مرغ یکی از شایع ترین پروتئین های مصرفی در جهان است. این پرنده برای هزاران سال است که در سراسر جهان به عنوان غذا مصرف می شود. خواص مرغ به خاطر میزان پروتئین بالای آن در دنیا شناخته می شود. تفاوت مرغ ها هم بر اساس نوع پرورش آنهاست مانند مرغ های ارگانیک که پرورش آزاد دارند و مرغ هایی که با تزریق هورمون رشد می کنند و به شکلی غیر طبیعی بزرگ می شوند. این نوع مرغ معمولا در شرایط غیر بهداشتی و ناسالم نگهداری می شود.
از انواع مرغ ها طبیعتا مرغ ارگانیک قیمت بیشتری دارد و دارای استاندارد بالاتریست زیرا در شرایط سالم تر و بدون هیچ دارویی برای بر هم زدن چرخه هورمون رشد می کند. جوجه های ارگانیک نیز واکسینه شده اند و از این رو برای خوردن مطمئن هستند.
گوشت مرغ در سراسر جهان و در تمام گروه های سنی محبوب و در دسترس است و خوراکی بسیار مغذی و سالم به شمار می رود. این گوشت به خاطر کم چرب بودنش برای کسانی که دارای رژیم غذایی هستند نیز بسیار مفید است. در ادامه با برخی از مزایای خوردن مرغ آشنا خواهید شد.
ارزش غذایی مرغ
- آب 63.79 گرم
- انرژی 190 کیلو کالری
- پروتئین 28.93 گرم
- کل چربی 7.41 گرم
- کربوهیدرات 0 گرم
- فیبر 0 گرم
- شکر 0 گرم
- کلسیم 15 میلی گرم
- آهن 1.21 میلی گرم
- منیزیم 25 میلی گرم
- فسفر 195 میلی گرم
- پتاسیم 243 میلی گرم
- سدیم و نیکل 86 میلی گرم
- روی 2.1 میلی گرم
- ریبوفلاوین 0.18 میلی گرم
- نیاسین 9.17 میلی گرم
و همچنین حاوی ویتامین B6، ویتامین B12، تیامین، فولات، ویتامین A، ویتامین E، ویتامین D، ویتامین K و غیره است.
فواید و خواص مرغ
سینه مرغ با 31 گرم پروتئین در هر 100 گرم، یکی از بهترین منابع پروتئین به شمار می رود. پروتئین در رژیم غذایی نقش مهمی دارد و به ساخت عضلات بدن کمک می کند. به طور کلی مقدار توصیه شده پروتئین روزانه 1 گرم در هر کیلو گرم وزن بدن است. برای ورزشکاران این مقدار اندکی بیشتر می شود.
غنی از ویتامین ها و مواد معدنی
از خواص مرغ غیر از پروتئین بالای آن می تواد به ویتامین ها و مواد معدنی اش هم اشاره کرد. به عنوان مثال ویتامین B موجود در آن به جلوگیری از آب مروارید و اختلالات پوست کمک می کند و همچنین برای تقویت ایمنی بدن، از بین بردن ضعف، تنظیم هضم و بهبود سیستم عصبی مفید است. همچنین در جلوگیری از میگرن، بیماری قلبی، سفید شدن مو، کلسترول بالا و دیابت کمک می کند.
ویتامین D مرغ به جذب کلسیم و تقویت استخوان کمک می کند. ویتامین A در تقویت بینایی موثر است و مواد معدنی مانند آهن در تشکیل هموگلوبین، فعالیت عضلانی و از بین بردن کم خونی موثر عمل می کند. پتاسیم و سدیم، الکتولیت هستند. فسفر برای مقابله با ضعف، سلامت استخوان، عملکرد مغز، مراقبت از دندان و مسائل متابولیک مفید است.
کاهش وزن
رژیم های غذایی با سطوح بالای پروتئین باعث کاهش وزن می شوند و یکی از خواص مرغ از نظر محققان همین خاصیت کاهش وزن است. مطالعات نشان داده اند افرادی که به طور منظم سینه مرغ مصرف می کنند، کنترل وزن قابل توجهی دارند. این به خاطر مقدار بالای پروتئین و میزان کالری کم است. پروتئین همچنین معده شما را سیر نگه می دارد و اجازه نمی دهد تنقلات چاق کننده میل کنید. خوردن مرغ دو تا سه بار در هفته ایده خوبیست اما سعی کنید آن را خوب طبخ کنید.
بدن عضلانی
اگر شما می خواهید بدنی عضلانی داشته باشید، مرغ راه حل خوبی برای شماست. محتوای پروتئین بالا به شما انرژی لازم برای عملکرد خوب ورزشی را می دهد. با این حال اطمینان حاصل کنید که رژیم غذایی خود را غنی از مواد مغذی نگه می دارید. میزان سلنیوم مرغ موجب افزایش متابولیسم بدن نیز می شود.
کنترل فشار خون
کنترل فشار خون می تواند یکی از خواص مرغ محسوب شود. این مساله در افراد مبتلا به فشار خون بالا آزمایش شده است که البته این رژیم غذایی مرغ باید در کنار مصرف آجیل، میوه، سبزیجات و غذاهای کم چرب باشد.
