داريد ميتوانيد نخود و لوبيا را به مقدار كمتري استفاده كنيد و حتي ميتوانيد آنها را حذف كنيد. اين آش فوق العاده خوشمزه است و حذف حبوبات نفاخ نيز از مزه آن چندان نميكاهد.
- اگر تمايل داريد ميتوانيد نخود و لوبيا را با دستگاه چرخ كنيد يا بكوبيد كه در آش به چشم نخورد و آشي يكدست داشته باشيد.
- نگران طعم پاي مرغ نباشيد، عصاره پاي مرغ دقيقا مزه اي همانند قلم گاو و گوسفند دارد و به هيچ وجه مزه آش را خراب نخواهد كرد.
- به خاطر وجود قلم گوساله و يا پاي مرغ اين آش اندكي چرب بوده و مناسب براي افراد داراي كلسترول نميباشد. اين افراد ميتوانند از از ميزان قلم يا پاي مرغ كمتري استفاده كنند .
نوش جان…
نوشته شده توسط گروه ۷ گنج – اختصاصی ۷ گنج
www.7ganj.ir
جهت مشاهده طرز تهيه انواع آش اينجا كليك كنيد
جهت دریافت جدیدترین اخبار و مقالات از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید
*** کپی برداری بدون ذکر نام و لینک ۷ گنج مجاز نیست.
بنده این روش رو امتحان کردم فوق العاده عالی دراومد ممنون از دستور پختتون.