خواص ضد سرطان
مطالعات نشان داده اند که مصرف گوشت قرمز، گوشت خوک و ژامبون ممکن است خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را افزایش دهد درحالیکه گوشت هایی مثل گوشت مرغ و ماهی خطر ابتلا به این سرطان را کاهش می دهد. همچنین گفته شده که گوشت مرغ می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد که البته نتیجه این تحقیق هنوز قطعی اعلام نشده است. نیاسین که نوع خاصی از ویتامین B است موجب جلوگیری از سرطان و برخی از بیماری های ژنتیکی می شود.
کاهش کلسترول
میزان چربی اشباع شده و کلسترول موجود در گوشت قرمز مانند گوشت گاو، گوشت خوک و گوشت گوسفند بسیار بالاتر از میزان کلسترول موجود در ماهی، مرغ و سبزیجات است بنابراین انجمن قلب آمریکا توصیه می کند مصرف مرغ یا ماهی را به جای مصرف گوشت قرمز برای کاهش خطر ابتلا به کلسترول بالا افزایش دهید. همچنین توصیه می شود که مصرف مرغ و ماهی باید محدود و به اندازه باشد زیرا مصرف بیش از حد آنها هم می تواند منجر به بیماری های قلبی شود.
درمان سرماخوردگی
سوپ مرغ سالها به عنوان یکی از راه های درمان سرماخوردگی محسوب می شود و می تواند تسکین دهنده علائمی همچون آبریزش بینی و گلودرد باشد. هنگامی که در تهیه آن از سبزیجات مفید هم استفاده می کنید در واقع یک وعده مفید و بسیار مغذی دارید که می تواند سرعت درمان بیماری را افزایش دهد.
استخوان های قوی و دندان های سالم
از خواص مرغ به غیر از میزان پروتئین می توان به کلسیم و فسفر هم اشاره کرد. این دو ماده معدنی برای حفظ سلامت استخوان ها موثر عمل می کنند. خوردن مرغ به طور مرتب خطر ابتلا به آرتریت را نیز کاهش می دهد. پروتئین بالا به کاهش تخریب استخوان کمک می کند. از دست دادن استخوان یک نگرانی بزرگ برای زنان بالای 30 سال و سالمندان است. مصرف 100 گرم سینه مرغ نیمی از نیاز روزانه پروتئین شما را تامین می کند. فسفر موجود در مرغ در حفظ و سلامت دندان ها نیز موثر است.
کاهش استرس
آیا می دانید که مواد تشکیل دهنده مرغ به کاهش استرس کمک می کنند و این یکی از خواص مرغ محسوب می شود؟ این مساله به خاطر وجود تریپتوفان و ویتامین B5 است و مرغ دوز خوبی از هر دو دارد. مرغ همچنین سرشار از منیزیم است که برای از بین بردن علائم برخی از بیماری ها مفید است. بنابراین در کل خوردن مرغ می تواند استرس شما را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
تقویت سیستم ایمنی
دلیل اینکه پزشکان خوردن سوپ مرغ را به افرادی که سرما خورده اند و یا دچار آنفولانزا شده اند توصیه می کنند، این است که مرغ به تقویت سلول های ایمنی بدن کمک می کند. خوردن مرغ به شکل سوپ بهترین راه برای بهبود بیشتر عفونت هاست.
بخشیدن احساس خوب
مرغ دارای میزان زیادی اسید آمینه تریپتوفان است که به طور طبیعی احساس خوبی به شما می بخشد. خوردن مرغ همچنین سطح سروتونین مغز را نیز افزایش می دهد و احساس خوبی در بدن تولید می کند. این هورمون می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشیده و خوابی آرام برایتان به دنبال داشته باشد.
دیگر خواص مرغ
محتوای بالای فسفر در مرغ به تقویت عملکرد کلیه، کبد و سیستم عصبی کمک می کند. سینه مرغ سطح هوموسیستئین را کنترل کرده و در نتیجه مانع بروز بیماری های قلبی می شود.
با مصرف مرغ با لب های خشک و پوست خشک خداحافظی کنید. محتوای ریبوفلاوین در مرغ کمک می کند تا پوست آسیب دیده بازسازی شود.
به خاطر همه این مزایا هم که شده حتما مرغ را در رژیم غذایی خود جای دهید اما به یاد داشته باشید که انواع سرخ شده آن شاید همه خواص مرغ که گفته شد را در بر نداشته باشد پس در طبخ آن همت کنید و تلاش کنید از نوع پخت آب پز، بخارپز، گریل و کبابی بیشتر از نوع سرخ شده استفاده کنید.
ممنون از اطلاعات خوبتون فک نمیکردم مرغ این همه خاصیت داشته باشه
این مطلب کاملا غلط و نادرست است.
اول اینکه در هیچ مرغی بنا به دلایل اقتصادی توجیه ندارد و نیز شرایط لازم برای استفاده از هورمون وجود ندارد. نتایج آزمایش ها نیز گواه این موضوع است.
دوم اینکه چیزی به نام مرغ ارگانیک وجود ندارد!!
تنها یک نوع مرغ به نام مرغ سبز یا بدون آنتی بیوتیک بصورت محدود عرضه می شود